skydrivepro
Vi har siden Høst 2013 benyttet Microsoft SkydrivePro og vi vil gjerne dele våre erfaringer med dere.

I høst flyttet vi flere av våre standard dokument områder som maler, møter, markedsføring med powerpointer opp i Sharepoint. Dette gjorde vi fordi dataene blir lett tilgjengelige for alle brukerne uansett hva slags Pc, Mac, mobil eller nettbrett de ønsket å benytte. Et eksempel er når du sitter ute i et møte og har med en iPad til å ta notater i Microsoft OneNote, og disse ligger synkronisert i Sharepoint og tilgjengelig på PC’en når du kommer inn på kontoret.

Jobbet i webgrensesnitt

Når du tidligere jobbet i Sharepoint med mapper og filer foregikk dette i et webgrensesnitt. Dette kunne være tungvint for brukerne først og fremst fordi det tok lang tid å laste opp filer av størrelse, og fordi for mange var dette en litt uvant måte å jobbe på. De fleste er vant til å jobbe med en mappestruktur som enkelt kan finnes i filbehandleren eller som er lett synlig når du lagrer i f.eks. Word eller Excel. Dessuten måtte brukeren være online for å få tilgang til filene. Med i Office 2013 som kom i Januar 2013, kom det en ny applikasjon inkludert i pakken som gjør det mye enklere å jobbe i Sharepoint.

Hvordan fungerer SkyDrivePro?

SkyDrivePro synkroniserer mapper fra Sharepoint slik at du kan jobbe med dem uten å være online. SkyDrivePro gjør det enklere å jobbe mot Sharepoint, fordi du nå slipper å laste opp filer, du kan opprette, endre og slette rett på SkyDrivePro og handlingen synkes automatisk opp til SharePoint. Dette gjør det mye enklere å jobbe med Sharepoint enn tidligere. Brukerne får også en personlig mappe som gjør at de enkelt kan dele filer med andre bare ved å sende en link. Både jobbmappen og den personlige mappen finner du under favoritter på filbehandleren i Windows. Du kan også få tak i filene dine på mobilen eller nettbrettet ved å laste ned SkyDrivePro appen.

 

SkydrivePro Skjermbilde
Alle brukere får 25Gb til å laste ned på maskinen sin.
Ønsker du å synke ned mer kan du kjøpe mer plass.

Fungerer enklere og bedre.

For oss har SkyDrivePro og Sharepoint sammen fungert veldig bra. Det er f.eks. enkelt når du kan starte en PowerPoint på et kunde møte og vite at det er den riktige og oppdaterte versjonen du har med, fordi den som laget PowerPointen har lagret og synkronisert den opp i Sharepoint. Vi har lagt flere av mappene som vi før hadde på serveren over i Sharepoint, fordi lagring er mye billigere i Sharepoint enn på dyre disker i server. Det er mye lettere for brukerne å få tak i filene uten å logge seg på via VPN, og forbindelsen til Sharepoint er kryptert og sikker. Smart ikke sant!

Ta kontakt.

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.

Kontakt oss