Har din bedrift i dag en kobberIinje som internett-aksess? I dette innlegget får du vite hvorfor det haster å få på plass en fiberlinje, og hvilke fordeler bedriften får ved å velge fiber.

Det er på tide å vurdere fiber

De fleste vet at en fiberlinje er raskere, sikrere og mer stabil enn en kobberlinje. En god fiberlinje er nærmest et must for at skytjenester, videomøter og kontor-applikasjoner skal spinne liv. Likevel har mange SMB-bedrifter fremdeles en gammel kobberlinje som internett-aksess for bedriften. I videoen og bloggsaken nedenfor gir vi deg 5 gode grunner til at det haster å erstatte kobberlinjen med en fiberlinje.

  

1. Kobbernettet avvikles

Du har kanskje fått med deg at kobbernettet er under avvikling, men visste du at det gjelder vedlikeholdet av nettet også? Innen utgangen av 2022, er kobbernettet helt lagt ned.

Som et ledd i avviklingen av kobbernettet, er prisene på DSL-linjer satt opp én gang allerede. Samtidig har fiberprisene gått dramatisk ned, og prisforskjellen er nesten er visket ut.

Om du fremdeles har en kobberlinje som din internett-aksess, bør du sjekke ut muligheten for å gå over på en annen aksess.

 

2. Fiber er raskere, sikrere og mer stabilt

Mens en kobberlinje er a-synkron, er en fiberlinje synkron, noe som gir høy kapasitet for både nedlasting og opplasting.

Fiber har nærmest uendelig kapasitet og kan overføre data i en mye høyere hastighet enn bredbånd over en kobberlinje.

Med fiber får dere en egen dedikert internettlinje som håndterer store mengder data, helt uavhengig av avstanden til teleoperatørens sentral eller internettbruken til andre kunder i området.

 En fiberlinje er veldig vanskelig å tappe eller hacke seg inn på, og er rett og slett den raskeste, sikreste og mest stabile internettløsningen for din bedrift.

 

3. Fiber bidrar til reduserte kostnader

Med fiber får bedriften din en fast pris per måned, og dere slipper å investere i kostbart utstyr og vedlikehold. Og ved å ta i bruk skytjenester over fiberlinjen, kan bedriften din oppnå store besparelser og effektivisere driften.

For brukere på kobbernettet, har ordet «Nettventing» blitt et begrep. Nedetid, tregt nett og dødtid er frustrerende for både ansatte og kunder. «Nettventingen» gjør bedriftens medarbeidere mindre effektive, og koster en typisk SMB-bedrift tusenvis av kroner.

Med en stabil og driftssikker fiberlinje unngår bedriften din nettventing og nedetid. Dette øker effektiviteten, verdiskapningen og lønnsomheten.

Derfor ser stadig flere bedrifter verdien av en stabil fiberlinje.

4. Fiber er en investering i fremtiden

Mens kobbernettet avvikles, investerer Telenor 4,5 milliarder årlig i fornying og utbygging av det landsdekkende fiber- og mobilnettet, og bygger det noen vil kalle grunnmuren i digitaliseringen av Norge. Andre fiberoperatører, som Broadnet, BKK, Viken Fiber og Altibox, satser også tungt på fiberutbygging.

Du har sikkert fått med deg «buzz-ordet» IOT, som står for The Internet of Things. Dette er betegnelsen på stadig flere maskiner og intelligent utstyr som kobles til og styres via nettet. Skytjenester og IoT forutsetter en stabil og rask nettforbindelse.

money-2724235_1280

5. Prisen for fiber er lavere enn noen gang

Det er enklere enn noen gang å få fiber til bedriften, og det er stor sjanse for at en eller flere av operatørene har lagt til rette for fiber i nettopp ditt område. Økt konkurranse gjør prisene rekordlave, noe som er kjekt for bedriftene og bra for utviklingen.

Et lite tips: for bedrifter som allerede har én eller flere fiberlinjer, kan det være mye å spare på å sjekke med oss om man kan få en lavere pris enn det som ligger i dagens avtale.

 

Valgfriheten er stor når bedriften skal velge fiber

Mange bedrifter synes det er forvirrende og vanskelig å orientere seg om mulighetene for fiber. Men nå har AGS IT-partner gjort dette dette mye lettere for deg. Du kan enkelt gå inn på ags.no/fiber og fylle ut kontaktskjema, så tar vi jobben med å skaffe det beste fibertilbudet til din bedrift.

Sammen finner vi ut hvilken kapasitet dere trenger. Hvis det er flere operatører som kan levere fiber til din adresse, velger du det tilbudet som totalt sett er best for din bedrift.

Ved behov, hjelper vi selvfølgelig og med nettverksløsninger, brannmur og andre sikkerhetsløsninger.

Et lite tips; For flerlokasjons-bedrifter, hender det at enkelte adresser i utgangspunktet ikke kan få fiber, men at en av operatørene kan gi et godt totaltilbud når flere adresser sees under ett.  

Er du nysgjerrig på hvilket tilbud din bedrift kan få på fiber?

 

Vi leverer IT og skytjenester til norske bedrifter

Få en brukervennlig og enkel One-Stop-Shop for alt du trenger av IT-løsninger, skytjenester, support og IT-sikkerhet.

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg