Lenovo modeller X1 Extreme - Thinkpad 480s - M920-Tiny 8

 

Se Lenovo's splitter nye modeller

I dagens utgave av Hardware Show får du se de splitter nye modellene fra Lenovo, Øystein fra Lenovo viser frem X1 Extreme , Thinkpad 480s og din lille men kraftige stasjonære maskinen M920 Tiny.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.Liten stasjonær PC med mye kraft - Lenovo M920 Tiny

M920 Tiny er en bitteliten PC i en liten boks. Utgangspunktet for Lenovo var å putte mest mulig spennende teknologi i en veldig begrenset liten boks, slik at man kan plassere maskinen på litt utradisjonelle steder. Du kan ha den inne i et skap, oppunder taket, eller f.eks festet bakpå en skjerm, Lenovo 920 Tiny kan du egentlig plassere akkurat hvor du vill. Og Lenovo lover at de har klart jo å putte temmlig mye funksjonalitet inne en så liten maskin.

 

Lenovo modeller X1 Extreme - Thinkpad 480s - M920-Tiny 2

Ikke et ruvende tårn

Mange tenker kanskje på at en stasjonære PC-en som et ganske stort tårn som ruver under eller oppe på  pulten, Men sannheten er at de faktisk har blitt veldig små og enkle å gjemme bort. F.eks bak skjermen, slik at de nesten ikke synes lengre. Det det kommer jo selvfølgelig på grunn av at teknologien nå kan pakkes så liten at du klarer å ha nok prosessor, nok minne og det du trenger for en komplett PC.

 

Mye innebygget teknologi

Maskinen kommer med moderne prosessor og opptil 32 GB minne. Du kan putte inn de raskeste diskene og du har også et godt grafikkort. Og så har du mulighet for å bygge den ut som du skal få se litt Dette her er egentlig ganske rått vis du er en kontorbruker og ikke har behov for bærbart mener Lenovo,  Den kan spekkes opp helt fra en tynn klient opp til en "highend" arbeidsstasjon.

 

Lenovo modeller X1 Extreme - Thinkpad 480s - M920-Tiny 3

 

På innsiden 

Maskinen kommer med 2 avtakbare lokk som er enkle å få av. Det gjør det lettere for deg å oppgradere maskinen. Det gjør den også ganske service vennlig. Under det første dekslet finner du tilgang til minnebrikker. Som nevnt tidligere kan du oppgradere til 32GB minne på M920 Tiny. Du har også brønner til å sette inn flere harddisker. 

Tar du vekk det andre dekslet har du tilgang til medfølgende disk og prosessor. Du har også mulighet for å få maskinen bygget med f.eks seriell porter, HDMI eller USB-C. Selvfølgelig får du med trådløst nettverk og kablet nettverk.

Lenovo modeller X1 Extreme - Thinkpad 480s - M920-Tiny 5

 

Alt av porter og tilkoblinger

På maskinen får du med det meste av det du trenger av tilkoblingsmuligheter, Et hav av porter, så her er det bare å kjøre på med 2 skjermløsning. Du får med 1 Displayport og 2 Hdmi tilkoblinger. Så ut av esken støtter den hele 3 skjermer. Du har også en variant av M920 Tiny hvor du faktisk kan putte inn et  grafikkort og få 6 skjerms-løsning dersom du har behov for det. Ganske avansert og rått for en så liten tass.

Lenovo modeller X1 Extreme - Thinkpad 480s - M920-Tiny 4 

Ny Thinpkad T480s

Thinkpad T480s er en del av T serien til Lenovo som er en serie som har vært med tilbake til år 2000. Mange Lenovo brukere er veldig glad i T Serien fordi at det er en de-facto forrentnings PC i Norge. Den mest solgte Thinkpad en i Norge er faktisk T480s i henhold til Lenovo. S versjonen av T serien kommer av at du har en lav vekt på drøye 1.3 kg. Legg også merke til at når du ser i selve tastaturet den ikoniske røde trackpointen som er symbolet på Thinkpad fra IBM dagene.

 

Lenovo modeller X1 Extreme - Thinkpad 480s - M920-Tiny 6

Rikelig med tilkoblinger

Du får med alt av Legacy porter (USB), vanlig Ethernet port,  Thunderbolt, USB-C du har HDMI. Du får også med den berømte jack-pluggen til headset og øretelefoner, og det er det ikke alle produsenter som gjør lengre. Du har også smartkort leser, som mange synes er viktig i tillegg til fingeravtrykkleser.

 

Hva er så spesielt med skjermen på T480s?

"Det som er litt spesielt med denne versjonen vi har her  er at den har en skjerm som gjør det mulig å dimme ned inn-synsvinkel fra sidene."

Dersom du sitter på et tog, eller på et fly eller hva som helst, så kan du velge å slå ned og  dimme bildetslik at ingen da kan se inn fra siden mens du som sitter rett foran maskinen ser alt det du skal for å kunne jobbe.

Ja, men vi har valgt en litt annen retning. Istedenfor å blende av skjermen, så velger vi å dimme pikslene ned. Så når du skrur på den funksjonen på maskinene våre så sparer du faktisk batteri. Du har da ikke behov for å kjøre opp en 700 nits skjerm, men kan klare deg fint med denne 300 nitere'n. Da kjøres  skjermen ned til 150-200 nits.

 

Lenovo modeller X1 Extreme - Thinkpad 480s - M920-Tiny 7

Hvem kjøper Lenovo T480s?

"I Norge har T480s alltid vært en veldig populær modell Og jeg har ikke noe god tommelfinger regel for hvem som bruker den. Men jeg har inntrykk av at sluttkunder er alle type bedrifter i alle segmenter. "

 

Storebror og Rollc Royce modellen X1 Extreme

Forrige gang Lenovo var på besøk var det med toppmodellen X1 Carbon. Denne gangen har X1 Carbon fått en storebror som heter X1 Extreme.

Det Lenovo har gjort er å ta hele designideen bak X1 Carbon, beholdt den høye kvaliteten på materialene og byggkvaliteten Samme gode tastatur og tilkoblingsmuligheter men laget den med 15.6 tommer skjerm. Fra 14 tommeren til X1 Carbon til 15.6 tommer på Extreme.

 

Lenovo modeller X1 Extreme - Thinkpad 480s - M920-Tiny 8

 

Større plass til mer teknologi

Ikke bare mener Lenovo at man har behold alle godsakene fra X1 Carbon, men de har også gjort plass til mer teknologi under panseret til X1 Extreme.  Her finner du siste generasjons prosessor, som heter Coffey Lake. Det betyr en maskin med, mye, mye mere muskler en X1 Carbox.  

Det er også verdt å nevne at du får et dedikert skjermkort, et  Nvidia GTX 1050Ti kort for grafikk. Det er et kraftig kort som betyr at du kan bruke denne maskinen til typiske Adobe applikasjonene. 

Ypperlig maskin til deg som som krever litt kraft til videoredigering, mediehåndtering, eller andre grafiske kraft htørste applikasjoner.

 

Lenovo modeller X1 Extreme - Thinkpad 480s - M920-Tiny 9

 

Topp spekket

Du har også plass til 2 harddisker som støtter opptil 2 TB med lagring. Det er også plass til  2x32 GB minnebrikker. Altså totalt 64 GB med minne.  Du kan også velge hvilken skjerm du skal ha på modellen når du kjøper den. Enten en Full-HD eller en 4K skjerm, hvorav 4K skjermen støtter HDR, altså da Dolby Visjon med den beste sort-hvit kontrasten i markedet. Viktig for deg som virkelig jobber high-end med media.

Hva med prisen?

Dette er en maskin som vil ha en startpris på oppunder 27 000 - 28 000,- kr. Men, igjen du får ganske mye rå kraft og teknologi igjen for pengene.

 

Lenovo modeller X1 Extreme - Thinkpad 480s - M920-Tiny 11

 

Alt av porter og tilkoblingsmuligheter

Lenovo mener at de på den her inkluderer og gir deg det meste av muligheter for tilkobling. Her finner du alle standard Legacy-Porter på maskinen som f.eks tradisjonelle USB til USB-C.  Du har HDMI for enkel tilkobling til møteromsskjerm. Thunderbolt , støtte på opptil 5K skjermer som er ganske heftig.

Et aber er at du ikke kan lade maskinen via USB-C som du nå kan gjøre på mange andre maskiner. Grunnen er at USB-C blir litt for tamt da denne her krever litt mere juice for å lade skikkelig. Du må da ha en 135W lader på grunn av kraftig grafikkort, prosessor og sånne ting.

 

Lenovo modeller X1 Extreme - Thinkpad 480s - M920-Tiny 10

 

Batterilevetid og lading.

Maskinen støtter Rapid-Charge, som betyr at den kan lade 80% på en time. Men da må du ha mer kraft en det en vanlig 90W adapter klarer å levere. Derav 135W laderen. En fulladet maskin så vil typisk batteritid vill ligge et sted mellom 10-13 timer. Selvfølgelig helt avhengig av hva du gjør på maskinen.jeg har et inntrykk at disse nye maskinene har typisk at de varer utover en arbeidsdag At denne her skal kunne være med brukeren en helt arbeidsdag, er uten tvil. Men du vill ikke se batteritider på 18--19 timer som du gjør på noen av de andre Thinkpad'ene med Ultra Low Voltage Prosessor.

 

Lenovo modeller X1 Extreme - Thinkpad 480s - M920-Tiny 12

 

Konklusjon

Skal du gå til innkjøp av ny PC har du mange flotte modeller å velge mellom. Hviken likte du best?

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 


Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

 

Ta kontakt med oss

Ønsker du å ta kontakt med oss for å ta en prat om Office 365, sikkerhet eller drift av IT-tjenester så ring oss gjerne på 33 29 10 00, eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no..

Eller du kan bruke kontaktskjema som du finner her 

Kontakt oss