Sommerferie


Hei alle

nå nærmer vi oss sommeren med stormskritt, (bokstaveligtalt, med tanke på været her på Østlandet). Takk for at dere velger å følge oss, lese vår blogg, se våre sprø, men informative videoer og ikke minst, takk til alle dere som benytter våre tjenester. 

 

Nyheter!

Siden i fjor sommer har det skjedd mange endringer hos oss, Microsoft og hos dere. I forbindelse med at vi er på god vei mot sommer, sol og ferie vil jeg i dagens blogg presentere noen av årets nyheter og hva som er i fokus om dagen.

ezgif.com-video-to-gif

 

AGS blir større

Aller først kan vi informere om en gledelig nyhet, vi har fått en ny avdeling. Denne nye avdelingen har kontor i Bergen og blir med dette, AGS IT-Partner vest. Vi utvider med dette vårt dekningsområde for on-site support og vår kompetanse. Vår nye avdeling i Bergen bringer til bordet, blant annet, stor kompetanse innen teknisk tele-support. Som kunde av AGS har du nå mulighet til å kontakte oss og få hjelp i vest, øst, Vestfold og Oslo. Vi håper at dere får like mye glede ut av dette og drar nytte av våre nye venner i Bergen. Se hvem dere kan kontakte i vest, her: https://www.ags.no/om-ags/

kontakt_oss

 

Unna vei, her kommer jeg Microsoft 365 stor og grei!

Noen av dere leste kanskje mitt forrige innlegg, hvor jeg skrev om at vi nærmer oss kroken på døra for Windows 7 (hvis ikke kan du lese det her: https://blogg.ags.no/slutten-for-windows-7). Men ikke vær redd om du er på Windows 7 nå, dette er nemlig en gyllen mulighet til å skifte plattform. Vi har jobbet med Microsoft 365 en stund allerede. Nå er det større, mer oversiktlig, sikrere, og mer tilgjengelig enn noen gang før. Microsoft 365 introduserer mer enn Microsoft Windows og Office, dette er en komplett plattform med Windows 10, Office, skylagring og utvidet sikkerhet inkludert i pakka.

M365 inkludert

Dette er en komplett tjeneste for bedrifter som ønsker å satse på sikkerhet og moderne samarbeid mellom ulike enheter. Microsoft 365 kommer i ulike versjoner, i likhet med Office-pakkene. De deles inn i to hovedkategorier; Microsoft 365 Business og Microsoft 365 Enterprise. Den største forskjellen på disse pakkene er antall brukere og muligheten til å tilpasse sikkerhet og enheter. Ønsker du å lære mer om Microsoft 365 ta kontakt med vår salgsavdeling eller les mer her: https://www.microsoft.com/nb-no/microsoft-365/business

 

Vårens store snakkis!

Alle våre kunder og dere som kjøper Microsoft produkter fra en såkalt CSP leverandør, har fått beskjed om å signere på en ny avtale fra Microsoft, populært kalt MCA. Vi har fått med oss at mange lurer på hva dette er og hvorfor de må signere det. Så her er en del spørsmål vi ønsker å gi dere svar på.

 1. Hva betyr MCA?
  1. MCA står for Microsoft Cloud Agreement, det er en avtale Microsoft ønsker at alle kunder av deres leverandører skal godkjenne og signere.
 2. Hva er denne avtalen?
  1. Det er et samtykke der dere som kunde godkjenner at vi som leverandør fortsatt har tillatelse til å behandle deres linser på deres vegne. Hvis dere ikke signerer denne avtalen kan ikke vi bestille eller justere Microsoft sine lisenser når dere ønsker det.

  2. Du kan lese mer om avtalen og hva den innebærer her: https://docs.microsoft.com/en-us/partner-center/agreements velg land og språk. (Ved å klikke her, starter en direkte nedlastning av norsk PDF versjon avtalen).

 3. Hva koster dette? Forplikter jeg meg til noe?
  1. Det koster ingenting og du forplikter deg ikke til noe. Dette tillater kun at deres Microsoft leverandør kan fortsette å jobbe med å levere varer og tjenester til dere.

 4. Hvorfor kommer denne nå?
  1. I kjølvannet av de relativt nye GDPR reglene er det viktig for Microsoft å innhente samtykke fra alle sine kunder om at de har lest og forstått hvordan deres data behandles. Det er en kundeavtale utarbeidet for å sikre behandling og lagring av data i henhold til personvernsreglementet.

 5. Hjelp jeg har ikke signert noen slik avtale. Hva gjør jeg nå?
  1. Spør lederen i din bedrift om dere har signert, det krever kun et samtykke per firma.

  2. Ta det helt rolig og kontakt din IT-leverandør, spør dem om dette er noe dere trenger å tenke på.

  3. Hvis du er kunde av oss, kan du navigere til http://mca.ags.no/ og fylle ut skjema der. Når dette er gjort vil du snart motta en kontrakt fra oss der du eller ansvarshavende kan signere digitalt.

 

Vi vil gjøre det enklere for deg på våre sider

De av dere som har fulgt med på våre nettsider den siste tiden har kanskje fått med dere oppdateringen av farger og design.

AGS Nettside

 

Det dere kanskje ikke har sett er de nye funksjonene. Vi har fått flere nye funksjoner på nettsidene, som skal gjøre det enklere for dere å få support (som kunde av oss) og bestille våre tjenester (bli kunde av oss).

Hvis du ønsker å bli kunde av oss eller du ønsker å sjekke ut et av våre nyeste tilbud, klikk her: https://www.ags.no/smart-bedrift/ eller naviger til vår nettside, klikk på «Smart Bedrift» knappen eller «IT-Tjenester» og velg «Smart Bedrift».

Smart Arbeidsplass

 

Det vil ta deg til en av våre nettsider som forklarer kort hva Smart Bedrift konseptet er og hvordan det kan øke effektiviteten på din arbeidsplass. I tillegg vil du få tilgang til en rekke valg som samtidig kalkulerer prisen per tjeneste, slik at du får en nyttig oversikt over hva det vil koste per bruker per måned. Denne kalkulatoren er meget hendig for å finne ut hvilke tjenester du ønsker å benytte deg av for å skape en digital, sikker og smart arbeidsplass. Alle valgene går ut ifra at dere ønsker å benytte dere av Microsoft 365 som plattform, enten Business eller Enterprise (mer om dette senere).

Det er noen typer support vi blir kontaktet for mer enn andre. To av disse har nå fått en egen knapp på våre sider. Du finner de her: https://www.ags.no/support/ eller ved å navigere til vår nettside, klikk på «Support» øverst.

Enklere support

 

Her har dere nå mulighet til å lage supportsaker for å bestille ny bruker, dersom en ny ansatt skal begynne hos dere, eller fjerne en bruker dersom en slutter. Du vil med disse knappene få tilgang til et skjema, som vil hjelpe dere med å besvare spørsmålene vi ellers hadde spurt dere om. Dersom skjema utfylles korrekt, vil det gi oss den informasjonen vi trenger for å hjelpe dere raskere og mer effektivt. Om dere synes at noen valg er vanskelige, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Ny bruker skjema

 

Avslutning 

Håper dere føler dere oppdaterte og klare for sommerferie. Vi gleder oss til å hjelpe dere med det dere måtte trenge i sommer og resten av året. Fra og med neste uke, fisker vi frem innlegg fra arkivet som dere kan lese mens dere ligger på stranda. Vi er tilbake i full sving på bloggen igjen i august.

RIKTIG GOD SOMMER!

God sommer!

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss