Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten


Nye Thinkpad modeller for 2019-2029

Øystein fra Lenovo Norge tar oss med og viser frem de hotteste og beste nye Thinkpad modellene denne høsten. Se X1 Yoga i aluminiumsdrakt og X1 Carbon stappet full med ny spennende teknologi med ekstra fokus på sikkerhet.  Pluss en stasjonær maskin som mer så liten at den får plass i bukselomma.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 


Ny Thinkpad modeller hver høst 

Fortell oss litt om det det store modell-slippet nå i høst Øystein.

"Jo det vi har gjort nå er at vi har annonsert en helt ny serie med Thinkpad, som vi gjør en gang i året.Men det er litt spesielt denne gangen for vi har virkelig lagt bredsiden til i den nye X1 serien. Så nå har vi har kommet med en helt ny X1 Carbon og en helt ny X1 Yoga Og de ser fantastisk ut."

Og her snakker vi om toppsjiktet, det beste av det beste fra Lenovo.

"Absolutt. Dette er typisk maskiner for folk som er på farta, skal ha mye kraft for pengene og mobilitet."

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 1

 

Den fleksible X1 Yoga

Det er sikkert mange som lurer på hva er forskjellen mellom X1 Yoga og X1 Carbon?

"Det er jo engang sånn at vi har forskjellige versjoner av disse maskinene. Den primære forskjellen er at når vi har Yoga navnet på maskinene så betyr det at  du kan vri lokket helt rundt. Du kan bruke den både som en vanlig ultra portabel PC på pulten. Eller du kan velge å vippe lokket rundt å bruke den som en tablet PC også." 

Jeg ser for meg at dette er en veldig bra PC å ha med seg ut til kunde, fordi du kan vri skjermen

"Det som er så kult med disse Yoga maskinene er at du kan bruke den som en vanlig PC men også på helt andre måter som du ikke kan med en vanlig bærbar pc"

 • Du kan snu lokket rundt og bruke den som en ren tablet-PC
 • Er det noe du skal vise frem kan du snu den med skjermen mot den du vil vise frem til.
 • Eller du kan sitte på et fly f.eks og ha den på fanget å se på film.
 • Setter du maskinen på i det vi kaller for tent-mode, får du en fin plattform til å vise frem Powerpoint for kunden din.
 • Du kan også bruke maskinen med penn og skrive og gjøre notater på den.

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 2

Aluminium - nytt materialvalg og design for X1 Yoga

For det trente Thinkpad øyet så ser man også at man har gjort noe med material valget og fargen på designet. Her har Lenovo gått bort fra det typiske sorte Thinkpad designet som du kanskje ofte forbinder Lenovo med.

Denne her virker litt mer metall-grå

"Ja, her har Lenovo for første gang valgt å bygge denne maskinen med aluminium som hoved materiale.  Alle som kjenner meg vet jo at jeg forguder jo de sorte "Thinkpaddene"  så dette her er jo litt rart for min del. Men man har jo gjort det av en grunn"

Noe annet som er nytt og trendy er at 14" ser ut som 13" i forhold til størrelse. Mindre PC men like stor skjerm fordi størrelsen på rammen til skjermen blir mindre.

"Når Lenovo designer disse maskinene, og skal ha rammene så utrolig tynne her oppe, så er noe av det vanskeligste man gjør er å fortsatt bygge kamera her oppe.

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 3

Hvordan løste man det?

Det er ikke så mye plass lenger til antenner når man skal ha kamera der. Du skal ha IR-kamera , du skal ha HD-kamera, du skal ha alt mulig.  Så på denne maskinen her har man laget et helt nytt design, ved at man har flyttet Wifi antennene ned i hengslene. Og nede i hengslene er det jo allerede metall, så bruker man det som leder til antennene. De får man utnyttet all plassen i maskinen optimalt."

 

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 4

 

Lyden er også bedre har jeg hørt?

"Denne maskinen har faktisk en liten subwoofer, tro det eller ei. Du har to høyttalere under også har har du en liten innebygget basskasse. Jeg vet ikke hvor stor den er, men har kjørt endel demoer av det rundt omkring og det høres fantastisk bra ut."

 

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 5

 

Du har mulighet for å koble til både gammelt og nytt utstyr?

"maskinen kommer med fullt av porter også for vanlig USB utstyr, så du slipper å tenke på dongler og sånne ting. Det er noe kundene vår elsker med de produktene. Selv om man legger til nye porter som Thunderbolt, HDMI og alt dette her, så beholder man legacy portene fordi man har så mye eldre utstyr som man fortsatt ønsker å bruke å kople til."

 

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 6

Den superportable X1 Carbon 

Neste modell du har med er lillebroren til den modellen vi nettopp så. Og den har behold det tradisjonelle Lenovo designet.

"Ja, her har vi da X1 Carbon, 7 generasjon som er en fantastisk liten og kraftig maskin for folk som vil ha en maskin de skal ha med på veien." 

Man kjøper ikke en X1 Carbon for å sitte på pulten sin.

"Nei, da skal man ut på veien, ut å reise, og man skal ha med seg en maskin som veier minst mulig. Så her har Lenovo laget en liten 14" som veier bare 1,08 kg"

 

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 8

 

Alt du trenger i en lett og portabel pakke

For hele poenget her er at du skal få alt av ny teknologi og ytelse pakket ned i en så lett og bærbar maskin som mulig.

"Her får du en 14", med ultra-low-voltage-prosessor, 4 høytalere,  4G mulighete, gjerne med et 4K panel og alle mulige porter og tilkoblinger.

 • Du får USB type A
 • HDMI
 • Thunderbolt.

Du har alt du trenger for å koble på eldre utstyr, og nytt utstyr.  Den lader den også via USB-C så du trenger du egentlig i teorien bare en kabel fra skjermen og ned på PC'en, så har du koblet til alt sammen

 

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 7

 

Lenovo satser på sikkerhet på alle modeller

Det Lenovo er veldig opptatt av om dagen det er sikkerhet. Dere har bygget inn endel sikkerhets funksjoner inni disse nye PC'ene deres.

"På en Thinkpad så er det hele veien tenkt på at dette skal være på veien ute blant folk. Dette skal være et verktøy du har med deg der du skal være trygg på at maskinen kjenner igjen deg, og at dataene som ligger på den skal være sikre."

Dere har den tradisjonelle fingeravtrykk-leseren og IR-kamera som brukes til Widows 10 Hello som er pålogging via ansiktgjenkjenning. Men dere har flere smarte sikkerhets funksjoner bygget inn også?

"Vi har denne bryteren foran kamera, som gjør at du kan skru av kamera, og da kobler også kamera fra strømmen 

Så det er ikke bare at du skyver en braket foran, men det kobles faktisk fysisk fra hovedkortet.

"Ja, også får du med er et helt nytt kamera som kombinerer IR-kamera og HD kamera i samme linse"

 

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 9

Privacy guard hva er det?

"Privacy guard er enkelt forklart muligheten til å begrense innsynsvinkelen på skjermen. Så når jeg f.eks sitter å jobber et eller annet sted hvor det ferdes mye mennesker som jeg ikke kjenner som ikke har noe med det jeg driver med på PC'en på en kafe, flyplass, sånn ting. Da kan jeg da skru på filteret med F12 tasten så dimmes skjermen ned."

Hvordan ser skjermen ut da når den er "blendet av"? 

"Vi blender den ikke av, vi dimmer den ned slik at det blir umulig å se inn fra sidene. Det blir også begrenset forfra, med mindre du sitter akkurat rett foran skjermen. Det ser ut som PC'en er slått av."

Så dersom folk står bak deg og prøver å se passord når du skriver inn det brukernavn eller annen informasjon som du har på skjermen?

"Så vil ikke de ikke se noe av informasjonen på skjermen".

 

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 10

 

The-next-level - Thinkpadden tenker sikkerhet for deg 

Men så har Lenovo som den produsenten som liker å ta ting til nye høyder gjort noe fiffig. For dere har tatt dette her til the-next-level

"Vi har funnet ut at teknologien i seg selv er super, men når du har brukere der ute som sitter å jobber så er det jo mange som ikke tenker over at de sitter på SAS loungen og har masse folk rundt seg."

Hva har dere funnet på som hjelper brukeren å sikre seg?

"Det vi har funnet ut nå er at å kombinere IR-kamera inn i denne teknologien så kan man sette maskinen til å detektere dersom du jobber, og det står en fyr bak deg og ser på skjermen. Ja da vil Thinkpadd'en oppfatte at - OK nå står noen bak deg å ser på, da får du opp et ikon på skjermen som viser hvor vedkommende står skjermen vil dimme ned automatisk, så du slipper å tenke på det."

 

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 11

 

Hva er dette da?

Ja, hva er dette egentlig?

"Du trodde det var en telefon."

Ja jeg trodde dette var en tøff mobil telefon fra 80 tallet.

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 12

 

Eller så er det DAB radio

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 13

 

Den minste portable maskinen du kan putte i bukselommen

"Det er en stasjonær maskin. Forskjell på den her og den store kassa som dere kanskje har hatt under pulten en gang. Et stort beist som stod der i årevis."

Den har nå blitt den her.

Kommer med alt du trenger

"Her får du alle mulige tilkoplinger, alle porter, trådløst, alt sammen som du finner på en fullverdig PC. Det Lenovo har gjort her er er å bygge markedets minste komplette forretnings-PC."

 • Du har nettverkstilkobling, både kablet og trådløst.
 • Kensington lås
 • Du får USB-C porter med Thunderbolt for bilde og strøm.
 • Du får også med Displayport.
 • Kommer med mange vanlig USB porter

Det er veldig praktisk å ha sånn på fronten

Der kan du sette inn minnepenn, USB headsett eller noe sånt noe, lett å koble til.

Den er bygget rundt den samme plattformen som de bærbare vi så i sted?

"Ja, du får prosessorer og samme software som Thinkpad modellene. For det som er kult her er at den har samme prosessorkraften, den samme ytelsen som du får på en av de laptoppene som vi har sett på nå."

 

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 14

Perfekt for en stasjonær bruker som "sitter fast" ved pulten å jobber?

"For  en som jobber på et fast sted og som ikke har det bærbare behovet, så får du god ytelse men også en utrolig pen ryddig pult."

Den kan kanskje også henge bakpå skjermen eller?

"Dytte denne inn i ryggen på en skjerm så har du en alt-i-ett-PC. Du får VESA feste så den kan kobles opp på et VESA-rails (ramme).

Og det er litt stilig da for at denne er så plasseringsvennlig at det er mange som tenker at denne her kan plasseres inne i et skap, kabinett ett eller annet.

 

Se de beste nye Lenovo Thinkpad modellene denne høsten 15

Brukervennlig og smart

Så har den en funksjon som jeg synes er veldig brukervennlig, som jeg tror de aller fleste synes er ordentlig nyskapende

"Du ser at den har en USB type C tilkobling så den trenger bare en kabel fra skjermen som både gir strøm og bilde. Så slipper jeg masse kabelrot på pulten."  

Men jeg har hørt at du har en 

Ja da har vi en feature her sånn på den ene USB porten, der du ser et bilde av et tastatur. Så dersom jeg trykker ALT-P på tastaturet så vil det være det samme som å trykke på AV og PÅ knappen foran på den.

Smart dersom du har plassert den bak skjermen .

 


Kunne du tenke deg noen av disse modellene.

Hvilken modell er din favoritt? Du finner de i nettbutikken vår.

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 


Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

 

Ta kontakt med oss

Ønsker du å ta kontakt med oss for å ta en prat om Office 365, sikkerhet eller drift av IT-tjenester så ring oss gjerne på 33 29 10 00, eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no..

Kontakt oss