Slik-bruker-du-Windows-utklippsverktøy-thumbnail
Et lite verktøy med mange muligheter

Utklippsverktøy i Windows er et lite men produktiv verktøy som har mange triks som kan hjelpe deg i løpet av arbeidsdagen. Verktøyet er GRATIS og du finner det i alle moderne Windows versjoner. Fra  Windows 7 og oppover til Windows 10.

Utklippsverktøy i Windows kan brukes til mye.

Se hvordan du enkelt bruker  utklippsverktøy i Windows til å ta utsnitt av hele eller deler av skjermbildet. Du kan klippe ut, lime inn, lagre som bilde eller sende skjermutsnittet du har laget på e-post.

Se hvor enkelt du kan bruke det i videoen her


Slik gjør du det

Du finner verktøyet enkelt ved å søke etter det i søkefeltet i Windows. Her kan du også velge å legge det inn på startmenyen eller oppgavelinjen så kan du enkelt starte det opp senere når du trenger det.

Windows utklippsverktøy 1

Inne i menyen til utklippsverktøyet Her får du nå flere valgmuligheter. Du kan velge å ta hele skjermbildet, bare et applikasjonvindu som f.eks Powerpoint eller klippe ut akkurat det utsnittet du vil ha.

Windows utklippsverktøy 2

Her kan du se hvordan det kan se ut nå vi har klippet ut et bilde fra en slide i Powerpoint utklippsverktøy i Windows .
I menyen som du får frem etter at du har har tatt ut det snittet du ville ha av skjermbildet har du nå flere muligheter.

  1. Du kan lagre utklippet som et bilde på maskinen din.
  2. Du kan lime det inn i en annen applikasjon som f.eks Word eller Powerpoint.
  3. Send hele klippet som en del eller som et vedlegg på E-post.

Windows utklippsverktøy 3

Her ser du et eksempel på hvordan du kan lime bildet rett inn i Word dokumentet ditt.


Windows utklippsverktøy 4

Her ser du et annet  eksempel på hvordan du kan sende bildet som en e-post.

Windows utklippsverktøy 5

Som en BONUS vil du også ha mulighet til å kunne legge til kommentar eller markere over det du har klippet ut. På denne måten kan du f.eks sende en kjapp e-post med et illustrert svar eller kommentar på noe du vil understreke eller få frem som kan være vanskelig på andre måter.

Windows utklippsverktøy 6


Utklippsverktøyet i Windows er GRATIS og et lite men genialt program som kan gjøre små enkle ting som kan spare deg for mye tid og strev.