Microsoft-Surface-Studio-Unboxing-og-test-thumb3

 

Microsoft Surface Studio - maskinen for de kreative

I dagens video skal vi se nærmere på Microsoft Surface Studio, Microsofts eneste stasjonær maskin i Surface serien, med et helt unikt design og laget for et helt spesielt publikum. For denne maskinen er myntet på den kreative brukeren. Du som designer, redigerer bilder illustrasjoner, konstruerer eller redigerer film osv.Derfor tok vi med oss elever Media-produksjon ved Horten videregående skole og slapp dem løs på maskinen, for å se hva de kunne få til i løpet av noen timer.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

Et beist å pakke opp

Dette er et skikkelig beist å pakke opp. Microsoft Surface Studio er stor. Det første du legger merke til er den flotte skjermen som nesten løfter seg selv opp av esken så fort du har tatt av lokket. Etter skjermen finner vi esken med trådløs mus og tastatur som matcher Surface stilen. Her ligger også Surface pennen som du skal få se mer av senere i videoen. Du skal også få se mer av denne karen, en spennende nyhet som heter Surface Dial. Helt til sist en enkel og grei dokumentasjon på hvordan du skal komme i gang, og sette opp maskinen første gangen. Her syntes begge studentene at maskinen var enkel å sette opp å kjøre opp slik kat den var klar til bruk. Oppstart av Windows smertefritt og uten problem og begge 2 syntes maskinen var intuitive å bruke.

 

Microsoft Surface Studio - Unboxing og test

 

Vår lånemaskin fra Microsoft

Maskinen vi har fått låne av Microsoft Norge kommer med Intel i7 QuadCore prosessor. Modellen kommer også med 2TB rapid Hybrid Drive for lagring, 32GB minne og et Nvida Geforce GTX 908m 4GB som skal ta seg av den grafiske prosessering. Hele denne pakken ligger på omtrent på 49.000 kr på nettbutikken til Microsoft. Det minste alternativet du kan velge er med Intel i5 prosessor, 1TB lagring og 2GB grafikkminne. Denne modellen starter på ca. 35.000 kr.

 

Stilrent design

Alt denne teknologien har Microsoft pakket ned i foten på maskinen. Et stilig og elegant design som først og fremst tar lite plass på skrivebordet, men som også ser veldig minimalistisk og flott ut. Selv om maskinen er stor, vil du fortsatt ha ganske god plass på skrivebordet. Bakpå maskinen finner du igjen det samme stilrene designet, som fortsetter med hengslene og videre opp med skjermen.

 

Microsoft Surface Studio - Unboxing og test

 

Hengslende ingeniørkunst

Apropo på hengsler. Så har Microsoft lagt inn mye ingeniørkunst i Surface Studio på akkurat i disse. Du kan nemlig bruke disse til å justere vinkelen på skjermen. Og da skjønner du at denne maskinen er laget for den kreative. Skjermen kan med lett håndkraft justeres i den posisjonen du ønsker. Du trenger ikke å låse den, den  står trygt i den posisjonen du har satt den i.  Her får du mange muligheter til å jobbe kreativt med design, tegning og illustrasjon. Vår studentgjeng var raske til å teste ulike arbeidsvinkler på skjermen. Først og fremst var det tegning og illustrasjoner som gjorde best inntrykk, men også til tradisjonell Word, Excel fungerte konseptet fint.

 

 

Fantastisk skjerm

Skjermen som er på hele 28 tommer, har glassfront og er en 10 punkt multitouch skjerm. Oppløsningen er på hele 4.500 x 3.000 punkter og vises i et 3:2 format.Det betyr at du får noe mer skjermflate i høyden som gjør at Word, Excel og andre applikasjoner får mer plass, slik at du får en større og bedre arbeidsflate å jobbe på. Skjermen er en berøringsskjerm så du kan bruke både fingre, Surface pen og den nye Surface Dial til å leke med kreativiteten på den store skjermflaten. Begge våre testere virket veldig fornøyd med farge gjengivelse og skjermkvaliteten. 

Som du kan se har skjermen en ganske tynn profil, forklaringen her er at Microsoft har gjemt det meste av teknologi i foten på skjermen som vi var inne på tidligere. Det gjør at skjermen blir ekstra imponerende å se på og bidrar til det lekre designet som jeg synes Microsoft har fått til her. Legg også merke til strømknappen og justering av lyd som du finner på siden av skjermen. Skjermen på Microsoft Surface Studio har innebygget kamera og mikrofon for f.eks. Skype møter eller konferanser. I tillegg støtter kamera Windows Hello med ansiktgjenkjenning som gjør påloggingen i Windows enklere.

 

Mus og tastatur

Tastaturet og mus kommer i matchende design som vi kjenner fra resten av Surface familien. Tastaturet har god vandring og er komfortabelt å jobbe på. Du får med fullt numerisk tastatur, og en av tastene her på siden er dedikert til å elegant låse Windows på maskinen slik at den ikke står åpen når du går fra den. Den trådløse musen har det samme gjennomførte Surface designet, og ligger godt og komfortabelt i hånden når du bruker den.

 

Mange tilkoblingsmuligheter

For at du skal få en mest mulig stilren og ryddig opplevelse har Microsoft plassert alle tilkoblingsmulighetene bak på baseenheten. Det er alltid greit å ha et ryddig skrivebord å jobbe på, uten mye kabler.  Her får du 4 stk USB 3.0 porter, hodetelefonutgang, SD kort leser og en Gigabit nettverks-port. I tillegg får du selvsagt Wifi og Bluetooth inkludert. Microsoft har ikke inkludert USB-C tilkobling på maskinen, dette kan være noe å tenke over dersom det er viktig for deg.

 

Microsoft Surface Studio - Unboxing og test

 

Microsoft Surface Pen - verktøy for den kreative

Vi har tidligere testet de andre medlemmene i Surface familien med Surface pennen som følger med. Våre testere brukte denne flittig til tegning og design, og var veldig imponert med hva de kunne få til på kort tid uten å ha brukt denne tidligere. Det er tydelig at Surface pen kommer mer til rette her dersom du vil være kreativ, en det den gjorde på de bærbare modellene der den kanskje gjorde seg bedre til å ta notater. Det tror jeg skyldes den justerbare vinkelen på skjermen som gjør det enklere å tegne å bruke pennen kreativt.

 

Microsoft Surface Studio - Unboxing og test

 

Surface Dial, en naturlig partner

Som en naturlig partner til Surface Pen har Microsoft laget Surface Dial. En liten hockey-puck som genialt hjelper deg å velge farger og innstillinger når du jobber i applikasjoner. For å jobbe med tradisjonelt tastatur, mus samtidig som du tegner med pennen flyter ikke like bra.  Her kommer Surface Dial til sin rett. Det blir mye mer naturlig og flytende å jobbe med den i venstre hånden på skjermen og pennen i høyre. Våre testere fallt for Surface Dial naturlige bruk sammen med pennen.

 

Microsoft Surface Studio - Unboxing og test

 

Konklusjon

Er du kreativ kan Microsoft Surface Studio være det perfekte verktøyet som hjelper deg med å skape, å få frem ideene du bærer på, og slippe løs fantasien din. Er du innenfor denne målgruppa bør du kanskje se nærmere på denne kostelige herligheten fra Microsoft. Trenger du bare en kontor PC, er nok ikke denne du skal velge, dersom du ikke bare må ha den da. Legg gjerne en melding i kommentarfeltet på hva du synes om Microsoft Surface Studio. Likte du videoen og vil se flere, abonner gjerne på Youtube kanalen vår.

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.

Lyst på en Microsoft Surface Studio, eller du vil ta en prat om andre IT-muligheter.


Kontakt oss