Hvorfor ikke du bør oppdatere til Ventura

Skal du oppdatere til Ventura, Apples plitter nye utgave av MacOs? I dette innlegget skal du få lese om hvorfor eller hvorfor ikke du bør oppdatere til Ventura!

Apple har sluppet årets store oppdatering til MacOs.

Apple har sluppet årets system-oppdatering Ventura som er arvtager fra MacOS Monteray.  I denne artikkelen tenkte jeg at du skal få bli bedre kjent med de nye funksjonene i Ventura. Her har jeg plukket et lite knippe av alle de nye mulighetene du får med den nyeste versjonen av MacOs. Er du en Windows bruker så er du kanskje nysgjerrig hva Apple har funnet på denne gangen. Kanskje du finner disse nyhetene i Windows om en liten stund.

Jeg startet med Apple produkter allerede i 1989 og har jobbet mye alt ifra support til nå de siste 15 årene med kunde rådgiving innen Mac, nettverk og blandet miljø. Så du kan si at jeg litt ekstra "passion" for Apple og Mac. 

Så la oss starte opp med den første nyheten.

 

Hvorfor ikke du bør oppdatere til Ventura

 

1. Passord erstattes av Passnøkler.

Passnøkler er en erstatning for passord.
De er raskere å logge på med, enklere å bruke og mye sikrere.

Passnøkler er en passorderstatning som er utviklet for å gi nettsteder og apper en passordløs påloggingsopplevelse som er både mer praktisk og sikrere. Passnøkler er en standardbasert teknologi som, i motsetning til passord, er motstandsdyktig mot phishing, alltid sterk og utformet slik at ingen hemmeligheter deles. De forenkler kontoregistrering for apper og nettsteder, er enkle å bruke og fungerer på alle Apple-enhetene dine, samt på enheter fra andre enn Apple som er fysisk nære.

 

Hvorfor ikke du bør oppdatere til Ventura

 

2. Stage Manager – Ny styring av åpne vinduer.

Bruk Stage Manager på Mac til å sette fokus på appen du jobber med, slik at skrivebordet er fritt for rot. De nylig brukte appene dine legger seg til venstre på skjermen, slik at du har rask tilgang til dem, mens vinduet du jobber i legger seg midt på skjermen.
Ordne, endre størrelse på og overlapp vinduer i en layout du liker. Du kan også ordne flere apper på skjermen, slik at du kan samarbeide som en gruppe i Stage Manager.
Når du bytter til en gruppe, åpnes alle apper i gruppen på midten av skjermen.

 

 

Hvorfor ikke du bør oppdatere til Ventura

 

 

3. Spotlight søk har blitt smartere

Spotlight søker nå på tvers gjennom alt du har på lik linje som i iOS.
Søker du nå for-eks etter en hund, vil den nå kunne finne dette i bilder eller video.

 

De største nyhetene i Apples siste MacOS Ventura

New call-to-action

 

4. Mail har fått nye etterlengtete funksjoner

Nå kan du planlegge utsendelser av mail slik at mail kommer fram på et gitt klokkeslett.
Du kan også angre sending i en kort periode. Dette er muligheter vi kjenner fra andre kjente løsninger.

 

Hvorfor ikke du bør oppdatere til Ventura

 

5. Du kan nå bruke din iPhone som webcam

Apple har oppdatert støtten for bruk av iPhone som webcam noe som gir deg muligheten til å bruke portrettfunksjoner med sine lyssetting, kamera kan «følge deg» m.m.

 

De største nyhetene i Apples siste MacOS Ventura

 

Oppsummering

Så er jo spørsmålet, skal du oppdatere til Ventura?
Har du en maskin som støtter oppdateringen og du har nok ledig plass så anbefaler vi at du oppdaterer. Ventura er betydelig raskere og har mange forbedringer og nye funksjoner.
Selve oppdateringen gjøres i Apple Meny / Kontrollpanel /programvareoppdateringer.

Trenger du råd, tips eller bistand med dette eller noe annet så er det bare å ta kontakt meg.

 

Bonustips!

Et lite tips dersom du vil sette igang selv med oppgraderingen! Husk å ta backup før du kjører oppdatering så er du trygg dersom noe skulle gå galt.

 

 

Hvorfor ikke du bør oppdatere til Ventura

 

Har du andre spørsmål rundt MAC eller Windows?

Få rask hjelp til store og små utfordringer som tar arbeidstiden fra deg. Med en supportavtale kan du bruke mer tid på det du er god på, og mindre penger på uforutsette IT-problemer. Med rask svartid og ubegrenset support fra Microsoft 365 sertifiserte teknikere får du et forutsigbart IT-budsjett

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg