Google-mobilvennlig-nettside 

Slik kan du teste din eller konkurrentens nettside.

I dette tipset skal du få se hvordan du kan finne ut om din nettside er mobilvennlig.

 

At du har en mobilvennlig, mobiltilpasset nettside eller responsive nettside som det også kalles er viktig fordi flere og flere bruker mobile enheter til å surfe på nettet når vi leter etter informasjon.

Faktisk er det slik at flere surfer på nettet via mobil en med en vanlig PC.

Har du ikke en mobilvennlig side gir du leseren en dårlig opplevelse av hjemmesiden din, og det er ikke bra markedsføring av bedriften din.

Google har også gjort det slik at dersom du ikke har en mobilvennlig side blir du rangert lavere på søk en kanskje dine konkurrenter som har en mobilvennlig nettside.

Med dette tipset kan du lett finne ut som du har en mobilvennlig nettside. Kanskje er det fristende å sjekke konkurrenten også.

Se hvordan du sjekker nettsiden i denne videoen.

Her kan du se hvordan du enkelt tester om nettsiden din eller siden til konkurrenten din er mobilvennlig. Se tipset her på denne linken eller se videoen i avspilleren nedenfor.

 

Slik gjør du det

Fremgangsmåten er enkel. Google har nemlig laget et eget verktøy slik at du enkelt kan teste hjemmesiden din.
Dette er et verktøy er enkelt å bruke og det tar bare noen sekunder å få testet siden. Du starter med å gå inn på denne linken https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Google mobilvennlig analyse

Her skriver du inn din webadresse. F.eks www.ags.no og trykker analyser. Etter en liten stund vil Google komme opp med et svar om siden din er mobilvennlig eller ikke. Dersom siden din er mobilvennlig vil dette stå klart frem med grønn tekst og du kan også se hvordan Google ser siden med sine «øyne».

Google mobilvennlig analyse 2

Dersom siden din ikke er mobilvennlig vil dette stå klart og tydelig med rød tekst som i eksemplet nedenfor.

Google ikke mobilvennlig

Var ikke nettsiden din mobilvennlig?

Ta det med ro, her på AGS har vi mange flotte webside pakker som alle er mobilvennlig. Her finner du sikkert en som vil passe for deg. Ta en titt på våre nettside pakker på hjemmesiden vår. https://www.ags.no/nettside/

Ta kontakt med oss for en mobilvennlig nettside nå!

Trenger du hjelp til å finne en webpakke? Ta kontakt med oss så hjelper vi deg. Ring oss på 33 29 10 20, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss