Paint-3D-i-Windows-10

 

Nå har Microsoft kommet med ny versjon av Windows Paint.

Visste du at Microsoft har laget et splitter nytt Paint program i Windows 10? Etter mange år med Windows Paint har Microsoft laget en helt ny versjon av den gamle traveren. Windows Paint 3D er optimalisert for touch, og lar deg lage spennende 3D modeller som du kan bruke f.eks til presentasjoner i Powerpoint.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

 

Du kan fortsatt finne den gamle versjonen

Den nye versjonen av Paint som nå heter Paint 3D finner du her etter et raskt søk. Windows Paint 3D kommer som en del av den nye Creators update for Windows 10. Er du fortsatt glad i den gamle Paint utgaven, så kan du fortsatt finne den på maskinen din.

 

Windows Paint 3D i helt ny drakt

Programmet har fått en moderne Windows 10 utseende, og kommer med mange hjelpefunksjoner for å enkelt la deg komme i gang. Menyene og utsendte frisket opp og er en fryd å bruke med f.eks penn eller touch. Windows Paint 3D er tilpasset nye moderne enheter,  og har fått mange nye forskjellige tegneverktøy, farger og viskelær inkludert.

 

Ferdige 3D modeller som du kan bruke

I Windows Apint 3D kan du lage og plassere flere ferdige 3D modeller eller objekter, du kan til og med tegne og lage dine egne. Objektene kan du vende og vri i forskjellige vinkler og utsnitt  og plassere objektet slik du vil. Det er enkelt å endre farger og størrelse på modellen.  Microsoft har laget mange ferdige spennende modeller som du kan bruke, og du kan også finne flere på nettet som er ganske flotte. Velger du tekst modus kan du lage tekst i 2D som før men også i 3D.

 

Windows Paint 3D for Windows 10 Slik kan den nye 3D layer funksjonen se ut

 

Gøy med 3D layers

En annen funksjon som er ganske tøff er at du kan jobbe med ferdige teksturer og morsomme objekter som Microsoft har inkludert som de kaller etiketter. I eksemplet du kan se i videoen har jeg laget en kule, og ved å velge etiketter her oppe på menyen får jeg et godt utvalg med objekter som jeg kan plassere som et lag oppe kulen. Her kan du roterer og endrer vinkel på kulen etterpå. Dette anbefales å prøve selv.

 

Lagre som 2d bilde

Ønsker du å bruke det du har laget i en Powerpoint presentasjon kan du lagre hele greia som et 2D bilde. Du kan lagre det enten som en .png bilde fil eller en .jpg fil. På denne måten kan du enkelt lage stilige illustrasjoner som du kan bruke i en Powerpoint presentasjon, word dokument et. Her har du også mulighet for å lagre det som et 3D fil desom du vil det.

 

Mye nytt i vente

Det ryktes om en spennende integrasjon til de andre Office programmene der du kan bruke 3D objektet som det er i f.eks Word eller Powerpoint. Her er det sikkert mye funksjonalitet å glede seg til i fremtiden.

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss