Design uten navn (4) 

 

Hvordan bruke Microsoft Teams

Etter hvert som vi bruker Microsoft Team gjør vi oss stadig erfaringer om hvordan vi kan bruke Team på en best mulig måte. I dette blogginnlegget kan du lese om hvordan noen av våre kunder har valgt å ta i bruk Microsoft Teams.

 

Prosjektteam og avdelingsteam

I et firma er det ulike avdelinger og arbeidsområder og det kan være hensiktsmessig og opprette teams basert på dette. Da har dere en plattform for kommunikasjon, deling av dokumenter, fordeling av oppgaver og mye mer, innad i en gruppe.

 

Tips til hvordan ditt firma kan bruke Microsoft Teams

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

 

Hvordan bygge et markedsteam

I vårt firma er jeg blant annet del av vårt bloggteam. Alle bloggerne er medlem av Teamet Marked.
I Markedsteamet har vi en egen Planner hvor alle bloggerne ligger inne med frister for innlevering av video for redigering, og publiseringsdato for sitt blogginnlegg. Dette gjør at vi til enhver tid har oversikt over hvem som er neste blogger i køen og når vi selv har neste deadline for levering. Vi har en felles OneNote hvor det skrives referat fra månedens bloggmøte, slik at de som ikke var til stede har mulighet til å se hva vi gikk igjennom. I dette teamet har vi også lett tilgjengelig et dokument som forteller om bloggens retningslinjer og hvordan du tilpasser bloggens hovedbilde til riktig størrelse.

markedsteam2

 

Avdelinger i flere byer

Vi har også et felles team i vårt firma hvor alle i organisasjonen er medlem. Dette er et fint sted å kommunisere hvis vi har noe vi ønsker å dele med alle ansatte som sitter lokalisert i henholdsvis Sarpsborg, Bergen, Larvik, Oslo og Horten.

 

Hvordan bør et team settes opp?

Etter hvert som vi selv har gjort oss gode og dårlige erfaringer med hvordan et team bør settes opp, og hva det er hensiktsmessig og lage et team for, har vi hjulpet mange av våre kunder på veien. 

 

Bruk Microsoft Teams til prosjektarbeid

Vi har kunder som bruker Microsoft Teams for prosjekter. De oppretter et team per prosjekt slik at de har tilgjengelig all kommunikasjon, dokumentasjon og plan for gjennomførelse, på et sted! Noen inviterer også inn kunden de kjører prosjektet for i teamet, slik at de også får oversikt over dokumentasjon og framgang. Dette kan være hensiktsmessig for å spare tid på sending av dokumenter fram og tilbake og generell kommunikasjon rundt prosjektet.

 

Microsoft Teams er perfekt for bruk i skole

Microsoft Teams er også perfekt å bruke for skoler. Du kan opprette et team for en klasse, for de ansatte, for en gruppe av lærere for eksempel på et trinn eller for skolens skigruppe eller liknende aktiviteter som skjer etter skoletid.

 

Praktiske klasseteam

Hvert klasseteam får tilgang til en Klassenotatblokk som er satt opp med et privat områder for alle klassens elever, med inndeling per elev for hjemmearbeid, klassenotater, prøver og støtteark. Den inneholder også et samarbeidsområde som er tilgjengelig for alle i klassen, der alle har både lese- og skrivetilgang og et innholdsbibliotek som kun læreren kan fylle med materiale, men der elevene har tilgang til å lese eller kopiere deler av innholdet.

 

Lever innleveringsoppgaver direkte på Teams

Som lærer kan du opprette innleveringsoppgaver direkte på Teams. Elevene leverer oppgaven på Teams og læreren ser til enhver tid hvor mange som har levert og gi elevene både karakter og tilbakemelding på oppgaven.

Prøver2

innlevering2

 

Ønsker du mer kunnskap om hvordan ditt firma kan bruke Microsoft Teams

Som du sikkert skjønner ar Microsoft Teams et produkt som enhver bedrift kan ha glede av. Men slik det er per nå har ikke alle bedrifter tilstrekkelig kunnskap om hvordan deres bedrift kan bruke Teams. Ta kontakt med oss for å sette opp en tid til et møte hvor vi kan vise deg hvordan Teams fungerer, eller bukk et kurs med oss i dag. 

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.