I dette innlegget skal du få se hvilke sikkerhetslisenser du bør ha i tillegg på de vanlige Microsoft 365 pakkene, og hvilke av de som allerede er inkludert i Microsoft 365 Business Premium.

Sikkerhet med Microsoft 365

Selv om de fleste kanskje forbinder Microsoft med Windows, Office og PC, så er Microsoft også en ledende sikkerhetsleverandør.

Microsoft er blant de firmaene i verden som investerer mest penger på sikkerhetsutvikling, for å sørge for at maskinvare, programvare og brukerne på skytjenestene deres som for eksempel Microsoft 365 er godt ivaretatt.

Når du ser dette i sin helhet, og hvilke priser Microsoft opererer med på sikkerhetsverktøyene i Microsoft 365, så får du vanvittig mye sikkerhet for pengene.

Hvis du ikke allerede har gjennomført en implementering av sikkerhetsløsninger, så bør du vurdere å oppgradere bedriften din til minimum Microsoft 365 Business Premium. 

 

Få disse sikkerhetsfunksjonene i Microsoft 365

Det vil gi deg mulighet for å kunne sikre brukerne dine med følgende sikkerhetsfunksjoner:

 • 2 faktor autentisering for å hindre tyveri av brukerid og passord
 • Microsoft ATP (Advanced Threat Protection utvidet epostbeskyttelse mot svindelepost og skadelig lenker: Les mer om dette om hvordan du oppdager en svindelmail)
 • I tillegg har du funksjonalitet som sikrer både PCer, Mac og mobile enheter slik de er trygge å bruke
 • Windows 10 er også Microsofts sikreste utgave av Windows noensinne og er inkludert i Microsoft 365 Business Premium
 • Windows Hello for flerfaktor pålogging.

 

New call-to-action

 

Ikke alle brukerne får den beste sikkerheten

De aller fleste bedrifter har forskjellige brukergrupper og abonnementer på Microsoft 365, av den enkle grunnen til at ikke alle har behov for alle produktivitetsverktøyene.
For eksempel er det flere som bruker mobile enheter som kun bruker nettutgaven av Office og ikke fullversjonen på skrivebordet.

Andre bruker kanskje bare epost eller Teams og har ikke behøv for en større pakke. Kanskje ikke alle er klar over at brukerne av disse lavere Microsoft 365 abonnementene mangler sikkerhetsverktøyene som du finner på de større pakkene slik som Microsoft 365 Business Premium.

For eksempel vil en bruker med Microsoft 365 Basic som bare bruker epost ha like stort behov for beskyttelse mot svindelmail og farlige lenker på innkommende epost men har ikke dette fordi dette er funksjonalitet som ikke er inkludert i abonnementet.

I et slikt scenario vil en slik bruker være det svakeste leddet, og kan gi innsyn i bedriftens data selv om flertallet av brukerne i organisasjonen har den beste sikkerheten fra Microsoft 365 Business Premium.

Sikkerhetsslisenser Microsoft 365 2

Hvordan sikre den svakeste brukeren!

Har du brukere med standard Microsoft- eller Office 365 pakker (med Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Standard eller Exchange epost kan du enkelt legge til sikkerhetsfunksjonene som du mangler i abonnementet ditt.)

Det er enkelt for deg eller din IT-partner å legge til disse tjenestene sammen med de ordinære abonnementene som du har hos Microsoft.

Merk deg at noen av tjenestene må settes opp og aktiveres for at de skal fungere, her bør du snakke med din IT-partner for å få hjelp til å sette opp disse dersom du ikke allerede har de aktivert.

Sikkerhetsslisenser Microsoft 365 3

Oversikt over tilleggslisenser for ekstra sikkerhet i Microsoft 365

Her har du de 3 viktigste sikkerhetsabonnementene som du kan legge til på dine standard Microsoft 365 abonnementer for å få best mulig sikkerhet.

Microsoft ATP (Advanced Threat Protection)

 • Utvidet epostbeskyttelse som sikrer deg mot farlige lenker og epostsvindel. Microsoft ATP vil skanne og filtrere alle innkommende eposter mot skadevare, og i tillegg sikre filer som sendes på tvers av Teams og Sharepoint.
 • Fra 25 kr per bruker

Microsoft Azure Active Directory Premium P1

 • Denne tjenesten sørger for å sikre identiteten til dine ansatte med MFA (2 faktor autentisering) på samme måte du kjenner igjen fra BankID med kodeapp på mobilen. Dette gjør det vanskelig for hackere å logge seg inn selv om de kjenner brukernavn og passord.
 • Fra 65 kr per bruker

Backup av Microsoft 365

 • Det er en kjempe god trygghet å vite at dataen til bedriften din er mulig å hente opp igjen dersom noe er på avveie, ta backup av E-post, SharePoint, Teams og OneDrive. Les mer om backup i en av mine tidligere blogginnlegg.
 • Fra 35 kr per bruker

 

Oppsummering

Det er ofte mange brukere internt i en bedrift som har et mindre behov for alle produktivitetsverktøyene i Microsoft 365 Business Premium. Disse brukerne har som regel kun en epostkonto, eller Microsoft 365 Business Basic som står uten sikkerheten som er i Premium pakken.

Disse brukerne vil være et veldig svakt ledd i sikkerheten til organisasjonen og kan enkelt sikres med noen tilleggslisenser slik som:

ATP, Microsoft Azure Active Directore Premium P1 og Backup av Microsoft 365

Din IT-partner hjelper deg å sette opp dette, dersom dere allerede ikke har det satt opp.

Kunne du tenke deg å vite mer om hvordan du kan ta i bruk Microsoft 365 Business Premium eller hvordan du kan komme i gang med bedre sikkerhet i Microsoft 365, så ta kontakt med oss på start@ags.no.

 

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg