Hvordan-tenke-IT-sikkert-i-2017


Backup, Antivirus, Server, Sky, Personvern, Digitalisering osv. Det er store begreper og store ord. Innenfor IT-bransjen er det dette og mye mer alt dreier seg om. Vår viktigste jobb er å gi deg og bedriften din IT-sikkerhet og mulighet til å jobbe mest mulig effektivt. Vi kan levere deg halve jobben med de riktige tjenestene og produktene, men det er du som må gjøre resten av arbeidet, da det er du som må ta initiativet til å sette det hele i gang. Du kommer ikke i gang ved å sitte og vente på at alt bare skal ordne seg, og det nytter ikke å ha en tankegang om at uhellet aldri skjer deg. En dag må du begynne, for fremtiden henter deg inn fortere enn du tror...


Slik bør du tenke IT-sikkerhet i 2017

For å henge med i dagens utvikling bør du prøve å holde deg litt oppdatert om hva som foregår i bransjen du er i. Det er heller ikke dumt om du som er daglig leder eller har ansvaret for IT og sikkerhet i din bedrift jevnlig holder dere oppdatert ved å lese blogger og nettaviser som omhandler dette bransjeemnet. Generelt bør du tenke over nedenstående punkter, når du skal tenke IT-sikkerhet i 2017.

  • Sett deg inn i hva digitalisering er og hvordan den påvirker din bransje.
  • Rådfør deg med andre i din bransje for å se hvordan de takler digitalisering og IT-sikkerhet.
  • Søk hjelp i tide. Kontakt et IT-selskap som kan og har god erfaring med IT-sikkerhet.
  • Få på plass elementære ting som Backup og Antivirus.
  • Lag gode rutiner for hvordan du og dine medarbeidere jobber digitalt.


Digitalisering

Alle snakker om digitalisering, men hva er det egentlig de snakker om? Digitalisering er så mangt, men i hovedsak et ønske om å forenkle og effektivisere prosesser ved bruk av elektroniske hjelpemidler. Alt ble forandret når det store internettet gjorde sitt inntog. Året var 1991 og www (world wide web) dukket opp for allmennheten. I 1995 la Microsoft med en nettleser for Web i Windows og med det fikk internett en eksplosiv økning! Og for en utvikling vi har sett! Det er nok uten tvil dette som er roten til det vi kaller digitalisering i dag.

Nå er vi kommet der du kan jobbe mobilt hvor enn du er, du skal være tilgjengelig til enhver tid, det er 4G dekning stort sett overalt, vi lagrer i skyen og serveren er i ferd med å fases ut. Med den digitale hverdagen vi nå er en del av, møter vi også flere utfordringer som gjør at man stiller flere spørsmål rundt sikkerheten.


En ny tilgjengelighet

Det er ikke bare verden som har blitt mer digitalisert, men en helt ny generasjon er på lang vei inn i arbeidsmarkedet. Denne generasjonen er vokst opp med PC, mobil og ikke minst det store internettet. Arbeidsplassen de møter skal være moderne, de skal ha lett tilgjengelige systemer og den skal være fleksibel. Med denne tilgjengeligheten kommer også et helt annet spekter innenfor IT. Hva med sikkerheten? Hvordan skal man håndtere at arbeidstaker skal være mer tilgjengelig og fleksibel, samtidig som vi sikrer bedriften?

Det å få regnestykket med å ha lett tilgjengelige systemer, et fleksibelt arbeidsmiljø for brukerne og sikre data til å gå opp, er ikke lett. Arbeidstaker ønsker i dag å jobbe mer mobilt for å være mest mulig effektiv. Med det trenger man flere enheter, og man bruker gjerne private enheter i jobbsammenheng og jobbrelaterte enheter på privaten. Hvordan skal man med dette klare å sikre bedriften?

IT-sikkerhet


Trusselen på Internett øker

Det er ikke til å legge skjul på at trusselen på internett er økende. Det er også større fokus på det i medier. Vi hører stadig skremselshistorier der hacking, dataangrep og svindel er det som går igjen. Det økende antallet trusler krever også en større digital bevissthet. Når teknologien endres, må også nye rutiner på plass for å klare å følge med. For i takt med teknologien blir dessverre også angriperne smartere. Elementære ting som Antivirus (Panda Security Antivirus) og Backup (AGS Online Backup) må være på plass i bedriften i 2017. Det nytter ikke å sitte og tro at bedriften din overlever den digitale hverdagen uten dette.

Les mer om hvordan du kan sikre deg mot løsepengevirus i denne artikkelen.

Kort oppsummert, så skaper digitaliseringen både muligheter og utfordringer. Ikke minst når vi blir stadig mer digitale og bruker private tjenester og enheter på jobben, og jobbrelaterte tjenester og enheter privat. Det skaper sikkerhetsrisikoer som flere må ta hensyn til. For å lære mer om dette temaet oppfordrer vi til å lese mer i dette Whitepaperet



Kontakt oss

Ønsker du hjelp av våre rådgivere innen sikkerhet, hjelper vi deg gjerne! På våre nettsider kan du lese mer om hva vi leverer av tjenester. Legg igjen inn forespørsel i kontaktskjema nedenfor, ring oss på Tlf 33 29 10 00 eller send oss en e-post til dinitavdeling@ags.no


Kontakt oss