Unboxing HP Thunderbolt Docking G2

Ny HP Thunderbolt Docking utfordrer på lekker og nett design 

I dagens video skal du få se den nyeste HP Thunderbolt dockingstasjon for bærbare PC. Her har HP laget en utfordrer til den tradisjonelle docking stasjonen. Med et helt nytt spennende design som er lekkert og gir deg mer plass på skrivebordet.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.


Arven fra den mekaniske docking stasjonen

Men før vi starter å pakke opp, så la oss ta et tilbakeblikk og se på de ulike docking variantene som finnes. For det finnes noen forskjellige løsninger der ute, og den som har vært med oss lengst er den mekaniske docking stasjonen. 

Den koblet opp skjermer og alt annet utstyr til PC’en med en skyvebryter så brukeren slapp å koble til og fra alle kablene hver gang man skulle bruke maskinen.

Unboxing HP Thunderbolt Docking G2 2  

USB-C docking blir mer og mer populært

I de siste årene har maskinene gått fra å ha mange tilkoblingspunkter til å sitte igjen med en eller flere USB-C tilkoblinger.  Det har fått disse USB-C docking stasjonene til å bli mer og mer populære.

De tar litt mindre plass enn de større mekaniske stasjonene og du trenger ofte bare å koble til en kabel for å komme i gang.

Disse docking stasjonene har fortsatt arvet det avlange designet til forgjengeren. Som tar plass på skrivebordet. Og det er dette som HP vil gjøre endringer på.

Unboxing HP Thunderbolt Docking G2 3 

Nei det er ikke en Apple TV!

I den litt kjedelige grå esken ser det kanskje ikke så spennende ut med en gang. Når du først har fått opp tapen finner du det vanlige av strømkabler og instruksjoner. 

Det er ikke før du kommer til den svarte skumplasten at du aner konturene av noe annerledes.

For dette folkens er ikke ekstra høy Apple TV som har litt den samme formfaktoren, men en docking stasjon til PC’en din.

HP har bygget den i høyden for å ta minst mulig plass på skrivebordet og fjerner seg helt fra arven til de eldre mekaniske stasjonene.

Unboxing HP Thunderbolt Docking G2 4 

HP Thunderbolt docking har mange porter og tilkoblingsmuligheter

Du får 2 USB porter og 2 USB-C tilkoblinger for å at du skal kunne bruke trådløs mus, tastatur, printer og annet utstyr.

  • Du kan også enkelt koble til kablet nettverk her oppe i porten til høyre.
  • Har du behov for å kjøre flerskjermløsning som dette, finner du 2 displayporter og en VGA-utgang som gjør at du kan få til en god 2-skjermsløsning slik du er vant til.
  • På forsiden har du en ekstra USB port slik at du kan f.eks praktisk kan sette inn en minnepenn uten å måtte fikle bakpå enheten
  • I tillegg får du en hodetelefon utgang dersom du vil høre på musikk, eller koble til et headsett.

Helt til høyre på bildet over kan du se at dockingen kommer med en smart mulighet for kensington lås.

 

Unboxing HP Thunderbolt Docking G2 5 

Enkel i bruk og plassbesparende design

Formfaktoren gjør at dockingen er enkel å koble til og fra. Kommer du på jobben eller fra et møte er det lett å koble seg til med USB-C kablene å raskt komme i gang med arbeidet.

Skal du ut i et møte og må skynde deg litt, så er det like enkelt å koble fra. Alt du tenger er ta ut kabelen å komme deg på møtet.

Sammenlikner du denne stasjonen med de gamle variantene er det ikke vanskelig å se at her har HP laget fremtidens dockingstasjon.

Unboxing HP Thunderbolt Docking G2 6 

Legg til høytaler for møter

Det er verdt å nevne at du som tillegg kan kjøpe en høyttaler modul til å sette på toppen av dokkingstasjonen. Da får du mulighet til å kjøre møter med tale rett fra maskinen din uten å måtte koble til ekstra utstyr.

Et tips her er å bruke denne på møterommet, så har du alle tilkoblingene du trenger med en kabel og innebygget høyttaler. 

Smart ikke sant.

Unboxing HP Thunderbolt Docking G2 7

 

 

Konklusjon

Her har HP laget en moderne docking stasjon med kompakt design, som tar mindre plass, er enkel å bruke og har nok porter og tilkoblingsmuligheter for de fleste.

Så hva synes du om den fremtidens docking?

Kunne du tenke deg denne på skrivebordet eller på møterommet.

 Unboxing HP Thunderbolt Docking G2 8

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 


Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

 

Ta kontakt med oss

Ønsker du å ta kontakt med oss for å ta en prat om Office 365, sikkerhet eller drift av IT-tjenester så ring oss gjerne på 33 29 10 00, eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no..

Eller du kan bruke kontaktskjema som du finner her 

Kontakt oss