Hvordan overføre favoritter fra Chrome til Edge

I dette tipset skal du få se 5 grunner til hvorfor du bør bytte nettleser til Microsoft Edge dersom du allerede bruker Microsoft 365

Google Chrome VS Microsoft Edge

Er du som meg og mange andre bruker du sikkert Google Chrome, som er den mest brukte nettleseren på verdensbasis.  

Men viste du at Microsofts Edge bruker det samme rammeverket som Chrome? Begge disse nettleserne bygger på samme plattform som Google kaller Chromium.  Det betyr at det egentlig ikke spiller så stor rolle hvilken nettleser du bruker av de 2 rivalene. De er bygget på samme lest og det gir deg den samme opplevelsen når du surfer og søker på nettet.

Men bruker du allerede Microsoft 365 tjenestene fra Microsoft kan det være lurt å tenke på å bytte. For Microsoft har lagt på noen funksjoner på Microsoft Edge som jeg tror du kommer til å like.

 

5 grunner til at du bør bytte nettleser til Microsoft Edge 1

 

1. Microsoft Edge - perfekt for Microsoft 365

En stor fordel av å bruke Microsoft Edge sammen med Microsoft 365 er at du kan synke dine favoritter med samme bruker ID som du benytter på Microsoft 365.

Det betyr når du logger deg på maskinen din vil du automatisk logge deg på Microsoft 365 og Microsoft Edge. Da slipper du å logge deg på en egen Google konto i tillegg for å ta vare på nettleser loggen, søk og favorittene dine.  Alt dette gjøres automatisk når du logger deg på med Microsoft kontoen din.

Bruker du flere maskiner er dette en drøm da alle favoritter synker seg og oppdatere alle maskinene dine med de nyeste favorittene.

 

5 grunner til at du bør bytte nettleser til Microsoft Edge 2

 

2. Det er enkelt å flytte fra Chrome til Edge

Heldigvis er det enkelt å flytte alle faner og favoritter til Microsoft Edge dersom du bruker Google Chrome. Det oppdaget jeg da jeg bestemte meg for å prøve Edge. Her har Microsoft gjort flytte jobben så enkel at alt du har bygget opp av favoritter er over i løpet av noen få klikk.

Jeg har laget en egen guide og video på hvordan du gjør det. 

 


 

3. Bedre sikkerhet i Microsoft Edge

Microsoft satser stort på sikkerhet og har derfor bygget ekstra sikkerhet inn i Edge. Her har Microsoft laget enkle valg for deg som kan hjelpe deg i å øke sikkerheten når du surfer på nettet. Du trenger ikke å være ekspert for å få det til. 

Jeg har kjørt på topp sikkerhet i Edge i flere måneder nå, og har ikke hatt noe problem. Dette kan du fint få på plass du også.4. Microsoft Edge på mobilen

Har du tatt skrittet ut og byttet fra Google Chrome til Microsoft Edge, kan du gjøre det samme på mobilen. Her får du en stor fordel med at Microsoft Edge synker seg med Microsoft brukerkontoen din slik at du får de samme favoritten oppdatert mellom mobil og PC og vice versa. 

Legg inn en ny favoritt på mobilen og du finner den på PC'en også. 

Som iPhone bruker var det nok ekstra tungt å gå fra den innebyggede nettleseren Safari til Edge, men mer i hodet en i realiteten. For det fungerte kjempebra når det første vane sjokket hadde lagt seg.  

Her byttet jeg om plassen til appene på mobilen slik at bruksmønsteret ikke skulle endre seg slik at jeg fant nettleseren der jeg var vant til å finne den.   

 

5 grunner til at du bør bytte nettleser til Microsoft Edge 3

 

5. Faner i hvilemodus gjør maskinen din raskere.

Jeg har spart det beste grunnen til slutt, og her er den.

Synes du at PC’en din jobber som sirup, og ikke er særlig responsiv når du bruker den? Ja, da er ofte synderen alle fanene som du har oppe i nettleseren din.

Disse fanene bruker ofte mye minne og prosessorkraft, og nekter å gi slipp og la de andre programmene dine å bruke ressursene selv om du ikke er inne på nettsidene.

Men her har Microsoft kommet opp med en genial løsning som både er enkel å aktivere og som er smart å bruke.

Microsoft kaller dette faner i hvilemodus.

 

å en raskere PC med faner i hvilemodus i Microsoft Edge 12

 

Hvordan fungerer faner i hvilemodus?

Dersom du aktiverer denne funksjonen vil nettleseren automatisk sette faner som du ikke bruker i hvilemodus og frigjøre minne og ressurser til andre programmer som trenger det på PC’en din. Utrolig enkelt og smart. 

 

 

Prøv ut Microsoft Edge

Du kan prøve ut Microsoft Edge og flytte favorittene dine uten at du sletter Chrome. Vil du gå tilbake til Chrome ligger den der klar dersom du angrer deg. 

  • Du trenger bare å logge deg på med Microsoft 365 kontoen din.
  • Du kan enkelt overføre alle favoritter, faner nettleser logg og data fra Chrome.
  • Du kan aktivere en mye bedre sikkerhet fra Microsoft når du surfer på nettsider.
  • Du kan enkelt bruke Edge som nettleser på mobilen og få synkronisert alle favorittene dine.
  • Du får en raskere PC med faner i hvilemodus

Bonus: Det er helt gratis å laste ned og bruke Microsoft Edge.

 

5 grunner til at du bør bytte nettleser til Microsoft Edge 4

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 


Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

 

Ta kontakt med oss

Ønsker du å ta kontakt med oss for å ta en prat om Microsoft 365, sikkerhet eller drift av IT-tjenester så ring oss gjerne på 33 29 10 00, eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no..

Kontakt oss