Kryptering-av-minnepenn 

Krypter din minnepenn eller USB-disk i Windows.

I dette fredagstipset skal du få se hvordan du kan kryptere en minnepenn eller USB-disk i Windows. Da kan du være trygg på at informasjonen du har lagret på disse er sikker dersom noen skulle finne på å stjele minnepennen, eller at du kanskje er uheldig og mister den. Ikke minst sikrer du enheten slik at ingen kan lese eller få tak i informasjonen som du har på den.

Det er GRATIS!

Det beste av alt er at dette er en GRATIS funksjon som heter Bitlocker og som du finner i Windows 8.1. og i Windows 10. Det betyr at du kan siker dine eksterne lagringsenheter GRATIS ved å bruke denne funksjonen som du finner innebygget i Windows. Smart ikke sant?

Du kan se hvordan du gjør dette i videoen i avspilleren nedenfor eller klikk på denne linken

 

Se hvordan du gjør det her!

Start først med å åpne opp filbehandling slik at du ser enheten du ønsker å kryptere. Her høyreklikker du enkelt på USB disken eller USB minnepinnen du vil kryptere og velger <aktiver Bitlocker fra menyen>

Krypter minnepinne eller USB disk i Wondows

Nå kan du velge hva slags metode du ønsker for å låse opp disken. Her velger vi et brukernavn og passord for å låse opp stasjonen. TIPS! Husk at du bør bruke et sterkt passord som bør inneholde store bokstaver, små bokstaver, et tal og et symbol og være minst 8 karakterer langt.  Når du har valgt passord kan du klikke på <NESTE> og gå videre.

Kryptering av minnepenn eller USB disk i Windows

Nå får du spørsmål om hvordan du vil sikkerhetskopiere gjenopprettings-nøkkelen.

En gjenopprettings-nøkkel er egen sikkerhetsnøkkel som du kan opprette når du slår på kryptering av minnepinne eller USB disk for første gang. Gjenopprettings-nøkkel brukes for å få tilgang til filene og mappene på stasjonen som f.eks. ekstern harddisk eller USB-enhet som er kryptert ved hjelp av BitLocker, hvis du glemmer passordet eller datamaskinen ikke får tilgang til stasjonen. Kort fortalt en slags sikkerhetsnøkkel som du kan bruke til å låse opp disken eller pinnepinnen med.

I dette tipset skal vi lagre nøkkelen som en fil, men du kan også f.eks. skrive den ut og låse den inn i på et sikkert sted.

Kryptere minnepinne eller USB disk i Windows

Hvilken krypteringsmodus skal du bruke?

Ønsker du at disken eller pinnepinnen skal fungerer på eldre versjoner av Windows og ikke bare Windows 10 velger du <kompatibelt modus>.  Dersom du bare bruker Windows 10 kan du velge <Ny krypteringsmodus.

Kryptere minnepenn eller USB disk i Windows

Kryptere Minnepienn eller USB disk i Windows

Nå er det bare å starte krypteringen og her må du være litt oppmerksom på at dette kan ta noe tid før alt er kryptert og klart. Her kan du gjerne fylle på kaffekoppen mens du venter.

Krypering av minnepinne og USB disk i Wndows

Kryptering av USB disk eller minnepinne

 

Når alt er klart vil stasjonen se slik ut

Bitlocker stasjon i Windows

Send oss ditt tips

Har du et godt tips til oss som kan gjøre it-hverdagen bedre for alle oss andre.
Send oss ditt tips på tips@ags.no eller post på vår Facebook side her.

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss