Få-lengre-lvetid-på-mobilbatteriet-på-iPhone-og-Android-Thumb-2

 

3 tips for å få lengre levetid på mobilbatteriet

Ingenting er kjedeligere enn å gå tom for strøm på mobilen! Det skjer gjerne også stort sett de gangene det passer dårligst. I ukens mobiltips viser vi deg hvordan du kan få lengre levetid på mobilbatteriet, både på iPhone og Android. Se våre 3 tips i videoene nedenfor eller les hvordan lengre ned i teksten.

 

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

Tips 1 - Slå av Wi-Fi på telefonen din

Wi-fi er verstingen når det gjelder å tappe mobilen for strøm. Når Wi-Fi er på, går mobilen din konstant å søker etter andre Wi-Fi nettverk når du ikke er koblet opp til et kjent Wi-Fi.

 

Slik gjør du det på Android

På Sony Z5 sveiper du ned fra toppen av skjermen. Trykk på symbolet for Wi-Fi. Når den er skrudd av er den uten farge. For å skru den på igjen gjør du det samme, bare trykker på symbolet igjen til den får farge.

Lengre levetid på mobilbatteriet


Slik gjør du det på iPhone

På iPhone sveiper du opp fra bunnen av skjermen. Trykk på symbolet for Wi-Fi. Når den er skrudd av er den uten farge. For å skru den på igjen gjør du det samme, bare trykker på symbolet igjen til den får farge.

Lengre levetid på mobilbatteriet


Tips 2 - Slå av Bluetooth på telefonen din

Bluetooth spiser mye strøm av telefonen din og ofte er det ikke nødvendig å ha den på. For å spare på batteriet anbefaler vi å holde Bluetooth avskrudd, og heller skru den på ved behov.

 

Slik gjør du det på Android

På Sony Z5 sveiper du ned fra toppen av skjermen. Trykk på symbolet for Bluetooth. Når den er skrudd av er den uten farge. For å skru den på igjen gjør du det samme, bare trykker på symbolet igjen til den får farge.

Lengre levetid på mobilbatteriet


Slik gjør du det på iPhone

På iPhone sveiper du opp fra bunnen av skjermen. Trykk på symbolet for Bluetooth. Når den er skrudd av er den uten farge. For å skru den på igjen gjør du det samme, bare trykker på symbolet igjen til den får farge.

 

Lengre levetid på mobilbatteriet


Tips 3 - Slå av stedstjenester på telefonen din

Flere av appene du har på telefonen din søker hele tiden etter hvor du befinner deg. Eksempler er Facebook som vet hvor du befinner deg, navigasjonsapper osv. Dette styres gjennom <stedstjenester> som er slått på, på telefonene din. Dette bruker mye strøm og bør skrus av dersom det ikke er nødvendig.

 

Slik gjør du det på Android

Velg  <Innstillinger> etterfulgt av <Posisjonstjenester> og skru av <Tilgang til Stedsinformasjonen min>.  Skru på <Tilgang til Stedsinformasjonen min> ved å trykke på samme knapp som når du slo den på.

 

Slik gjør du det på iPhone

På iPhone går du inn på <Innstillinger> etterfulgt av <Personvern> og skru av <Stedstjenester>. Skru på <Tilgang til Stedsinformasjonen min> ved å trykke på samme knapp som når du slo den på.

Lengre levetid på mobilbatteriet

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss