cloud-computing-1989339_1280


Innenfor IT-bransjen er sikkerhet noe vi lever for. I vår første del av serien - slik sikrer du digitaliseringen, blir vi først kjent med hva denne digitaliseringen dreier seg om. Digitalisering er så mangt, men i hovedsak et ønske
om å forenkle og effektivisere prosesser ved bruk av elektroniske hjelpemidler. Med den digitale hverdagen vi nå er en del av, møter vi også flere utfordringer som gjør at man stiller flere spørsmål rundt sikkerheten.

Trusselen på Internett øker

Området sikkerhet har fått mye større plass i media enn tidligere. Det er dessverre slik at angrep mot den interne sikkerheten skjer oftere. Vi hører stadig skremselshistorier der offentlige personer har blitt hacket eller bedrifter som har blir utsatt for angrep og mistet viktige data. To av våre viktigste partnere, Microsoft og Panda Security peker i samme retning. Trusselen på Internett øker og bedriften har nødt til å handle nå! Det økende antallet trusler krever en større digital bevissthet.

Et godt eksempel er e-post svindel. Svindel i forbindelse med e-post skjer oftere og flere kjente aktører får navnet sitt misbrukt. Telenor har for eksempel blitt brukt i en rekke svindelforsøk den siste tiden og Posten ble utsatt for det samme i desember. I takt med teknologien blir dessverre også angriperne smartere. Les mer om hvordan Telenor og Posten har blitt utsatt for her.

Hvordan håndtere tilgjengeligheten?

I forrige ukes bloggpost «Slik kan du få en mer fleksibel og attraktiv arbeidsplass!», var vi inne på temaet rundt tilgjengelighet og fleksibilitet. Det er ikke bare verden som har blitt mer digitalisert, men en helt ny generasjon er på lang vei inn i arbeidsmarkedet. Denne generasjonen er vokst opp med PC, mobil og ikke minst det store Internettet. Arbeidsplassen de møter skal være moderne, de skal ha lett tilgjengelige systemer og den skal være fleksibel. Med denne tilgjengeligheten kommer også et helt annet spekter innenfor IT. Hva med sikkerheten? Hvordan skal man håndtere at arbeidstaker skal være mer tilgjengelig og fleksibel, samtidig som vi sikrer bedriften? Arbeidstaker ønsker gjerne å jobbe mer mobilt for å være mest mulig effektiv. Men å få regnestykket med å ha lett tilgjengelige systemer, et fleksibelt arbeidsmiljø for brukerne og sikre data til å gå opp, er ikke lett.

 

Slik sikrer du digitaliseringen Arbeidstaker ønsker i dag å jobbe mer mobilt for å være mest mulig effektiv. Med det trenger man flere enheter, og man bruker gjerne private enheter i jobbsammenheng og jobbrelaterte enheter på privaten. Hvordan skal man med dette klare å sikre bedriften?

 

Slik sikrer du digitaliseringen

Digitaliseringen skaper både muligheter og utfordringer. Ikke minst når vi blir stadig mer digitale og bruker private tjenester og enheter på jobben, og jobbrelaterte tjenester og enheter privat. Det skaper sikkerhetsrisikoer som flere må ta hensyn til. For å lære mer om dette temaet oppfordrer vi til å lese mer i dette WhitepaperetNeste uke kommer vi nærmere inn på et hvilke spesifikke tiltak bedriften din kan gjøre for å sikre den digitaliserte hverdagen dine ansatte nå sitter oppi. Microsoft EMS hjelper deg å sikre diitaliseringen i bedriften.


Kontakt oss

Ønsker du hjelp av våre rådgivere innen sikkerhet, hjelper vi deg gjerne! På våre nettsider kan du lese mer om hva vi leverer av tjenester. Legg igjen inn forespørsel i kontaktskjema, ring oss på Tlf 33 29 10 20 eller send oss en e-post til dinitavdeling@ags.no


Kontakt oss