Hvordan-sikre-PCn-når-du-går-til-lunsjLås PC'en for å hindre innsyn fra nysgjerrige kollegaer

Du har sikkert opplevet at kollegaer eller du selv har gått fra maskinen din en eller annen gang uten å låse den. Da skal du huske på at du sannsynligvis har mye mer personlige data og tilgang til på Pc'en din en du noen gang har hatt tidligere.

F.eks vil en ulåst maskin fort gi tilgang til Facebook profilen din, epost, bilder, eller dokumenter du har lagret i f.eks Office 365 eller Dropbox.   I denne episoden av Fredagstipset skal du se hvordan Alex får besøk av nysgjerrige kollegaer når han glemmer å låse maskinen i det han går til lunsj etter en lang produktiv formiddag.

 

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

Maskinen kan du låse enkelt ved å bruke tastekombinasjonen <WINDOWS + L>.  Dette er den enkleste og raskeste måten du kan låse maskinen din ned på.

 

Automatisk lås med mobilen.

Det finnes en annen litt mer teknisk måte å låse maskinen din på og det er å bruke Blåtann forbindelsen mellom maskinen din og telefonen din.

Denne funksjonen heter dynamisk lås og er en del av Windows 10. Husk bare på at denne bruke noe tid fra den mister forbindelsen med telefonen til den faktisk låser maskinen, så her er det et lite vindu der noen an få tilgang. Men den kan fungere fint som en ekstra beskyttelse i tilfelle du glemmer å låse maskinen.

Du kan se fremgangsmåten i dette tipset her> 

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss