Unboxing-Microsoft-Surface-Pro-4-Thumb-2


Er Microsoft Surface Pro 4 noe for deg?

Har du fulgt med litt har du sikkert fått med deg at det skjer mye innovasjon hos Microsoft for tiden. I 2015 ble Surface Book presentert, en kjempe spennende ny latop med et helt nytt design. I 2016 ble Surface Studio lansert, som både overrasket og tok mange litt på sengen. Frøet til "det nye Microsoft" tror jeg ble sådd med Surface modellene som Microsoft lanserte for noen år siden.

Vi har fått låne en Microsoft Surface Pro 4.

Modellen jeg skal se på her er Surface 4 og er den nyeste utgaven av Surface familien. Maskinen jeg har fått låne av Microsoft er en maskin med en Intel i5 prosessor så ytelses-messig er den midt på treet og egner seg godt til tradisjonelle kontoroppgaver. Den har 4GB minne og en 128 GB SSD disk.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 


 

Hva er en Surface?

Surface er en mellomting mellom en vanlig laptop og det vi kjenner som et nettbrett som f.eks. en iPad, og det er nettopp det som gjør den så spennende. Den fungerer fint som en laptop med tastatur og skjerm, og den har tilkoblingsmuligheter samtidig som den også kan fungerer som et nettbrett. Og det er her den kommer til sin rett, den får brukervennligheten og mobiliteten til et nettbrett, men den er i tillegg en fullverdig PC.


Innebygget kickstand

Microsoft Surface Pro 4 kommer med innebygget kickstand som du kan justere i mange forskjellige vinkler. Her kan du enkelt finne en posisjon som du synes det er behagelig å jobbe i. Dette er en av tingene som jeg liker og som jeg synes er veldig praktisk når du har med deg maskinen på farten og raskt skal komme inn i produktivitetsmodus.

Avtagbart tastatur.

Tastaturet på Microsoft Surface kan minne og ligne litt på smart-tastaturet til iPad Pro modellene fra Apple. Det betyr også at du har et tastatur som ikke er like bra som på en normal laptop, men et som er enkelt og lettvint å sette seg ned og jobbe med.

Tastaturet er avtakbart og har en smart magnetisk tilkobling som du ser her. Det gjør det enkelt å koble fra tastaturet når du skal bruke maskinen i nettbrettmodus. Og like genialt når du trenger å koble på tastaturet igjen.

Genial penn for notater og møter.

Du har sikkert fått med deg at Windows 10 og Office 2016 kommer optimalisert for touchskjerm og penn. Den smarte pennen som du kan få med Surface betyr at du kan bruke Surface som digital notatblokk i nettbrettmodus. Kombinasjonen OneNote og Surface er derfor perfekt for møter

Her kan du velge tykkelse på penn og lett markere viktig tekst i alle Office programmene og du bruker Viskel-funksjonen enkelt ved å snu pennen slik som dette.  Surface har også et praktisk magnetisk feste som du kan legge pennen på når du ikke bruker den.

Tynn, liten og en perfekt touchskjerm

Vår versjon av Surface veier bare 786g og kommer med en 12,3 # høyoppløselig berørings-skjerm på 2736 x 1824 punkter. Kombinasjonen av at den kun er 0,845 mm, veier lite og denne touchskjermen gjør Surface til den vellykkede hybrid løsningen som den faktisk er. Skaffer du deg en Surface Dock også, kan du bruke to høyoppløselige skjermer, fullverdig tastatur, mus og annet tilbehør. Da har du i tillegg en maskin som du kan bruke til alt.  

Du får også 2 kameraløsninger på Surface. Først et 5,0 Megapixel kamera i front med 1080p HD-video og et 8,0 MP autofokuskamera bak med 1080p HD-video. Her kan du bruke Windows Hello ansiktsgjenkjenning på kamera i front til å logge deg raskt på Windows 10. Inkludert er også stereomikrofoner og stereohøytalere med Dolby Audio premium lyd.

Microsoft Surface Pro 4 med mange tilkoblinger

Tilkobling til trådløst nettverk skjer via 802,11ac standarden og du får også Bluetooth 4.0 trådløs teknologi innebygget. I tillegg har du porter nok til å slippe å bruke dongler for å koble til utstyr. Microsoft Surface Pro 4 kommer rikelig utstyrt med porter selv om den er en tablet.

Maskinen har USB 3.0 fullstørrelse port, En Micro-SD kortleser, Hodetelefontilkobling og en Mini-DisplayPort utgang for tilkobling til ekstern skjerm eller projektor.

Hvilken utgave skal du velge?

Ønsker du en større prosessor kan du få Surface levert med en kraftig Intel i7 prosessor. Du kan også få prosessorer med mindre ytelse dersom du ikke har så store oppgaver som skal kjøres på maskinen. Prisen vil da også bli halvert. Du kan få maskinen levert fra 4GB minne og opptil 16GB som høyeste. Vi anbefaler at du legger deg på minimum 8GB for best ytelse. Du har også flere larings-opsjoner fra 128GB SSD som det minste og opptil 512GB som max. Her vil vi også anbefale deg at du legger deg på 256GB lagring, slik at du får lengre glede av maskinen.

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss