Design uten navn-1

 

I dette innlegget skal du få se det nyeste innen Office og sikkerhet fra Microsoft, hva forskjellen er mellom dem og hva jeg som rådgiver har erfart fra kundemøter.

 

Hva er Office 365?

Office 365 Business Premium er en samling med «best i klassen»-programmene fra tekstbehandling og skylagring til samhandlingstjenester. Dette er programmer som: Excel, Word, Outlook, OneNote, Flow, OneDrive, Planner, PowerPoint, SharePoint, Teams m.m. og alle disse fungerer både på nett, desktop, nettbrett og smarttelefon.

Dette er kanskje den mest brukte Office pakken blant firmaer verden over, hvor man alt for enkelt kan føle seg i trygge omgivelser. Det er veldig fort gjort å åpne feil eposter, feil vedlegg og feil lenker, hvor man da rett og slett blir lurt og kan få sitt passord på avveie. Det Microsoft har gjort er å komme med de perfekte sikkerhetsverktøyene i Microsoft 365 Business slik at du kan senke skuldrene og slippe å bekymre deg for dette.

  

Introduksjon til Microsoft 365 Business

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

Hva er Microsoft 365 Business?

Microsoft kommer stadig med nye pakker og oppdateringer, og det er fort gjort å blande disse litt, da mange av de heter nesten det samme.

I fjor høst kom Microsoft 365 Business som inneholder alle programmene som er i Office 365 Business Premium og i tillegg et omfattende sett med førsteklasses sikkerhetstjenester som dekker over både programvare og utstyr, som fortsatt lar deg arbeide slik du er vant til.

Denne pakken gir mulighet for å både sikre brukernavn, passord til alle tjenestene samt telefonen og datamaskinen til alle dine ansatte og dette gjøres ved kun et par enkle tjenester og installasjoner som blant annet:

 • E-post beskyttelse
 • Sikker 2-faktor innlogging
 • Informasjonsbeskyttelse
 • Enhetsadministrasjon
 • Applikasjonsutrulling
 • Oppgradering til Windows 10
 • BitLocker kryptering

Dette kan høres ut som mye å sette seg inn i, men etter bistand for installasjon er det kun 2-faktor innloggingen dine ansatte skal tenke på. Resten av tjenestene kjører enten i bakgrunnen eller er verktøy for administrasjonen.

 

Administrative fordeler

Ser du bort ifra fordelen du får ved å vite at du får en sikker bedrift, er det enda flere aspekter ved Microsoft 365 Business som vil gi enda bedre kontroll og oversikt.

Du kan se aktivitetslogg og innloggingsforsøk på alle enhetene dere har i bedriften (PC, mobiler), og du kan sette noen restriksjoner på hva som skal være tilgjengelig på disse.

Hvis en telefon eller PC blir stjålet eller mistet kan du enkelt fjerne den i klientadministrasjonen mot å logge inn i Office og fjerne sensitive opplysninger fra enheten.

Applikasjonsutrulling vil kunne spare dere for veldig mye tid, hvis en ansatt får ny PC. Får din ansatt en ny PC, vil du kunne rulle ut det samme oppsettet som var på den forrige PCen med filer, programmer og Office, slik at det bare er å arbeide videre.

 

De 7 oftest stilte spørsmålene om Microsoft 365

Her skal du få se hvilke 7 spørsmål som går igjen etter kundemøter som gjelder sikkerhet og Microsoft 365 Business som jeg ønsker å dele og besvare.

 1. Jeg har jo Microsoft i dag, er ikke dette sikkert?

  • Microsoft har de sikreste serverparkene i verden, hvor dataen er lagret på flere steder, så programmene i seg selv kommer ikke til å bli hacket og dataen ligger trygt. Der hvor dere ikke er sikre er hvis en ansatt trykker på noe farlig, får et vedlegg som installerer noe, logger inn på usikkert nettverk, eller har et veldig enkelt passord, så kan fort både brukernavn og passord komme på avveie.
   Det Microsoft tilbyr deg i denne pakken er å sikre dere fra å gi ut tilgangene til informasjonen deres som ligger der.

 1. Det er vel nærmest 0% sjanse for at jeg blir hacket?

  • Det er lett å tenke at dette aldri kommer til å skje deg og det er ikke sikkert det skjer, men hvert eneste år anmelder mer enn fem prosent av norske bedrifter hacking av sine PCer, nettverk og ofte også med økonomiske konsekvenser. Det reelle tallet er dessverre langt høyere, viser Mørketallsundersøkelsen som foretas av Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR). I deres undersøkelse i 2018 med 1500 bedrifter, har 13% av de blitt forsøkt hacket og 11% av alle bedriftene har hatt hendelser som de ansatte har forårsaket og disse tallene øker hvert år.

 2. Hva er 2 faktor?

  • Dette er en sikkerhetsapp på telefonen for å godkjenne innlogginger. Dette vil gjøre deres brukerinformasjon umulig å komme igjennom på, med mindre hackeren fysisk har enhetene til din ansatt og det korrekte brukernavn og passord.

 

 1. Må jeg logge inn hver dag med 2 faktor?

  • Det kan konfigureres slik at nettverk gjenkjennes slik at du kun behøver å godkjenne på nettverk du ikke har vært på før. Hver 14 dag må man godkjenne dette på nytt.

 2. Hva kreves i installasjon?

  • Dette lurer naturligvis alle på, men dette må ofte besvares individuelt da alle har forskjellige enheter i forskjellige aldre. Som pekepinn kan man si det kan ta rundt 2 timer å få alt installert på 1 enhet som er relativt ny, dette varierer jo også på hvor mange av tjenestene som ønskes installert.

 3. Hva menes med E-post beskyttelse?

  • Dette er en tjeneste som kjører i bakgrunnen og vil sørge for at det som mottas på epost er trygt. Denne sikkerhetstjenesten skanner alle innkommende vedlegg og lenker for skadelig materiale og domenet for svindelforsøk. Er det noe åpenbart farlig mottas ikke dette i det hele tatt og du vil få beskjed om det er noe å være oppmerksom på.

 4. Hvor mye koster det?

  • Office 365 Business Premium koster 101kr pr bruker pr mnd
  • Microsoft 365 Business koster 162kr pr bruker pr mnd
   .

 computer-1591018_1280-1


Vil du vite mer?

Til slutt må det også nevnes at det nærmer seg slutten på Windows 7, Microsoft har opplyst om at kundestøtten avvikles 14. januar 2020. Dermed flyttes denne over i rekken med utdaterte operativsystemer, på lik linje med Vista, XP, 2000, 98 osv. Dette kan du lese mer om i en av mine kollegaers tidligere innlegg: Slutten for Windows 7

Med en oppgradering til Microsoft 365 Business får du en gratis oppgradering til den nyeste versjonen av Windows 10 med på kjøpet, se flere forskjeller på vår hjemmeside.

Hvis du ønsker å høre mer om Microsoft 365 kan du ta kontakt via vår hjemmeside, chat, telefon eller e-post.

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss