I dette tipset skal du få se nærmere på Microsoft Copliot, ogførsteinntrykket av Microsofts kunstige intelligens i Word og Powerpoint.

Microsoft Copilot er endelig tilgjengelig i Norge 

I dette tipset skal du få se på noen av erfaringene og inntrykkene av å teste Microsoft Copilot i Office programmene. Det finnes kanskje ikke et tema som er så hett og hypet som kunstig intelligens. Alle snakker om det. Microsoft har akkurat sluppet Copilot i det norske markedet for norske bedrifter til en pris på 300,- kr pr bruker pr. måned. Det er verdt å nevne at du binder deg foreløpig for et helt år.

 

Johoo

 

Hvordan fungerer egentlig Copilot?

Men hvordan fungerer det egentlig. Jeg har vært så heldig å få en lisens og testet Microsoft Copilot i noen dager. Så her er kommer førsteinntrykket av å bruke tjenesten. 
Det blir både ris og ros. Det kan jeg love deg.


Her finner du Copilot

Ok, la oss starte med hvor du finner Microsoft Copilot. Når du har fått en Copilot lisens vil du se at du har fått et nytt ikon her opp til høyre på menylinjen i Word, PowerPoint og Excel 

Tøft ikke sant

 

Førsteinntrykk Microsoft Copilot 1

 

Oppdater Microsoft 365 pakken din

Finner du ikke Copilot etter å ha fått lisensen så er det mulig du må oppdatere Microsoft Office pakken din før Copilot dukker opp i Word, Excel og de andre programmene.

  • Du kan oppdatere pakken her ved å klikke på Fil
  • Så velger du Konto her nede
  • Til slutt klikker du på Oppdaterings alternativer og Oppdater nå.

Start f.eks. Word på nytt så skal Copilot ikonet dukke opp hos deg.

 

Førsteinntrykk Microsoft Copilot 2

 

Nei! Ikke på Norsk!

La oss starte med Word. Her kan du klikke på Copilot ikonet i dokumentet å be Copilot hjelpe deg med å f.eks. skrive et innlegg om Microsoft 365 slik som dette.

Det er nå den første lille bølgen av skuffelse slå over deg nå du oppdager at Microsoft Copilot fungerer bare på Engelsk. Så dersom du ikke kan engelsk, er vokst opp i Drammen, eller ikke bruker så mye engelsk i dine dokumenter eller presentasjoner så kan du dra til Bloksberg.  En liten trøst her er at Norsk vil komme i løpet av kort tid lover Microsoft. 

 

Førsteinntrykk Microsoft Copilot 3

 

 

Slik lager du tekst og utkast til dokumenter i Word

Lager du derimot dokumenter, presentasjoner på engelsk allerede, så vil Copilot fungere fint for deg. Beskriv hva du vil Word skal lage for deg så får du servert en flott artikkel etter noen sekunder.

Her kan du enkelt lage utkast til artikler eller forslag til tekst og innhold som gjør det enklere for deg å komme i gang med oppgaven du skal gjøre.

 

Førsteinntrykk Microsoft Copilot 4

Førsteinntrykk Microsoft Copilot 5

 

 

Muligheter du får med Copilot i Word

I selve Copilot menyen kan du også enkelt lage spørringer og få Copilot til å lage utkast for deg.
Her er det bare å formulere en god forespørsel til Copilot om hva du vil at den skal hjelpe deg med å skrive om.

Du kan også stille spørsmål om innholdet i teksten, og få Copilot til å endre på teksten, lage sammendrag. 

Stilig ikke sant. 

 

Førsteinntrykk Microsoft Copilot 6

 

Førsteinntrykk Microsoft Copilot 7

 

Copilot hjelper deg med det du trenger

Microsoft har også laget en super hjelpe side i Copilot som hjelper deg i gang, viser deg hva du kan gjøre og kommer med forslag til tekster som du kanskje vil lage.  Her kan du f, eks få et utkast til et tilbud eller en markedsplan. 

 

Førsteinntrykk Microsoft Copilot 8

Copilot er Ikke alltid like smart 

En annen liten skuffelse er at ikke Copilot kan gjøre endringer på selve dokumentet. Bytte farge på teksten eller erstatte en skrifttype med en annen. Her fungerer Copilot på lik linje som om å spørre en tenåring om å rydde ut av oppvaskmaskinen. 

Du ender opp med å gjøre det selv.

 

Førsteinntrykk Microsoft Copilot 9

 

New call-to-action

 

 

Copilot lager flotte presentasjoner for deg 

Her har jeg virkelig gledet meg til å ikke lenger streve og bruke mye tid på å lage presentasjoner. Nå skal Copilot ta over og presentasjonene for meg. Og det kan den. 

La oss lage en PowerPoint basert på teksten i et Word-dokumentet jeg har laget tidligere.
Som du ser tenker den litt, men etter noen sekunder har du en presentasjon som du kan bruke. 
Legg merke til at teksten som ble benyttet faktisk var på Norsk, så dette fikset Copilot bra

 

Førsteinntrykk Microsoft Copilot 10

 

Førsteinntrykk Microsoft Copilot 11

 

En liten oppsummering og foreløpig konklusjon

Jeg har tatt med meg Copilot for Outlook og Teams i denne artikkelen, for det fortjener en egen video synes jeg. Så la oss oppsummere litt hva vi har på bordet så langt. Det er viktig å få med seg at Microsoft Copilot er ikke helt voksen ennå. Den er ikke ferdig utviklet, og har mangler. Den fungerer f.eks. ikke på Norsk. Så det er mulig at den ikke lever opp til de høye forventingene som du kanskje har.

Dersom du kjøper en Copilot lisens til 300,- kr pr. mnd, så blir du kanskje litt skuffet over hva den faktisk kan gjøre, og de begrensningene som tjenesten har akkurat nå.

Så dersom du ikke har behov for å hive deg utpå og teste den nå, så kan det være lurt å vente litt å la den modnes.  Her kommer utviklingen til å gå lynraskt, så du ender nok med å hoppe på toget du også. Det er bare spørsmål om når tiden er riktig for deg slik at du får dra nytte av funksjonaliteten.

 


Les-Høyt-i-Outlook-thumb

 

Få Microsoft 365 levert av AGS

AGS IT-partner har spisskompetanse i implementering og support av Microsoft 365. Vi hjelper deg med skreddersydde løsninger som kan øke produktiviteten og datasikkerheten i din organisasjon med de samme prisene som hos Microsoft.

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg