Hvilket Microsoft 365 abonnement skal du velge?

Mange er usikre på hvilket Microsoft 365 abonnement de skal velge.
Ikke alle er klar over hva som er forskjellen på Microsoft 365 Business Standard og Microsoft 365 Business Premium som er de mest populære skytjeneste fra Microsoft.

De fleste bedrifter har i dag investert i en Microsoft 365 løsning

Det mest populære abonnementet til Microsoft i Norge heter Microsoft 365 Business Standard.
Men er det egentlig det beste abonnementet du kan få for pengene dine fra Microsoft?

I denne innlegget skal du få se nærmere på:

  1. Hva får du med i Microsoft 365 Business Standard?

  2.  Hva er forskjellen på Microsoft 365 Business Standard og Business Premium?

  3. Hvorfor du bør velge å oppgradere til Microsoft 365 Business Premium dersom du ønsker å få mest mulig sikkerhet for pengene

 

 

Hva er forskjellen på Microsoft 365 Business Standard og Microsoft 365 Business Premium 1

 

 

Hva får du med i Microsoft 365 Business Standard?

Microsoft 365 Business Standard er det mest vanlige abonnementet fra Microsoft for norske bedrifter. Det inneholder de kjente og kjære verktøyene og tjenestene fra Microsoft som øker produktivitet og samhandling.


Microsoft 365 Business Standard kommer inkludert med produktivitetsverktøyene som du kjenner som for eksempel Word, Excel og PowerPoint som har vært en del av hverdagen til de aller fleste i årevis.
I tillegg får du profesjonell e-post med Outlook og kalender, og ikke minst skylagring med OneDrive, SharePoint og Teams.


I de siste årene har det vært stort fokus fra Microsoft på samhandling. Og spesielt nå under Covid19 perioden har etterspørselen eksplodert. Et tydelig bevis på det er når du ser hvilken utvikling Teams har hatt både på funksjonalitet og utbredelse. Jobbe fra hjemmekontoret eller fysisk på kontoret på tvers i bedriften din med Teams og mulighetene for å jobbe på dokumenter samtidig.

 

 

Microsoft 365 Business Standard

 

New call-to-action

 

Høy sikkerhet på Microsoft datasenter

Microsoft bruker vanvittige summer hvert eneste år på å øke sikkerheten i alle løsningene sine, og er en av de ledende aktørene i verden på sikre skytjenester.
For eksempel har Microsoft sikret dataene dine med flere kopier distribuert på flere av datasentrene sine, slik at du ikke skal miste dataene dine dersom et datasenter går ned. I tillegg er det streng sikkerhet på adgang og tilgang til dataen på datasentrene.


Kommunikasjonen mellom deg og datasentrene til Microsoft er kryptert og sikret slik at ingen andre får tilgang ved å <lytte til> kommunikasjonen.
Microsoft tjenestene i seg selv blir ikke hacket, men det er personene som bruker tjenestene som står veldig utsatt med Microsoft 365 Business Standard.


Dersom en bruker får sitt brukernavn og passord på avveie, vil hacker ha direkte tilgang til bedriften.
Som oftest kommer slike angrep via E-post, som prøver å stjele brukeridentiteten din via farlige lenker eller vedlegg.
Tjenestene i Microsoft 365 Business Standard er velutviklet og sikret av Microsoft, mens brukeridentiteten ofte sikres av den enkelte ansatte, og er derfor kanskje ikke nødvendigvis helt sikker.
Se også Hvordan du finner din Secure Score i Microsoft

 

 

Microsoft datasenter

 

 

Hva er forskjellen på Microsoft 365 Business Standard og Business Premium?

Den største Microsoft 365 pakken fra Microsoft, heter Microsoft 365 Business Premium og er storebroren til Microsoft 365 Business Standard.
Så hva er egentlig den store forskjellen mellom Microsoft 365 Business Standard og Microsoft 365 Business Premium?

Jo, det er nettopp det jeg nevnte tidligere her, nemlig sikring av brukeren og ikke bare tjenestene.
Microsoft 365 Business Premium inneholder akkurat de samme tjenesten som Business Standard slik som Word, Excel, PowerPoint, Exchange, Teams, OneDrive og SharePoint. Så med denne lisensen vil du kunne jobbe akkurat slik du er vant til.

I tillegg til dette, får du med et sett med førsteklasses sikkerhetstjenester slik som 2-Faktor autentisering, Defender for Office som sikrer epost mot farlige lenker og vedlegg, Azure Information Protection, og Intune som sikrer PCer, og mobiler mot hacking.

Med Microsoft 365 Business Premium vil du kunne automatisk sikre dine ansatte mot hacking ved å sikre brukeridentiteten deres, og enhetene deres på en brukervennlig måte som ikke kompliserer arbeidsdagen.
Det er mange bedrifter som allerede har tatt det lure valget med å oppgradere Microsoft abonnementet sitt til Microsoft 365 Business Premium, men det er fortsatt mange som fortsatt står igjen på Business Standard. Noen velger bevisst denne pakken selv om de er klar over hvor lite sikkerhet man står med, mens andre vet kanskje ikke om dette i det hele tatt.

 

 

Business Premium

 

Hvorfor du bør velge å oppgradere til Microsoft 365 Business Premium dersom du ønsker å få mest mulig sikkerhet for pengene?

Som du kan se i tabellen nedenfor, kan du få alle de ekstra sikkerhetsverktøyene fra Microsoft for kun 66 kroner mer. Her får du blant annet 2 faktor autentisering som er den viktigste beskyttelsen ifølge Norsis mot hacking av brukeridentitet. Ja faktisk sier undersøkelsen at du kan sikre deg mot 99% av vellykkede hackerangrep med 2 faktor aktivert på skytjenestene dine. I tillegg til det får du også innebygget beskyttelse mot å bli lurt på epost via farlige lenker og vedlegg uten at det påvirker brukeropplevelsen.
Du har også mulighet for å kjøpe tjenestene for seg, men dette blir mye dyrere for deg. Her har Microsoft bundlet alle sikkerhetsverktøyene du trenger i en veldig prisgunstig pakke.

 

Tjeneste Microsoft 365 Business Standard Microsoft 365 Business Premium
Word, Excel, PowerPoint Inkludert Inkludert
SharePoint Inkludert Inkludert
OneDrive Inkludert Inkludert
Outlook E-post Inkludert Inkludert
Teams Inkludert Inkludert
Defender for Office x Inkludert
Azure 2 faktor x Inkludert
Azure Information Protection x Inkludert
Intune Device Management x Inkludert
     
Pris (Års-lisens) 110,- 176,-

 

 

Hvordan får du oppgradert til Microsoft 365 Business Premium dersom du har Microsoft 365 Business Standard?

 

Det er 3 punkter som er viktige dersom du ønsker å oppgradere til Microsoft 365 Business Premium.

1)   

Det første punktet er at du må oppgradere lisensene dine til Microsoft 365 Business Premium. Her slipper du å kjøpe helt nye lisenser, du får en glidende overgang fra det gamle til det nye. Dette hjelper IT leverandøren deg med som regel helt gratis.

2)   

Sette opp Defender med E-post sikkerhet for alle dine ansatte, dette er ikke en så kostbar affære og burde kun ta noen få timer å sette opp litt avhengig av hvor mange brukere du har. Les også Hva som kan øke prisen på Microsoft 365 installasjon

3)   

Oppsett av 2 faktor på brukere og maskiner. Her må du regne med at det koster noen konsulent timer fra din IT-partner for å få det riktig satt opp. Dette er litt mer avansert, så husk og få en rutinert IT-leverandør med kvalifisert kompetanse som kan sette opp disse tjenestene. Du bør regne med ca. 1000kr per bruker eller mer, litt avhengig av tilgjengelighet på brukere, utstyr og alder på PC parken din.


NB! Vi opplever at mange kommer til oss allerede betaler for Microsoft 365 Business Premium, men IT leverandør har ikke satt opp tjenestene. Det er som å ha alarm i huset uten at det er skrudd på. Bortkastet penger og falsk trygghet, så dobbeltsjekk dette med din leverandør.

microsoft 365 5

 

Oppsummering

Så som en oppsummering til slutt:
Med den mest populære Microsoft pakken, Business Standard får du alle programmene du kjenner igjen i Word, Excel, PowerPoint, Sharepoint, Teams, OneDrive og Epost. Som er kjempegode tjenester som øker Produktivitet og samhandling. Men denne pakken sikrer ikke brukeridentitet og din bedrift.
Da må du oppgradere til Microsoft 365 Business Premium, som inneholder 2 faktor, Defender for sikker epost, Intune for sikring av enheter.
Dette gjør du enkelt ved å prate med din IT-partner, som da vil kunne oppgradere dine lisenser, og sette opp riktig sikkerhet.

 

Hvordan finner du din produktivitetsscore i Microsoft 365 1.-1

 

Ønsker du å lese mer om Microsoft i dag?

Dersom du kunne tenke deg og lese mer om Microsoft i dag, så ta en titt på disse tipsene under.

Her kan du se flere spennende tips om Microsoft: 

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg