I dette innlegget skal du få se hvordan Telenor SafeZone nå beskytter 60.000 mobilbrukere i norske bedrifter. Og hvorfor du bør ta i bruk SafeZone.

Se hvordan Telenor SafeZone nå beskytter 60.000 mobilbrukere i norske bedrifter 

Mobiltelefonen har blitt et av bedriftens viktigste arbeidsverktøy. I dag forventes det at man skal kunne jobbe på farten - uansett hvor man er, og ha samme tilgang til arbeidsverktøy på mobil som på PC. Med mobilen som hovedverktøy er de ansatte alltid koblet til internett. Det betyr at vi har fått en ny arbeidsflate som er utsatt for angrep.

Siden lanseringen i april 2022 har flere tusen norske virksomheter fått på plass sikkerhetsløsningen Telenor SafeZone for å beskytte bedriftens mobilbrukere. 

SafeZone beskytter mot phishing, skadelig programvare og løsepengevirus. Allerede et halvt år etter lanseringen stoppet tjenesten gjennomsnittlig over 250.000 angrep av forskjellig art hver måned for over 40.000 brukere. I dag er SafeZone implementert på mer enn 60.000 bedriftsabonnement, og tallet på nettsideoppslag som stoppes av SafeZone er økende.

New call-to-action

 

Slik fungerer Telenor SafeZone

Telenor samarbeider med Cisco Talos - verdens største kommersielle sikkerhetsnettverk. 300 dataingeniører jobber med systemene, og i tillegg brukes kunstig intelligens for å stoppe angrep i sanntid. Tjenesten SafeZone fungerer som et førstelinjeforsvar og trafikkfilter på DNS-nivå, og den legges rett på mobilabonnementet. SafeZone-implementeringen krever ingen aktive handlinger fra dere utover at brukeren får en SMS når SafeZone er aktivert, med beskjed om at de må slå telefonen av og på for å aktivere tjenesten.
SafeZone er integrert i Telenors mobilnett for mobiltelefoner og samspiller godt med en brannmur i bedriftens nett. Løsningen gir bedrifter et ekstra lag med beskyttelse mot digitale angrep.

SafeZone har vist seg å være svært effektivt. Selv om Telenor blokkerer flere millioner SMS-svindelmeldinger hver eneste uke, kan noen slippe gjennom til din mobiltelefon. Med SafeZone vil du da få opp et varsel dersom du er i ferd med å bevege deg inn på en skadelig nettside. Det samme varselet vil du få dersom du følger en farlig lenke fra for eksempel e-post eller sosiale medier. Det minimerer risikoen for at noen gir fra seg sensitiv informasjon på falske nettsider, eller havner på nettsider som sprer skadelig programvare i bedriftens systemer. Hvis mobilen blir infisert, vil SafeZone beskytte mot ytterligere skade ved å hindre videre nedlastning.

Tjenesten fungerer når brukeren er på mobilnettet i Norge og i utlandet. Den stopper i dag mobilbrukere fra å aksessere 35 til 40 millioner skadelige nettsider og hindrer opp mot 98 prosent av uønskede hendelser og sikkerhetstrusler.

 

 

JGS_5749

 

Trenger min bedrift SafeZone?

Fire av fem vellykkede angrep skjer på grunn av menneskelige feil som å trykke på linker eller laste ned vedlegg eller applikasjoner. Mobiltelefoner kan også bli angrepet.
Det lett å tenke at nettsikkerhet først og fremst er noe de store selskapene trenger å bekymre seg for. Dessverre er sannheten at også små virksomheter og privatpersoner er attraktive mål for angripere. Her er sikkerheten ofte mangelfull, samtidig som konsekvensene av datainnbrudd, nedetid eller krypteringsangrep kan være katastrofale – i enkelte tilfeller kan det bety kroken på døren.
Det er fort gjort å tenke at du eller din bedrift umulig kan være et mål for kriminelle og useriøse nettaktører. Selv om du ikke håndterer sensitiv informasjon av noe slag, og mener at du kunne reist deg etter hva som enn måtte komme av angrep eller lekkasjer, er det lurt å tenke over konsekvensene av et data-angrep.


Iblant er du eller din bedrift kun en brikke i et større spill. Om en svindler får kontroll over e-posten du bruker til å kommunisere med kunder eller leverandører, kan tilliten du har bygget opp til dine bekjentskaper, dessverre bli utnyttet til å gjøre uønskede handlinger. Som for eksempel å få noen til å klikke på en lenke, åpne en fil eller gi ut sensitive opplysninger. Det viser hvor viktig datasikkerhet er.
Med SafeZone fra Telenor kan du effektivt forhindre at du gir fra deg sensitiv informasjon på falske nettsider, eller at du havner på ondsinnede sider som sprer skadelig programvare. SafeZone er den raskeste og enkleste måten å beskytte bedriften eller husstanden på, uten å måtte tenke på installering, oppdatering og vedlikehold.

JGS_5637

 

Sikkert som banken

Mobiltelefonen brukes både privat og som arbeidsverktøy. Det stiller strenge krav til sikkerheten. Banker er avhengig av tillit til at penger er trygge og transaksjoner er sikre. Eika-alliansen samler over 50 lokale sparebanker på over 180 lokasjoner over hele landet. Som veldig mange andre finansielle institusjoner har de et stort fokus på sikkerhet. For å ivareta sikkerheten på de ansattes mobiltelefoner, har Eika flere lag med sikkerhet. Et av de ytterste sikkerhetslagene er SafeZone fra Telenor.

 

JGS_5508-1

 

Eksempler på svindel på nett 

17. januar 2023 kl. 12:57 Skatteetaten advarer om SMS-svindel: Skatteetaten advarer mot SMS-svindel etter at flere personer skal ha fått tekstmeldinger med lenker. – Verken Statens innkrevingssentral eller Skatteetaten sender uoppfordret SMS eller epost som inneholder en lenke man kan trykke på, eller hvor man skal fylle inn slik informasjon, sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten i en pressemelding. Skatteetaten har fått flere henvendelser fra personer som har mottatt SMS med lenke som de bes klikke på for å lese mer. De ber alle som har mottatt slike meldinger, om å se bort fra dem. Hun opplyser at etaten ikke sender lenker i SMS eller epost uten at dette er avtalt med brukerne på forhånd.

4. januar 2023 kl. 11:24 Politiet advarer: Falsk namnsmann på SMS Politiet advarer mot et nytt, smart svindelforsøk. Noen gir seg ut for å være namsmannen via tekstmelding. I meldingen vises det til et brev som skal være sendt ut, hvor det bes om informasjon i en utleggssak. SMS-en ser ut som en påminnelse og inneholder en lenke hvor man oppfordres til å sjekke eller oppdatere saken. – Ikke trykk på lenken dersom du mottar en slik melding, formaner politiet. Har du likevel trykket på lenken, må du straks endre passord på tjenester og nettsider du nettopp har besøkt. I tillegg bør mobilen tilbakestilles til fabrikkinnstillinger, råder politiet.

Kilde: nrk.no

 

Smart Bedrift avtale

 

Har du ikke SafeZone på bedriftens mobiler?

For å få SafeZone må bedriften ha bedriftsabonnement fra Telenor. Tjenesten koster kr 29,- per bruker i måneden. 
Ta gjerne kontakt med meg for å skifte til Telenor og / eller få SafeZone implementert på bedriftens mobiler. AGS er sertifisert Telenorpartner og kan hjelpe deg med alt som gjelder Telenor.   

 

 

Bilde1 2

 

En virtuell brannmur som beskytter deg der du er

Beskytt bedriftens nettverk med SafeZone og Cisco Umbrella! Med nettvakt holder du skadelige nettsteder ute og dine data trygge. Automatisk sikkerhet i skyen, uansett hvor du er.

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg