bilde-blogg-uke-2

12.januar slippes den siste oppdatering til nettleserversjonene og Microsoft oppfordrer brukerne heller å oppgradere til selskapets nyeste nettlesere Internet Explorer 11 og Edge. Selv om Microsoft kutter støtten for nettleserne kan brukerne fortsatt benytte seg av dem, men på egen risiko ettersom Microsoft ikke kommer til å slippe flere sikkerhetsoppdateringer. Du kan også oppgradere eller benytte andre nettlesere som f.eks Chrome.

Internet Explorer ble utviklet og utgitt av Microsoft Windows for første gang i 1995. Deres største konkurrenter de siste årene er blant annet Mozilla Firefox og Google Chrome og disse har klatret oppover popularitetslistene og presset Internet Explorer nedover. Den nyeste versjonen, Internet Explorer 11, ble lansert med Windows 8.1, men er senere gjort tilgjengelig som oppdatering til Windows 7.

Etter at Windows 10 ble sluppet i fjor ble også Internet Explorer erstattet som standard nettleser til fordel for den nye og moderne Microsoft Edge, som støtter flere nye Webstandarder og byr på en rekke nye funksjoner og forbedret ytelse.

Er du blant de som ikke har gått over til Internet Explorer 11 enda? Nå avslutter Microsoft støtten for Internet Explorer versjon 8, 9 og 10. Dette betyr at disse ikke lenger vil bli oppdatert, noe som kan få følger for sikkerheten når du surfer på nettet. Blant Webutviklerne kommer dette som en gledelig nyhet, da det i dag er utbredt misnøye med å skulle støtte gamle versjoner av Internet Explorer på moderne nettsider. Dersom du ønsker å holde den gode surfeopplevelsen ved like, er det like greit å gjøre oppdateringen allerede nå.

Ta kontakt med oss
Velg den beste sikkerheten til din bedrift. Ring oss på 33 29 10 20 eller send oss en e-post til dinitavdeling@ags.no for mer informasjon om vår produkter.


Kontakt oss