blogg-uke-8

I disse tider skal vi være tilgjengelige hvor enn vi er! Om man er på kontoret, hjemme eller på hytta! Arbeidstiden er ikke lenger bare mellom 08:00 og 16:00. Ikke bare ønsker du det gjerne selv, men andre forventer det også tidvis av deg! Du skal gjerne svare på en mail på torsdagskvelden, ta en telefon til en kunde på lørdag eller ta ferie med familien og allikevel være lett å få tak i. For å fremstå som en mer fleksibel og attraktiv arbeidsplass, anbefaler vi at du leser videre.

Verden har blitt mer digitalisert og Millenniumsgenerasjonen er på lang vei inn i arbeidsmarkedet. Denne generasjonen defineres som personer født mellom år 1980 og år 2000. Disse er vokst opp med PC, mobil og ikke minst det store internettet! Disse krever også mer av arbeidsplassen. Den skal være moderne, fleksibel og man skal ha de rette hjelpemidlene lett tilgjengelig. Dette blir en viktig målgruppe for enhver arbeidsgiver etter hvert. For å møte den nye generasjonen og være en mer fleksibel og attraktiv arbeidsplass bør fleksibilitet og tilgjengelighet gli inn i hverandre.

Vær fleksibel og tilgjengelig

Arbeidstilsynet definerer fleksibel arbeidstid slik: Avtale om fleksitid kan være én form for fleksibel arbeidstid. Ordningen gir arbeidstakeren mulighet til selv å avgjøre når på dagen arbeidstiden skal legges, innenfor visse rammer. Fleksitid kan også innebære at arbeidstakerne kan innarbeide ekstra arbeidstid som så kan avspaseres på et senere tidspunkt, i samråd med arbeidsgiver.

Fleksibilitet og tilgjengelighet glir litt inn i hverandre da en mer fleksibel arbeidsdag også gir rom for en mer tilgjengelig arbeidsdag! Med dagens teknologi er det enklere å jobbe utenfor kontoret, og stadig flere arbeidsgivere tilbyr muligheten for hjemmekontor som en del av en fleksibel arbeidstidsordning. Det er ikke lenger noen begrensninger for hva man kan få til. Du trenger egentlig bare noen få hjelpemidler for å jobbe like lett fra hytta som på kontorpulten din.

Bli en mer fleksibel og attraktiv arbeidsplass med disse 3 verktøyene!

1. Mobiltelefon

Det første du må tilby dine ansatte er en god mobiltelefon. Mobilen har man med seg overalt så denne må være på plass for at arbeidstaker skal være tilgjengelig. Vi anbefaler en smarttelefon, med inkludert riktig datamengde for vedkommende. Det mest optimale er at arbeidstaker får være med å velge mobil selv, da man har sine preferanser på iOS, Android osv. De fleste applikasjoner man bruker på PC-en, får man stort sett også som smarte apper på en smarttelefon. Dette er gjerne noe du kan ha klart når telefonen utleveres til arbeidstaker. Gjør også klar arbeidstakers mail på telefonen og vedkommende er like tilgjengelig på mail der, som på kontoret! Her får du noen tips til hvordan du kan få en mer fleksibel og attraktiv arbeidsplass!

Med smarttelefonen kan du gjøre det meste


Visste du at AGS IT-partner nå også leverer telefoniløsninger? Hos oss får du nå kjøpt bedriftsabonnementer på telefoni og alt tilhørende utstyr inkludert mobiltelefoner. Fra november 2016 ble vi medlem av Telering kjeden og er nå en komplett leverandør av IT/Tele og Mobiltjenester! Telering tilbyr både Telenor og Telia sine løsninger og dette er Telering den eneste Telekom-kjeden i Norge som gjør. Vi har en egen ressurs som hjelper deg med dette, les mer om dette her.

2. Bærbar PC

I tillegg til mobilen trenger dine ansatte en PC. Her får de gjort alt det andre mobilen setter begrensninger for. For tilgjengelighetens skyld anbefaler vi å tilby dine ansatte en bærbar PC som er lett å dra med seg. Har man en PC som er stor og tung orker man gjerne heller ikke drasse den med seg overalt. Har man derimot en lettere utgave er den også mye enklere å dra med seg overalt! Bærbare maskiner trenger ikke i dag veie et tonn for å ha en stor nok lagringsplass, grei grafikk osv.

AGS IT-partner er sertifisert HP Gold partner. Vi hjelper deg gjerne å finne den perfekte PC-en for deg! Se gjerne mer i vår nettbutikk.

 

En god bærbar PC må du ha
Vi får stadig besøk av HP og blir oppdatert med de nyeste produktene.

 

3. Office 365 bruker

Med riktig lisens av Office 365 får arbeidstakeren din tilgang til dine aller viktigste arbeidsverktøy! Avhenging av lisenstype kan man få skylagring, mail, Office pakke, Skype og fildeling lett tilgjengelig i en og samme løsning. Med Office 365 har man også anledning til å laste ned lisensen på inntil 5 enheter. Man kan derfor logge seg på samme bruker på kontorplassen, på jobbtelefonen, på et nettbrett, på hjemmekontoret og på din private telefon! Den samme mailen får de på alle enhetene og er like tilgjengelig uansett hvor de er. Med Office 365 får man også lastet ned alle de inkluderte appene rett på mobilen. Er du en av de som for eksempel er glad i å bruke OneNote gjennom arbeidsdagen, kan du lett synkronisere denne mot mobilen, slik at alle notatene dine er like tilgjengelige der!

Vi veileder deg ved valg av Office 365. Se våre løsninger her.


Kontakt oss

Ønsker du flere tips til en mer fleksibel og attraktiv arbeidsplass, hjelper vi deg gjerne! På våre nettsider kan du lese mer om hva vi leverer av tjenester. Er det noe du føler vi mangler, gi oss tilbakemelding, så kanskje vi kan se på det. Legg igjen inn forespørsel i kontaktskjema, ring oss på Tlf 33 29 10 20 eller send oss en e-post til dinitavdeling@ags.no


Kontakt oss