Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm 2 

HP's aller første portable skjerm for laptop.

Drømmer du om en større skjerm?  Eller kanskje er du lei av 2-skjermsløsningen du har? Da bør du få med deg unboxing av HP Z43.  En 42,5 tommers superskjerm laget for deg som vil ha skikkelig stor skjerm som kan erstatte alt annet.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

En skjerm som er stor nok til å erstatte alt

HP’s Z43. er en 42,5 tommers 4k Ultra HD skjerm. Det betyr et skikkelig beist fylt med teknologi for at du skal få større glede av arbeidsdagen. HP Z serien er betegnelsen HP bruker for avanserte arbeidsstasjoner og annet proft utstyr. Du kan dermed forvente at denne skjermen bør levere kvalitet.


Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 0


Dette får du med i esken

I esken finner du i tillegg til selve skjermen, en solid skjermfot som du skal få lese mer om litt senere. i artikkelen. Du får også med en enkel og grei bruksanvisning som gir deg et godt overblikk av hvordan du skal bruke skjermen. Og ikke minst et imponerende sett med kabler som gjenspeiler alle tilkoblings-mulighetene til HP Z43. Her finner du,,,

  • Strømledning;
  • DisplayPort kabel,
  • HDMI kabel,  
  • USB Type-C,
  • USB A-kabel

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 1

 

Stor og røslig 

Som du kan se er HP Z43 en stor og røslig kar. Selve foten klikker du på plass ved å sette skjermen ned i foten å la gravitasjon gjøre resten av jobben. Så er er skjermen klar til bruk på skrivebordet. Du kan forresten justere skjermen ved å vippe på foten ned eller opp eller svinge den opptil 20 grader som du kan se på bildet under.

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 3


Mange tilkoblinger, mange muligheter

HPZ43 kommer som sagt med mange tilkoblingsmuligheter.  På undersiden finer du 2 minidisplayporter, en HDMI port og USB-C som både kan lade og koble til skjermen på PC’en din. I tillegg finner du flere vanlige USB type A porter som er praktisk for å kunne koble til alt fra tastatur, USB-høyttalere eller trådløs mus. Du kan sikre skjermen ved å  f.eks sette den fast til pulten med en Kensignton lås. På undersiden finner du også en av og på bryter i tillegg til standard strømtilkobling.

På på siden av skjermen finner du tilkobling til USB-C og vanlig USB-A som gir deg en smart mulighet som du skal få se litt senere i videoen.

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 4


Skjermen

Ingenting er vel viktigere på en skjerm en selve skjermen. HPZ 43 har en gigantisk skjermflate på hele 42,5 tommer. Skjermen betegnes som en ULTRA HD skjerm i 4K som gir deg en mask oppløsning på 3840 x 2160 punkter. Det betyr at du har over 8 millioner pixler å leke med for å få gi deg en skarp og fargerik opplevelse på kontoret.

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 7


Visinings-vinkelen er på 178° horisontal og vertikalt med høy kontrastforhold 1000:1 og en pixelbredde på 0,245mm for god lesbarhet når du jobber f.eks Word eller andre applikasjoner på skjermen.

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 6

 
Enkel å koble til og fra PC'en

Skjermen er lett å koble til.  Du tenger bare å sette inn USB-C kabelen i skjermen, og så koble den til PC'en  Har du ikke USB-C kan du bruke Displayport eller HDMI. Da trenger du strøm til PC'en også..

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 9


Bruker du kun USB-C har du derimot en elegant løsning der du du kan slå på både skjermen og PC’en samtidig, med knappen som du finner nede til høyre på skjermen. Veldig praktisk og smart

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 8

Elegant løsning som docking og USB hub

En annen smart løsning er at du nå kan koble til USB høyttalere, tastatur, trådløs mus eller f.eks. et webkamera til skjermen som automatisk blir aktive når du kobler til PC’en via USB-C

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 11

Så nå trenger du egentlig bare å bruke en kabel for strøm, skjerm, og alt annet utstyr når du kommer på jobb om morgenen. Da erstatter du docking-stasjonen din, så her kan du spare noen kroner på IT-budsjettet når du ser etter en ny PC løsning.

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 12

 

Z43 skjuler en stor hemmelighet

Men nå er det på tide å avsløre den store hemmeligheten til Z43.  For dette er mer enn en skjerm for de som vil kaste terminalbrillene og få stor skrift og kjempeikoner på skjermen.

Nede på høyre siden finner du menyknappene der du kan justere farge, bilde kontrast slik du sikkert er vant til fra andre skjermer. På denne menyen skjuler Z43 litt av en skatt som gjør denne skjermen til noe helt spesielt. Denne en funksjon gjør nemlig denne skjermen til en plass for samarbeid og møte.    

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 13


Glimrende som enkel eller dobbel møteroms-skjerm

Ved å velge 2x1 DualSplit funksjonen på menyen kan du nemlig dele skjermen i 2. Når du aktiverer denne, kan du koble til en PC eller bruke en av de andre skjermtilkoblingene som f.eks HDMI til og kjøre møter eller samarbeide med andre på skjermen.

Dette er en kjempesmart løsning for mindre møterom på bedriften.

Her kan du f.eks. bruke Microsoft Teams med kamera på den ene delen av skjermen og dokumentet eller PowerPoint en du vil dele på den andre delen av skjermen.

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 14-1


En super 4-skjerms-løsning

I menyen og du også aktivere en 4-skjerms-funksjon som kan erstatte det vanlige oppsettet i en fire-skjerms-løsning.

Men her slipper du at innfatningen bryter opp visningen når skjermene står side ved side og du kan spare mye plass, kabler og penger i forhold investeringen i en tradisjonell 4-skjerms-løsning.

Kjempesmart dersom du trenger en slik løsning for monitorering eller overvåkning.

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 15


Konklusjon

HP Z43 kan brukes til deg som bare vil ha stor plass til mye, men også for deg som ønsker deg en enkel løsning for møterom og samhandling. Jeg tror nok den kan nok bli i det største laget for mange å bruke i det daglige. De fleste vil nok være fornøyd med en 27" eller kanskje strekke seg til en 30" eller 32". Z43 virker nok gigantisk og må ses og oppleves før du kjøper den inn og setter den på skrivebordet..   

Der Z43 virkelig gjør inntrykk er som en skjerm for møterom, eller der du ønsker å jobbe sammen med andre.

Unboxing HP Z43 42,5-tommers 4K UHD-skjerm bilde 10

Muligheten for å dele skjermen i 2 åpner opp for mange smarte muligheter for samhandling. Og selv om skjermen kan virke gigantisk vil den være en bedre, ta mindre plass og være mer praktisk, en en ordinær 2-skjerms-løsning for møterommet. Bra dersom du har et mindre møterom. 

Den samme fordelen får du også dersom du vil bruke Z43 som en 4-skjerms-løsning. Den tar mindre plass, trenger ikke spesial stativ eller oppheng. Du vil nok også spare deg selv for litt penger. 

Se pris og mer informasjon om Z43 - 42,5" 4K Ultra HD skjerm her > 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 


Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

 

Ta kontakt med oss

Ønsker du å ta kontakt med oss for å ta en prat om Office 365, sikkerhet eller drift av IT-tjenester så ring oss gjerne på 33 29 10 00, eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no..

Kontakt oss