window10_skrivebord

Virtuelle skrivebord har kommet som en ny funksjon i Windows 10. Tidligere har dette vært en funksjon som du har funnet på Linux og Mac men som nå altså har kommet til Windows. Dette er svært nyttig funksjon, som har mange bruksområder. Hvis du åpner en rekke programmer på en gang, er denne funksjonen super for å holde dem organisert.

Se hvordan du bruker virtuelle skrivebord.
I dette eksemplet skal vi vise deg hvordan du kan sette opp forskjellige skrivebord i forhold til oppgaver eller programmer du jobber meg. Du skal få se hvordan du kan organisere et skrivebord med Word, Outlook og andre programmer du bruker til jobben, og et annet skrivebord som er satt opp til å bruke videoredigering og lydredigering. Her sparer du mye tid ved at du kan bytte mellom disse skrivebordene sømløst og enkelt.
Du skal også få se hvordan du lett kan dra og slippe et program fra et skrivebord til et annet.

Se videoen i avspilleren nedenfor eller klikk på denne linken


 

Hvordan gjør jeg det?
Den virtuelle skrivebord i Windows 10 kalles "oppgavevisning" og ligger på oppgavelinjen. Ved å klikke på "oppgavevisning" knappen får du opp en visning av alle programmene og de virtuelle skrivebordene du har tilgjengelig. Når du åpner «oppgavevisning» grensesnitt for første gang, finner du "nytt skrivebord" -knappen tilgjengelig på høyre side av skjermvisningen. Klikk på den for å legge til et nytt virtuelt skrivebord. Hvis du har programvinduer åpne, vises disse som miniatyrbilder av skrivebordene på oppgavevisningen. Det kan ligne på den gamle Alt + Tab funksjon fra tidligere versjoner av Windows. Klikk på skrivebordet du vil jobbe med for å gjøre dette skrivebordet aktiv

Bruk hurtigtaster
Du kan bytte skrivebord ved hjelp av tastaturet også. For å gjøre dette, trykk på Windows-tasten + Tab. Programmene på det aktive skrivebordet skjermen vises som store miniatyrbilder. Trykk Tab og velg med piltastene hvilket skrivebord du vil ha opp og trykk Enter.

Flytt programmene mellom skrivebord.
Du kan flytte programmer mellom de forskjellige skrivebordene du har satt opp. For å gjøre dette, gå til skrivebordet som inneholder programmet du ønsker å flytte. Klikk på "oppgavevisning " -knappen på oppgavelinjen. Høyreklikk på den store miniatyrbilder for programmet du vil flytte, velg "Flytt til", og velg deretter desktop nummeret du ønsker å flytte programmet. Du kan også lett dra og slippe et program fra et skrivebord til et annet.

Hvordan avslutte eller lukke et skrivebord?
Hvis du vil lukke/avslutte et skrivebord, klikker du på " oppgavevisning " på oppgavelinjen for å få opp visningen av skrivebordene. Beveg musen over miniatyrbildet for skrivebordet du vil lukke. Klikk på X-knappen som vises i øvre høyre hjørne av miniatyrbildet.
NB: Hvis du lukker et skrivebord som har åpne programmer, blir disse programmene overført til neste skrivebordet til venstre for det du lukker.

Oppgrader GRATIS til Windows 10
Husk at du kan nå oppgradere gratis til Windows 10 dersom du har Windows 7, 8 eller 8.1.
Trenger du hjelp til å oppgradere din bedrift til Windows 10, ta kontakt med oss på
Tlf 33 29 10 20 eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no

Send oss ditt tips
Har du et godt tips til oss som kan gjøre it-hverdagen bedre for alle oss andre.
Send oss ditt tips på tips@ags.no eller post på vår Facebook side her.

Få med deg flere fredags tips
Gå inn på vår Youtube side og få med deg flere nyttig tips.
Vi legger inn ny video hver fredag så følg med og abonner på kanalen vår.

Du finner oss på Youtube her

Lær mer om Windows 10 og andre smarte it-løsinger som gjør hverdagen din litt enklere.
Klikk deg inn på http://dinitavdeling.com

Ta kontakt med oss
Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss