Microsoft-Surface-Laptop-Thumb-2

 

Se det nyeste medlemmet i Microsoft Surface familien

Microsoft Surface Laptop er et nytt medlem i Surface familien. Og er i forhold til Surface Book og Pro modellene som har avtakbar skjerm , en mer eller mindre vanlig laptop. Vel helt vanlig er den ikke, som du snart skal få se..

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

Modellen vi fikk låne av Microsoft

Modellen vi har fått låne av Microsoft kommer med 256GB SSD disk, 8GB minne og en Intel i5 prosessor. Dette er nok den modellen jeg vil anbefale deg å gå for dersom du vil ha en maskin med en bra ytelse og levetid. Lavere disk kapasitet eller minne bør du ikke kjøpe.

 

Design som du ikke har sett maken til

Det første du legger merke til på Microsoft Surface Laptop er designet og det spesielle materialet som Microsoft har benyttet på tastatur delen. Alacantra som materiale heter, skal sørge for at du ikke får fettflekker, være mer behagelig å hvile håndleddet på og samtidig se veldig kult og lekkert ut. Og det gjør det, synes ihvertfall jeg. Den eneste innvendingen er at jeg er litt usikker på kantene mellom Alacantra materialet og selve aluminium chassis. Time will show.

Microsoft Surface Laptop

 

Fantastisk batterilvetid

Maskinen veier ikke minst i klassen ca 1,25 kilo og er heller ikke den tynneste med sine 1,5 cm på det tykkeste. Men har en fantastisk batterilevetid på 13 timer. Dette er det sikkert mange som vil sette pris på. Praktisk med en maskin som kan vare ut hele arbeidsdagen.

 

Tastatur og pekeplate

Pekeflaten er stor laget av glass, og fristelsen er stor til å sammenligne den med den du finner på MacBook modellen til Apple. Tastaturet føles bra og komfortabelt å skrive på. Tastene har god vandring og fungerer godt til å jobbe på. Av og på knappen er designet inn som en del av tastaturet.

 

Windows Hello og touch skjerm selvfølgelig

Microsoft Surface Laptop kommer med et Intel HD grafikkort som driver den 13,5" skjermen som selvfølgelig er touch som på alle den andre modellene i Surface familien. Skjermen har et 3:2 format som er litt høyere en enn vanlig widescreen skjerm. Oppløsning på 2256x1504 punkter betyr at du får litt bedre plass og oversikt på dokumentet, Excel-arket eller når du surfer.

Skjermen er beskyttet av Gorilla glass, og gjør at skjermen ser veldig bra ut. Men du bør også passe litt på gjenskinn dersom du planlegger å bruke maskinen i sola eller sterkt lys. Innebygget i skjermen finner du et 720p HD kamera med innebygget stereomikrofoner. Kamera støtter Windows Hello. Dette er en funksjon som lar deg logge inn på maskinen med ansikts-gjenkjenning.  Dette er enkelt å sette opp for deg første gang du konfigurerer maskinen og Windows.

 

Microsoft Surface Laptop

 

Windows 10S, hva er det?

Microsoft har valgt å legge en helt ny utgave av Windows på maskinen kalt Windows 10S. Denne utgaven mener Microsoft skal bidra til å gjøre maskinen sikrer ved at du kun kan bruke, laste ned, eller installere programmer fra Windows Store. Altså ingen Google Chrome eller egne applikasjoner. Dersom dette er en showstopper for deg, så har heldigvis Microsoft gjort det enkelt å oppgradere til Windows 10 Pro. Gratis er det også, i hvert fall en periode fremover.

 

Microsoft Surface Laptop -tilkoblings muligheter

Microsoft har valgt å ikke utruste maskinen med USB-C. Noen kan nok synes dette er litt rart men du får en vanlig USB tilkobling som sikkert mange med frykt for dongler og adapterkabler er glad for.  På samme side som USB tilkoblingen finner du en mini displayport for tilkobling til ekstern skjerm. og en hodetelefon inngang. Maskinen kommer selvfølgelig med trådløst og bluetooth innebygget. Strømtilkoblingen er magnetisk, en praktisk funksjon som ligner MagSafe på Mac. Det er enkelt å koble til maskinen og skulle du snuble i ledningen så forhindrer du at maskinen faller i bakken og blir ødelagt. Det er smart.

 

Microsoft Surface Laptop

Er Microsoft Surface Laptop verdt pengene?

Microsoft Surface Laptop er et godt alternativ for deg som ikke trenger avtakbar skjerm, men som ønsker å få ta del i Surface opplevelsen til Microsoft. Her får du en maskin med et spennende design, over gjennomsnittlig batteritid som varer hele dagen ut. Den er godt bygget, solid, rask, flott skjerm med ekstra plass og et komfortabelt tastatur og pekeplate å jobbe på. Trenger du en bra laptop ville Microsoft Surface Laptop ligge høyt oppe på listen.  Vår modell ligger på 13,990,- ink. mva og er godt priser for en laptop i denne klassen.

Hva synes du, kunne du tenkte deg en Microsoft Surface Laptop? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor.

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss