I FEBRUAR utgaven av LIVESENDINGEN får du ferske IT-nyheter, Tips & Triks, og vi ser nærmere på hva du får i den nye Microsoft Teams Premium

Månedens nyheter

Windows 8 går nå offisielt ut på dato, og Microsoft vil ikke lenger støtte det med nye oppdateringer. Jeg tror ikke Windows 8 vil bli husket som en suksess. De fleste av oss fortsatte å bruke Windows 7 og hoppet galant til Windows 10 når dette kom ut. 

 

Microsoft øker prisene

Microsoft øker prisene med 11% på de fleste tjenestene sine fra og med April. Årsaken til justeringer er i følge Microsoft valutakurs-endringer. Microsoft vil som standard ha 2 årlige prisjusteringer med bakgrunn i valutakursendringer. Så dette kan jo svinge begge veier.

Her har kanskje Microsoft latt seg inspirere av norske matvarekjeder med 2 årlige prisjusteringer.  

New call-to-action

Smart Bedrift

For deg som ønsker rimeligere IT i 2023 har vi også en god nyhet.  Vi har laget en samlepakke til deg som vi kaller Smart Bedrift. Her får du samlet Microsoft lisensene, sikkerhetsverktøyene og Premium support i en rimeligere pakke der du får fantastisk mye produktivitet, sikkerhet og bistand for pengene. Pakken er rabattert slik at du sparer i forhold til å kjøpe disse tjenestene separat. Denne pakken har fast pris så her vil du ikke bli preget av prisoppgangen fra Microsoft i april.

Pakken er spekket med alt du trenger til kun 699,- pr. bruker pr. mnd. 

•    Microsoft 365 Business Premium    
•    Premium support med SLA via fjernstyring, chat og telefon  
•    Antivirus med beskyttelse mot malware, ransomware og virus
•    Backup av OneDrive, Sharepoint, e-post, kontakter, kalender og Teams
•    Avansert e-post sikkerhet med beskyttelse mot farlige lenker og vedlegg på e-post
•    Kryptering av enhet for beskyttelse av data dersom enhet mistes eller ved tyveri
•    Cloud Print med sikker print fra PC, Mac og mobile enheter
•    Sikker pålogging med 2-faktor-autentisering på alle Microsoft-tjenestene
•    Nettvakt for sikkert nett og surfing på kontor og hjemmekontor
•    Automatisk patch og sikkerhetsoppdatering av PC
•    Helsestatus på minne, prosessor og lagringskapasitet
•    Sikker og kryptert IT-portal for dokumentasjon med oversikt over enheter, abonnement og lisenser
•    Sikkerhetssenter med 24/7 monitorering av cyberangrep mot ditt Microsoft 365 miljø 

Du kan sjekke ut den nye Smart Bedrift avtalen her
https://info.ags.no/smart-bedrift-avtale

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon om endringer eller tjenester så ta kontakt med din kunderådgiver eller support så får du god hjelp.

 

Smart Bedrift avtale

 

Månedens webinarer og workshops

I Februar har vi 3 spennende webinarer du kan være med på. 

Torsdag 9. Februar kl 09.00-09.30 AGS Sikkerhetssenter – Hvordan oppdage og stoppe Cyberangrep

I dette webinaret skal du få vite mer om hvordan et Sikkerhetssenteret (SOC) kan oppdage og stoppe Cyberangrep mot ditt Microsoft 365 miljø eller dine maskiner.

Hvordan ser du og stopper angrep der hackeren allerede har lurt den ansatte til å klikke på en lenke eller et vedlegg og har kontroll på maskinen eller Microsoft 365 kontoen.

Du skal få se hvordan vårt Sikkerhetssenteret jobber med utgangspunkt i NSM (Nasjonal Sikkerhetsmyndighet) 4 grunnprinsipper om sikkerhet. Målet er å hjelpe deg å oppfylle kravene som stilles til IT-sikkerhet i grunnprinsippene. 

Meld deg på her

 

Torsdag 16 Februar  090.00-09.30  Fildeling med Dropbox

Visste du at AGS IT-partner er en av to partnere i Norge som er sertifisert som Dropbox Elite Partner? Vi leverer spennende pakkeløsninger på Dropbox for bedrifter. I dette webinaret skal du få høre mer om hva Dropbox kan hjelpe din bedrift med. I webinaret ser du  Anders Asplin som har med seg en ekte Dropbox spesialist.

Meld deg på her

 

Torsdag 23 Februar  090.00-09.30  Fildeling med Dropbox

I dette Teams-webinaret skal du få se hvordan du enkelt kan øke effektiviteten for deg og dine ansatte ved å ta bruk Teams-telefoni. Du får smarte tips og råd om hvordan bedriften din kan komme i gang med Teams-telefoni, og hvordan løsningen fungerer i praksis.

Meld deg på her

 

Fredagstips 2-jpg

 

Kurs og Workshops

Vi har også laget en egen side der du kan få full oversikt over alle våre kommende KURS og WOERKSHOPS utover året. 

Her finner du workshops med inspirasjon og spennende kurs spisset mot samhandling, teams, Sharepoint og Microsoft 365

Se komplett oversikt over alle våre kurs og workshops

 

 Månedens Tips og Triks

I dette tipset skal du få se hvordan du kan opprette en egen booking-side i Outlook, slik at kunder, kollegaer eller andre kan finne ledig i din kalender og booke inn et møte helt automatisk.

Du kan enkelt sette opp sette opp tilpasset tid og dager for å dele med andre slik at de enkelt kan finne et tidspunkt for å planlegge et 1:1-møte med deg i henhold til når du er tilgjengelig.

Du kan legge linken til booking-siden din i epost signaturen din, på nettsiden din eller sende den til mottakeren så slipper du å bruke tid på å avtale møtet.

Microsoft Bookings i Outlook

 

Månedens Tema -Microsoft Teams Premium

Microsoft lanserer en nytt abonnement som de kaller Microsoft Teams Premium. Denne kommer med mer funksjonalitet en Teams versjonen du har i ditt Microsoft 365 abbonement.

Her er de største forskjellene. 

1. Direkteoversettelse av bildetekster under Teams-møter. Denne funksjonen lar brukere velge å se bildetekster generert for talekommunikasjon under møter på deres foretrukne språk. Denne funksjonen har du idag men vil fjernes fra standard versjonene av Teams og kun være med i den nye Teams Premium.

2. Tilpassede scener i together-mode (sammen-modus). En scene er bakteppet som møtedeltakerne vises på under Teams-møter når de bruker sammen-modus.

Standardbrukere av Teams kan velge fra et sett med scener laget av Microsoft. De med premium-lisenser kan bruke tilpassede scener laget med Teams scenestudio.

Du kan for eksempel lage en tilpasset scene basert på et velkjent fysisk møteplass som et konferanserom eller atrium. 

 3. Tidslinjemarkører i opptak av Teams-møter. Disse markørene indikerer når deltakere blir med og forlater et møtet.

4. Virtuelle avtaler er som Bookings-appen for Outlook og lar brukere planlegge og administrere strukturerte avtaler ved hjelp av online Teams-møter.

Selv om funksjonen for virtuelle avtaler forblir tilgjengelig for standardbrukere, krever dens premiumfunksjoner som SMS-varsler for å fortelle folk når en avtale er planlagt, analyser i Teams administrasjonssenter og muligheten til å se avtaler i kø den nye lisensen. 

 

Dine programledere

Dine programledere gjennom IT-jungelen er Kristian Hokland ,Alexander Renberg og kamera-sjef Miriam Stangeland.  Månedens gjest er Anders Asplin

Du kan se AGS LIVE Q&A siste onsdagen i hver måned LIVE på her Youtube kanalen vår

Dine programledere gjennom IT-jungelen er Kristian Hokland ,Alexander Renberg og kamera-sjef Miriam Stangeland

 

AGS LIVE A&Q 4

 

AGS LIVE som podcast på Spotify

Lyst til å høre episoden i bilen eller på farten som en podcast? Ja, da er du heldig for nå ligger Podcast utgaven av månedens episode av AGS LIVE Q&A klar for deg til lyttes til på Spotify.

 

 

Se alle episode på Youtube

Nå kan du få med deg alle episodene på våre Youtube kanal. Ønsker du et tilbakeblikk på tidligere episoder, sketsjer, gjester eller tema fra våre livesendinger? Ja, da kan du enkelt finne dem her på Youtube kanalen vår.

 

8Hvordan lage webinar i Microsoft Teams 00

 

Få Microsoft 365 levert av AGS

AGS IT-partner har spisskompetanse i implementering og support av Microsoft 365. Vi hjelper deg med skreddersydde løsninger som kan øke produktiviteten og datasikkerheten i din organisasjon med de samme prisene som hos Microsoft.

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg