Hva blir viktig for bedriftene i 2019 illustrasjon

Hva blir det viktigste for bedriftene å satse på i IT-budsjettet for 2019? Vi har kastet spørsmålet rundt til våre rådgivere og konsulenter, og hørt hva de mener blir de viktige IT satsingene for Norske bedrifter i 2019. Her er svaret!

De viktigste IT-trendene du bør få med deg i 2019

Når du skal legge opp IT-budsjettet for 2019, kan det være lurt å se på trendene som kommer og bemerke seg hva de vil bety for deg og din bedrift.

Vi har spurt våre konsulenter hva de mener du bør satse på og få med deg i IT-budsjettet ditt for 2019.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

 

Er du ikke på Microsoft Teams enda, bør du bli det i 2019.

Bruker ikke du og bedriften Microsoft Teams, blir 2019 året da du mest sannsynlig startet å bruke Microsoft's suksess-satsing. Katja Abramova som er rådgiver og konsulent på både Teams og Sharepoint svarer klart.

"I 2019 blir det mye fokus på Microsoft Teams. Teams utvikler seg til å bli den applikasjonen som du vil komme til å bruke mest fremover. Og på sikt den eneste applikasjonen som dere vil trenge for å jobbe effektivt."

Microsoft satser mye på Teams, og Microsoft sin satsing har gjort Teams til en løsning som raskt har fått fotfeste i skoler og bedrifter.  Alle Office 365 applikasjonene som du kjenner fra Office pakken er idag koblet til Teams allerede. Andre tredjeparts applikasjoner som f.eks Dropbox for Bedrifter er også koblet til Teams.

Merk deg at Microsoft faser ut Skype og erstatter den med nettopp Teams, så det kan være lurt å bli kjent med møtefunksjonene i Teams allerede nå.

Det er ingen grunn til å forholde seg til mange applikasjoner når du har alt tilgjengelig i Teams.

Hva blir viktig for bedriftene i 2019 - Katja

 

En sikker digital arbeidsplass

Håvard Nyhus, som er Teamleder og kunderådgiver på Microsoft 365 og Azure hos AGS IT-partner, har en klar formening om 2019.  

"Det viktigste våre kunder og bedrifter bør gjøre, er å sikre sin digitale arbeidsplass. Vi ser at brukernavn og passord ikke holder lenger. Det er kjempe viktig å sikre den digitale ID'n, så du får en sikrere digital arbeidsplass. Det er altfor store verdier for bedriften som kan gå tapt ved datainnbrudd, angrep eller svindel dersom brukeridentiteten kommer på avveie eller blir stjålet."

En annen ting som er viktig, er å sikre enhetene våre som vi bruker i det daglige på jobben. Mobiltelefonene og PC'ene våre er verktøyene vi bruker i hverdagen. Disse enhetene inneholder mye informasjon om deg selv og bedriften du jobber i. Det er derfor viktig at du tenker på å sikre dem mot hacking, datainnbrudd eller tyveri. 

Hva blir viktig for bedriftene i 2019 - Håvard

 

Fri og rimeligere FLYT på Telenor

I 2019 er det helt nye abonnement fra Telenor som blir viktig for bedriftene å få med seg. Telenor Flyt skal gi bedriftskunder samme fleksibilitet som privatkundene har nytt godt av i lang tid sier vår Telekom konsulent Fredrik Jahren Larsen.

"Veldig enkle, rimelige og oversiktlige. Du får til og med data roll-over. Med sine nye abonnementer, er Telenor først ute med denne tjenesten på bedriftsmarkedet."

Det blir også ekstra prisgunstig for alle forbundsavtalene som gjelder for Virke og NFL. Dette kan AGS IT-partner tilby som medlem av Mobit kjeden.

Helt til slutt vil jeg nevne IOT som kommer for fullt, og det nye 5G nettet med nye mobiltelefoner som støtter 5G. Et spennende år i vente for oss innen Telekom.

Hva blir viktig for bedriftene i 2019 - Fedrik

 

Du må være synlig på nett og på Google

I 2019 så bør du satse på å bli enda mer synlig på nett for å beholde og få nye kunder sier Christine Stenersen som er vår kundekonsulent på Digital Markedsføring

"Du må være mer tilstede og ha økt fokus på kundeservice på nettet. Ting må skje ganske fort, og du må være aktiv med å svare på kundehenvendelser. Bruk gjerne chat på nettsiden din for å bli mer tilgjengelig og moderne for kundene dine."

Når det kommer til innhold bør du ha et mål om å fokusere på god kvalitet og lage det mer personalisert. Da oppnår du å bli mer synlig, blir funnet av din rette målgruppe og blir mest sannsynlig mer husket for det. Bruk også gode kundehistorier, slik at dine potensielle kunder kan kjenne seg igjen og identifisere seg med historien. Et godt tips er å bruke referanser når det er mulig.

Mobil først og video

Tenk mobil først, der du tilpasser innhold og dine brukte kanaler til mobilen. Husk at over halvparten av søk på nett kommer fra mobile enheter! Har du ikke tatt i bruk video i markedsføring din, bør 2019 være året du bør starte med dette. Videoinnhold blir prioritert høyt i de fleste sosiale medier og er mer foretrukket av publikum. Om et bilde sier mer enn tusen ord, hva gjør da en video?

Hva blir viktig for bedriftene i 2019 - Christine

 

Nettsikkerhet er superfokus i 2019 

Jeg tror det blir viktig å ha et økt fokus på nettsikkerhet sier Aleksander Fevang som er Teamleder og ansvarlig for kundeservice og support hos AGS IT-partner.

"Det viser seg at i tillegg til å ha tradisjonell antivirus som Panda, som forøvrig gjør en bra jobb i å beskytte PC'en, så trenger bedriften også tilleggspakker som f.eks har ekstra fokus på e-post sikkerhet."

Det kan være funksjoner som Microsoft ATP som du finner i den nye Microsoft 365 pakka. Den vil skanne igjennom vedlegg, nettsider, linker og stoppe svindelforsøk som ikke tradisjonell antivirus er like god på.

Hva blir viktig for bedriftene i 2019 - fevang

 

Bedriften bør jobbe smartere

Jeg tror det i 2019 blir viktig for bedrifter å jobbe smartere sier Anette Sjølie som er vår kundekonsulent på Visma. 

"Den enkleste oppskriften på å jobbe smartere er å automatisere oppgaver som er tidkrevende og tidligere er gjort manuelt."

Det er for eksempel mye å hente for bedriften på å sende og motta e-faktura. Da slipper du å bruke tid og ressurser på punching. 

Det er også enkelt å komme igang med digital føring av reiseregninger og utlegg via enkle apper på mobilen som snakker med lønnssystemet. Registrering av fravær og ferie kan også gjøres enklere og mer effektivt, ved hjelp av digitale verktøy som det ikke er så vanskelig å komme i gang med. 

Hva blir viktig for bedriftene i 2019 - Anette

 

Oppsummering

I 2019 er det mye spennende som skjer på teknologifronten. Kort oppsummert har vi satt ned de viktigste punktene som vi mener du bør gjøre deg bedre kjent med og kanskje sette av tid og penger på, i IT-budsjettet til neste år.

 

Se flere tips på vår Youtube kanal 

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal! Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på.

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke. 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.

Kontakt oss