Hvordan-Digitalisere-oppskrift-på-digitalisering-thumb-1

 

Slik lager du en vellykket digitalisering av bedriften

I dette tipset skal du få se hvordan du kan ta digitaliseringen av bedriften med på kjøkkenet og bryte ned hele digitaliserings-prosessen til de individuelle ingrediensene.

Da kan du enklere kan ta stilling til hva du skal digitalisere og hvordan du kan lykkes med digitalisering av bedriften din.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

5 ingredienser til en vellykket digitalisering

Når du skal sette i gang jobben med å digitalisere din bedrift kan enkelt dele den opp i 5 punkter.

  1. Den moderne arbeidsplassen
  2. Automatisering av prosessene
  3. Det nye salget
  4. Digital sikkerhet
  5. Endringsledelse

 

Den moderne arbeidsplassen

Den moderne arbeidsplassen tar i bruk nye digitale verktøy for å gjøre hverdagen enklere å mer effektiv for brukeren.
Den nye arbeidsplassen tar i bruk Office 365, lagrer og deler filer enkelt i skyen, bruker nettmøter og brukermobile arbeids-flater i tillegg til den tradisjonelle desktoppen på PC'en. Ikke fordi det er kult, men fordi det går raskere og er enklere.

Her er målet at arbeidsgiver skal redusere kostnader på de ansattes bruk av tid til manuelle oppgaver, reisetid, og heller fokusere på å bruke tiden effektivt på som faktisk gir penger i kassa.

 

Automatisering av prosesser

De fleste bedrifter ligger idag langt under det digital potensialet i forhold til å automatisere manuelle prosesser innenfor HRM, CRM og ERP. Bare tenkt å mulighetene og tidsbesparelser på å digitalisere fakturaflyt, reiseregninger, utlegg osv. Her har mange norske bedrifter en stor mulighet til å kutte kostnader på tidkrevende manuelle oppgaver og heller bruke ressursene et annet sted. Skybasert ERP, Lønn og HRM system en stor fordel når du skal digitalisere.

 

Det nye salget.

Det nye salget er markedsføring og kalde telefoner er død. Dette er noen av de utsagnene du kan høre rundt i artikler på LinkedIn og andre sosiale plattformer om dagen.  Og det er ikke langt fra sannheten. Du kan ikke bruke samme oppskrift på hvordan du skal få nye kunder og beholde dine eksisterende som du har gjort tidligere. Salget er en stor del av digitaliseringen av bedriften, det er jo kundene du tross alt lever av.

 

Sikkerhet

Når du satser digitalt, og får bedriften og medarbeidere opp i skyen med filer og systemer må du også huske på at du skal sikre disse systemene akkurat som du ville ha gjort dersom du ville ta vare på noe annet som du anser som verdifullt. Sikker e-epost, 2-faktor autentisering, en god brannmur, og antivirus. Det er ikke så mye som skal til for at hverdagen blir sikrere for deg. Du kan få mye sikkerhet for det samme som en kaffekopp koster en ansatt pr. dag.

 

Endringsledelse

Uten en god plan for gjennomføring og inkludering av de ansatte, vil du garantert misslykkes med digitaliseringen. Her kan du trenge litt hjelp til å lage en sunn fremdriftsplan på hvordan du skal digitalisere og "hvem" du skal digitalisere. Opplæring er en av de største nøkkelfaktorene for lykkes. Mangel på opplæring den største faktoren for at prosjektet faller sammen og bare blir en utgift.

 

La oss digitalisere sammen.

Vet du ikke helt hvor du skal starte? Du kan få hjelp av oss med digitaliseringen av bedriften fra A til Å. En digitaliseringspakke der du får all den hjelpen som du tenger til å lose bedriften din trygt fem til mål. Sammen kan vi legge opp en god slagplan som er tilpasset din bedrift.

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema. 


Kontakt oss