chart-2785962_1920

Hvis du ikke har lest 12 Inevitable Tech Forces That Will Shape Our Future  bør du absolutt gjøre det.

Mange av oss vil leve i utopi, i en ideell verden hvor ingenting endrer seg. Hovedtema i denne boken er at vi ikke kan stoppe fremtiden. Vi kan ikke stoppe kunstig intelligens fra å forenkle vår hverdag, skape nye muligheter og ta våre jobber.  Selv om han snakker om alvorlige ting er boka veldig underholdende og lett å lese.

Her er mine highlights fra boka     

 

  •  Hver ny oppfinnelse er starten til en annen oppfinnelse. Dette kommer aldri til å ta slutt

 

PC er starten til Internett, Internett er starten til nettbutikker, nettbanker, sosiale media osv. Hver ny oppfinnelse tar fra deg det gamle og gir deg noe nytt. Vær forberedt på å slippe taket i det gamle.

 

  • Du kommer aldri til å ha tid til å forstå helt en bestemt enhet eller teknologi 

 

Siden teknologien stadig utvikler seg vil du alltid føle deg som en nybegynner, uansett hvor mye du kan fra før eller hvor mye erfaring du har.

 

  • For mer enn 100 år siden fikk vi elektrisitet. Dette forandret alle verktøyene vi brukte den gangen. Neste trinn er kunstig intelligens.

 

Betyr det at kunstig intelligens vil erstatte mennesker? Nei. Men vi vil hele tiden vurdere hva vi kan gjøre bedre enn datamaskiner og hvilke oppgaver som bør delegeres til dem.

 

  • Slutt å selge ting, gir heller tilgang til ressurser

 

Musikk, filmer, bøker, programvare, til og med PC’er og printere, alt dette kan vi abonnere på. Vi har blitt kjent med et helt nytt fenomen. Vi bruker ressurser som aldri tar slutt som det ikke kan bli lite av. Vi er vel den første generasjonen som virkelig har kjent på kroppen hvordan det er å bruke en ressurs som aldri tar slutt.  Hvis du f.eks har lastet ned en app, så er det like mye igjen av  denne appen på Apple Store. Og uansett hvor mange mennesker har lastet den ned er det like mye igjen i «butikken».  Da Brødrene Grimm skrev » Den søte grøten» kunne de ikke vite at ideen ble til virkelighet etter 100 år:)

 

  • Slike begrep som privat liv eller konfidensialitet vil forsvinne.

 

Selv om dette er en skremmende tendens, må vi venne oss til tanken at dette er uunngåelig. Men igjen dette er ikke bare negativt. Vi ser effekten av det allerede i dag. Reisebyråer vet hvilke reisemål og hvilken standard jeg foretrekker, bokhandler vet hvilke typer bøker jeg er på jakt etter for å ikke snakke om helsevesenet og politi.

Jeg har tatt bare noen få punkter som fikk meg til å tenke om min fremtid. Hvis dere ikke har tid til å lese boka ligger det en del videoer på YoTube hvor Kevin selv forteller om sine tanker. Denne er veldig bra Kevin Kelly | 12 Inevitable Tech Forces That Will Shape Our Future | SXSW Interactive 2016

 

Ok, hva skal vi gjøre med denne kunnskapen?

  • For det første, vi må slutte å være redde og frustrerte over at ting skjer så fort. Den tiden er forbi. Konstant endring og rask teknologisk utvikling er helt normalt, det har blitt en del av hverdagen.
  • Tilpass din karriereutvikling den nye virkeligheten. Hvis din jobb innebærer manuelt arbeid (kjøring, punching av data, tekniske beregninger) vil kunstig intelligens ta over. Det finnes allerede autopilot på fly, i løpet av 10 år kommer selvkjørende biler og busser, moderne regnskapsprogrammer gjør 80% av jobben til en regnskapsfører.Du vil mest sannsynlig slutte å gjøre det du gjør i dag men du får muligheten til å spille en mye viktigere rolle i dine kunders liv.
  • Og dette gir oss mennesker fantastiske muligheter. Vi får endelig lov til å ha fokus på det mennesker er skapt til å gjøre. Vi ser allerede at vi kan bruke mer tid på familie og barn takket være maskiner som vasker klær, vasker opp og  at det blir levert mat på døra. På samme måte kan vi bruke mer tid på kunder, pasienter, passasjerer. Vi får endelig tid og ressurser til å generer nye ideer.  Hvis man tenker riktig og er proaktiv vil man se enorme muligheter i den tiden vi lever i.  En regnskapsfører får en ny rolle. Fra å være en som puncher inn data og lager budsjetter og balanse, blir han en strategisk rådgiver. En IT leverandør vil ikke kunne leve av å levere IT tjenester, men den vil aktivt delta i gjennomføring av bedrifters strategi. Jeg personlig ser at det åpnes en helt ny verden av muligheter.

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss