Bloggbilde-1

Slik bruker du Wiki i Teams

I denne videoen skal jeg snakke om hvordan du mest effektiv bruker wiki i teams. Og det er ikke en slags intern wikipedia som mange tror.

Hva er egentlig en Wiki i Teams?

Hei, jeg heter Elise, og jeg jobber med Teams og SharePoint her hos AGS IT-partner.

Du har sikkert lagt merke til at når du oppretter en ny kanal i Teams, opprettes det automatisk en Wiki-fane, jeg har alltid bare slettet denne fanen og tekt at det også var til en søkemonitor siden navnet minner om wikipedia.

Jeg ville gjerne finne ut av hva Wiki i Teams var og hvordan Microsoft ønsker vi skal bruke den. I denne videoen ønsker jeg å dele hva jeg har lært med deg.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

Hvordan lage en Wiki-fane

Hvis du også er en av de som sletter Wiki når oppretter nye kanaler bør du vite hvordan du legger til Wiki-fane. 

Klikk på «+» øverst i kanalen

Bilde 1-3

Velg Wiki-app . Jeg kaller fanen for Wiki

Bilde 2

Hva er Wiki

Wiki i Teams er en notatbok. Jeg ble litt overasket da jeg så det, fordi det er ikke det vi vanligvis forbinder med Wiki. Så hvis du bruker OneNote, er Wiki er forenklet versjon av OneNote, hvis du ikke bruker OneNote kan du ta i bruk Wiki for å ta notater.

Bilde 3

Struktur i Wiki

Akkurat som i OneNote har du sider og inndelinger i Wiki

Bilde 4-1

 

Hvorfor bruke Wiki

Hvis du kommuniserer aktivt i kanaler i Teams, kan det være vanskelig å finne meldingen med den informasjonen du trenger. Samtalerhistorikken blir lengre med hver dag som går. Du kan bruke søkefunksjonen i Teams, du kan lagre viktige meldinger, men jeg ser at Wiki kan være et smartere alternativ.

I Wiki kan du lagre nye ønsker fra kunden som du deler teamet med, du kan lagre avgjørelser som ble tatt og andre viktige notater. Her fikk jeg meg en aha-opplevelse. Jeg samarbeider med flere av mine kunder i Teams og ser at det ville vært veldig praktisk og ha en liste med nye ønsker som dukker opp i samtaler som en side i Wiki. Jeg må innrømme at jeg forventet å kunne lagre en melding som et notat i Wiki rett fra meldingen, men det er foreløpig ikke mulig.

 

Hvordan jobbe i Wiki

Det å lage nye sider og inndelinger er ikke vanskelig. Du har en del muligheter for redigering av tekst, du kan velge skrift, overskrifter, sette inn bilder, koblinger og tabeller. Flere brukere kan redigere samme side i Wiki, men innholdet er delt i seksjoner. Når en bruker redigerer en seksjon er den låst. Dere kan lage koblinger mellom Wiki sider.

Bilde 5

 

Dere kan kommunisere rundt innholdet på Wiki. Dere kan tagge brukere som bør få informasjon om oppdateringen.

Bilde 6

Alle oppdateringer i Wiki kommer som meldinger under Samtaler i kanalen.

Bilde 8

 

Oppsummering

Jeg ser absolutt nytten i å bruke wiki. Den kan være nyttig å bruke hvis du ønsker å lage en ryddig oversikt over nye ønsker i et prosjekt.

Du kan bruke wiki hvis du vil lage en liste med feil og mangler i et prosjekt. Jeg har sett at flere bruker det til å organisere møter.

Du kan lage en side pr møte med inndelinger som f.eks agenda og møtereferater. Synes det er veldig praktisk å kunne kommentere innhold rett i wiki. Og det er fint at man slipper å oppdatere teamet om hva som skjer på wiki sidene. Oppdateringene vil dukke opp som meldinger under Samtaler.

Kom i gang med Teams

Kunne du tenke deg å få hjelp til å starte med Microsoft Teams?
👉 Send en epost til start@ags.no så kommer du igang. 

 

Katja jobber skjerm

GRATIS Microsoft Teams videokurs i 7 deler

Lyst til å bli bedre kjent med Teams og lære deg hvordan du kan komme igang med Teams?

Da er du heldig fordi Sharepoint og Teams ekspert Katja Abramova og Elise Saxer viser deg enkelt med 7 videoer hva du kan bruke Microsoft Teams til og hvordan du kommer igang med Microsoft Teams.

Kurset er helt GRATIS og består av 7 videoer som tar for seg de grunnleggende modulene i Teams.

  • NB! Du trenger ikke legge igjen e-postadressen din eller melde deg på noe som helst, det er bare GRATIS!

 

Spilleliste på Youtube med nyheter og tips

Microsoft Teams er kjempe-populært.😉 Derfor tenkte vi at vi burde lage en spilleliste på Youtube for deg med de tøffeste Microsoft Team's tipsene våre her.
Spillelisten blir stadig oppdatert med NYHETER, funksjoner, tips og triks for Microsoft Teams så det er en fin måte å holde seg oppdatert.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

Se flere magiske Microsoft Teams artikler

Her finner du 5 tøffe tips som du kan bruke til å gjøre og Microsoft Teams mer smidig for deg å jobbe med.  Ta kontakt med oss dersom du vil vite mer om hvordan du kan bruke verktøyene i Office 365 og Microsoft 365 pakkene til å effektivisere bedriften din.

 

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 


Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

 

Ta kontakt med oss

Ønsker du å ta kontakt med oss for å ta en prat om Microsoft 365, sikkerhet eller drift av IT-tjenester så ring oss gjerne på 33 29 10 00, eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no..

Kontakt oss