Visma-Payroll

Vi fortalte sist om at kjernen i bedriften er å ha et velfungerende økonomi- / ERP-system, og vi gav deg 10 gode grunner på hvorfor du burde bytte til et skybasert ERP-system (les artikkelen her).

Nå skal vi skrive om noe som er veldig viktig for de ansatte i bedriften din, nemlig lønn. Og hvorfor du som bedrift bør også tenke på å bytte til et skybasert lønnssystem.

Å ha et skybasert lønnssystem betyr mer automatikk og mindre manuelle prosesser. Alt foregår i skyen, altså ingen lokal installasjon eller utgifter til vedlikehold. Du har tilgang til systemet fra alle enheter, og du vet at du jobber i sanntid. Lønningsansvarlige får et smart og effektiv verktøy, som gir full oversikt og kontroll. Samtidig får alle ansatte tilgang til smarte løsninger for registrering av ferie, fravær, reiser og timer direkte fra mobilen sin. Rett og slett en ny hverdag for alle i bedriften.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.Tradisjonelle lønnssystemer

Tradisjonelt har lønnsystemer vært installert på en server. Og det kommer ofte oppdateringer til slike systemer. Regler og satser endrer seg ofte for lønn gjennom et år, og med et tradisjonelt server basert lønnssystem har det krevd at man må få en konsulent inn for å kjøre gjennom oppdateringer. Det skjer også ofte at man oppdager i etterkant av en lønns kjøring at systemet skulle vært oppdatert, og da har man kanskje allerede sendt avgårde a-melding og da blir det som regel bare rot. Man må erstatte a-melding som er sendt og sende på nytt osv. Alle som sitter med lønn vet hvor frustrerende og tidkrevende dette kan være.

7 grunner til at bedriften bør gå over til skybasert lønnssystem

1. Kostnadskontroll

Som på vår forrige artikkel så synes vi denne grunnen er viktig å ha med. Når du abonnerer på et skybasert system gir det bedriften en bedre oversikt over kostnadene, da man betaler en fast sum for leie av systemet. Og i tillegg inneholder dette som regel backup, drift og support hver måned. Som en ekstra kontroll så betaler man kun for de brukerne og tjeneste du trenger og har behov for.

2. Gjør jobben fra hvor som helst

Gjør jobben fra mobilen. Et skybasert lønnssystem i skyen vil være tilgjengelig for din bedrift og ansatte på alle slags ulike enheter, når og hvor som helst. Dette kan bidra til økt produktivitet ved at du kan gjøre enkle oppgaver med sikker tilgang mens du er på farten.

3. Avansert lønnsfunksjonalitet

Gjennom smarte rutiner i løsningen automatiserer den avanserte lønnsbehandlinger som du slipper å tenke på. Systemet er alltid oppdatert med de siste regler og satser slik at du slipper å tenke på om systemet trenger oppdatering, eller om bedriftens ansatte har fått det de har krav på.

 

4. Spar tid og penger

Nå som det meste blir flyttet til skyen, blir servere, backup rutiner og installasjoner håndtert av de som leverer tjenesten. Du trenger derfor ikke å tenke på de tradisjonelle utfordringene som følger med å ha løsninger på din egen server. Alt som har med oppgraderinger, konsulenttimer og store investeringer er borte og du vil alltid jobbe på siste nyeste versjon. Både lønnsavdelingen og de ansatte jobber mer effektivt, mer mer automatikk og mindre manuelle prosesser.

5. Fornøyde ansatte

Frigjør tid hos de ansatte. Det har aldri vært enklere å føre timelister, reiseregninger, ferieønsker og fravær. Samt at de får lønnsslippen rett på mobilen. Du som lønningsansvarlig trenger ikke lenger tenke på om mailen har kommet frem til de ansatte eller ikke.


6. Fleksible og skalerbare løsninger

Med dagens skybaserte ERP system kan man utvide systemet i takt med hvordan din bedrift vokser og får nye behov. Du jobber mer fleksibelt og smidig og er raskt klar til å tilpasse deg endrede markedsituasjoner og ta i bruk muligheter ettersom det oppstår.

7. Integrert med ditt økonomisystem

Med et komplett skybasert økonomi system som Visma.net ERP har man ved å gå over til det skybaserte lønnssystemet Visma.net Payroll, løftet alle prosessene opp i skyen i én og samme løsning.

Jobb smartere, jobb riktig!

 

 

Til slutt

Med et optimalt og komplett økonomisystem i skyen som inneholder alt fra regnskap til lønn så har man automatisert prosesser som før var tidkrevende og ved å gjøre dette vil man igjen frigjøre tid og ressurser som kan brukes på å skape vekst og verdiskapning i bedriften.

Visma.net Payroll

  • Automatiserte og effektive prosesser
  • Timer, fravær og reiser blir automatisk overført til lønnskjøring når godkjent
  • Rutiner for delbergning av lønn når ansatte begynner/slutter midt i en måned
  • Automatisk etterbetaling når ansatte endrer lønn tilbake i tid
  • Automatisk etterbergning av ytelser som gjelder tilbake i tid
  • Full datostyring på transaksjoner
  • Alltid oppdater i henhold til regler og satser
  • Alltid tilgjengelig

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss