Unboxing-og-test-av-Samsung-Galaxy-S8-1

 

Samsung Galaxy S8, det nyeste flaggskipet

Samsung har akkurat lansert sitt nyeste flaggskip. Vi har fått låne en splitter ny Samsung Galaxy S8 av Samsung Norge og fått testet denne nå en hel uke.

Vi pakker opp og tester

Få med deg og se hele testen av Samsung Galaxy S8 her. Er dette den beste mobiltelefonen sluppet fra Samsung noensinne?

Videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.


Ultra tynn ramme, og imponerende kurvet skjerm

Det som umiddelbart slår oss er at årets modeller, både s8 og s8+ har kurvede skjermer altså på samme måte som de tidligere Edge modellene fra samme selskap. Men det som virkelig er imponerende denne gangen er den tynne rammen, som gjør at hele 84,2 prosent av arealet er skjerm. For å få til dette har Samsung vært nødt til å gjøre noen grep med designet.

Unboxing og test av Samsung Galaxy S8


Flyttet fingeravtrykkleseren på baksiden

Fingeravtrykksleseren, den er nå flyttet til baksiden av telefonen. Noe som vi blant annet har sett i modeller fra LG og Huawei tidligere. Men der disse produsentene har plassert den midtstilt og horisontalt har Samsung gjort et snodig grep med å plassere den ved siden av kameraet.

Dette er veldig uvant til å begynne med, og fingeren legger seg mer naturlig over kameraet enn fingeravtrykksleseren. Vi mener at dette er en vanesak, men vi kommer ikke utenom at dette er en unaturlig plass å ha leseren. Leseren er heller ikke like rask som de beste og flere ganger må vi berøre feltet både 2 og 3 ganger før den låser seg opp.

Unboxing og test av Samsung Galaxy S8

Iris skanning for å låse opp mobilen

Men da kan det kanskje være greit at Samsung har gitt S8 modellene mulighet for IRIS skanning for opplåsing av skjermen. Men, helt ærlig så er dette mer en gimmick enn en nyttig funksjon. Den er lite effektiv og krever at du holder telefonen i ansikts-høyde rundt 30 cm fra øynene dine. Prøv selv med din egen telefon, så skjønner du raskt at dette ikke er en naturlig posisjon.

Samsung har da et annet ess i ermet, nemlig ansiktsgjenkjenning som ikke er så kresen på vinkel mot ansiktet. Denne er dog ikke liker sikker og vi har sett flere tester som viser at man kan låse opp skjermen ved hjelp av et bilde. Men, man kan fremdeles låse opp skjermen med mønster, pin og passord som tidligere.

Unboxing og test av Samsung Galaxy S8

Fantastisk skjerm med ultratynn kant

Annet enn at opplåsingen på telefonen har vi lite å utsette på Samsung Galaxy S8. Nevnt er de tynne skjermkantene, som gjør at telefonen fremstår usedvanlig lekker. Selv med 5,8 tommer stor skjerm måler telefonen bare 68,1 mm i bredden. Nå skal det riktignok sies at aspektet her er ganske uvanlig (18,5:9), og at skjermen har en smalere form enn normalt.

Både for- og baksiden er for øvrig dekket av Gorilla Glass 5, som skal være mer støt-sikkert enn tidligere. I likhet med S7-modellene er også S8-telefonene vanntette.

Unboxing og test av Samsung Galaxy S8 3

Plass til mer minne og hodetelefoner

Galaxy S8 og S8 Plus kommer for øvrig med 64 GB lagringsplass, 4 GB arbeidsminne (RAM) og støtte for utvidelse via minnekort. Lading skjer via USB-C, og Samsung har fortsatt 3,5mm-utgang, slik at du kan bruke tradisjonelle hodetelefoner. Det følger for øvrig med et par AKG-øreplugger i esken av relativt god kvalitet.

Unboxing og test av Samsung Galaxy S8 4


Nytt grensesnitt og virtuelle knapper

Samsung har tildigere vært en av produsentene som har endret ganske mye på Google sitt standard grensesnitt for Android, som tidligere har gått under navnet TouchWiz. På S8 modellene er TouchWiz skrotet til fordel for Samsung Experience. Dette er et mye strammere grensesnitt og ikke så ulikt Google sitt standard grensesnitt. Appskuffen får du frem ved å sveipe opp eller ned på hjemskjermen, og et nytt sveip i en av disse retningene tar den bort igjen. Hvis du heller vil ha det på gamlemåten, med en knapp, fikser du det i menyene.

Unboxing og test av Samsung Galaxy S8

Flott kamera og helt ny kamera-app

S8 er dessuten den første telefonen med Bluetooth 5.0 støtte, som gir bedre rekkevidde, høyere kvalitet og lar deg sende lyden til to Bluetooth-enheter samtidig. Med fingeravtrykkleseren på baksiden er S8 den første S-modellen fra Samsung med virtuelle skjermknapper. Som tidligere har Samsung lagt tilbakeknappen på høyre side av hjemknappen, men om det blir uvant, kan du bytte plass på dem i menyene.

Hovedkameraet på baksiden er det samme som i S7-modellene, og som fremdeles holder som ett av de beste på markedet. Kameraappen fra Samsung er bedre enn noen gang, og er nå laget slik at du gjøre mer med en hånd. Utløserknappen kan skyves til siden for å zoome. Samsung Galaxy S8 er dessuten blant de få telefonene som støtter WiFi-tale, som gjør at du ikke er avhengig av god mobildekning så lenge du har tilgang til et trådløst nettverk.

Unboxing og test av Samsung Galaxy S8

Oppsummering og konklusjon Samsung Galaxy S8

Wow faktoren er høy på Samsung sin siste toppmodell. Med særdeles tynne rammer rundt skjermen klarer selskapet å levere en stor skjerm i et relativt kompakt format, og Galaxy S8 er derfor rett og slett et smykke av en mobiltelefon. Skjermen er fantastisk, kameraet knallbra, ytelsen helt på topp, og S8 er både vanntett og støtter minnekort. Og – du kan fortsatt bruke de gode, gamle hodetelefonene dine om du vil det, selv om telefonen i tillegg er først ut med Bluetooth 5.0

 

Unboxing og test av Samsung Galaxy S8


Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss