3 smarte funksjoner i Teams NY

Hvilke tre smarte funksjoner i Teams kan gjøre din hverdag mer effektiv? 

Microsoft Teams utvikler seg stadig og får flere smarte funksjoner. Det er derfor ikke alltid like lett å få meg seg alle de smart funksjonen du trenger i din hverdag. Derfor har vi i dagens blogginnlegg bestemt oss for å vise deg tre smarte funksjoner i Teams som vi tror du vil ha en stor glede av.

 

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 


1. Få beskjed når din kollega er tilgjengelig

Med stadig flere dager på hjemmekontor blir det færre av de kjappe samtalene når du møter en kollega i gangen eller til lunsj. Vi er derfor nødt til å oppsøke kontakt når vi trenger innputt fra en kollega eller bare ønsker å ta en prat.

I en travel hverdag ønsker vi ikke å forstyrre andre unødvendig, spesielt når det ikke haster.
Det er derfor fint å kunne sette opp et varsel slik at du får beskjed når din kollega har status som tilgjengelig.

Din status styres av din kalender, slik at du står som opptatt hvis du har en avtale i din kalenderen.
Den registrerer også om du sitter i en telefon eller om du presenterer noe med skjermdeling i et møte. Med statusen ikke forstyrr som automatisk blir satt på når du presenterer, vil du ikke få opp varsler nederst i høyre hjørnet som vil kunne være til sjenanse for deg når du deler skjerm.

Du kan alltid overstyre din status ved å trykke på <bildet> av deg selv øverst i høyre hjørnet å velge den <statusen> du ønsker.

 

 

3 smarte funksjoner i Teams (Bilde 9)

 

 

Slik setter du på person-varsel i Microsoft Teams:

Under <innstillinger> i Teams finner du blant annet en oversikt over ulike funksjoner for <Varsler>.
En av disse heter <Personer>. Der har du mulighet til å administrere statusvarslinger slik at du automatisk får beskjed når din kollega er tilgjengelig. Det eneste du trenger å gjøre er å søke opp personen du ønsker varsel på og trykke på <personens navn>.

 

3 smarte funksjoner i Teams (Bilde 1)-2

 

 

Bli varslet når din kollega er tilgjengelig

Med en gang din kollega blir tilgjengelig vil du få et varsel nederst i høyre hjørnet av skjermen, hvor det står at personen nå er tilgjengelig.

På denne måten vet du når du kan ta kontakt uten å være redd for at personen sitter i et møte eller har andre avtaler i sin kalender.

 

3 smarte funksjoner i Teams (Bilde 2)-1

 

 

Fjern varsle hvis du ikke lenger har brukt for det

Hvis du ikke lengre har behov av å viten når en person er tilgjengelig eller frakoblet kan du enkelt fjerne varselet ved å trykke på knappen <Slå av>.

 

 

3 smarte funksjoner i Teams (Bilde 3)


 


2. Slik gjør du bestemte filer lett tilgjengelig for ditt team

Alle team inneholder en fane som heter filer. Her kan det være et hav av mapper og løse filer som gjør at det kan være vanskelig å finne fram. Ved å feste enkelte mapper og dokumenter med funksjonen fest til toppen vil alle i teamet se disse elementene øverst i filområdet.


Du finner funksjon ved å trykke på <de tre prikkene> vis handling som kommer frem når du tar musepekeren over et element. Deretter kan du feste elementene til toppen ved å trykke på <Fest til toppen> Du kan feste totalt tre elementer til toppen.

 


3 smarte funksjoner i Teams (Bilde 4)

 Legg til, fjern og organiser teamets dokumenter

Du kan også enkelt fjerne <Løsne> det du har festet eller organisere rekkefølgen ved å flytte et dokument til høyre eller venstre.

 


3 smarte funksjoner i Teams (Bilde 5)3. Del Streamvideoer i Microsoft Teams

Microsoft Stream er en videotjeneste for bedrifter der personer i en organisasjon kan laste opp, vise og dele videoer på en sikker måte.

Fram til nå nylig lagret alle opptak av møter i Teams seg i Stream, men dette har Microsoft forandret på. Et opptak av et møte lagrer seg nå i OneDriven til den som startet opptaket, eller i filer fanen i en teams kanal hvis møtet er holdt der.

Vi bruker Stream mye til å laste opp demoer av kundeløsninger eller opplæringsvideoer og dele de med et team, en kollega eller en kunde.

 

3 smarte funksjoner i Teams (Bilde 10)

 

 

Slik deler du en Streamvideoer i Microsoft Teams:


For å dele en video med et team må du først gå til den <kanalen> du ønsker å dele videoen i.
Enten om du ønsker å dele videoen i en privat kanal med noen utvalgte, eller om du ønsker å dele videoen med et helt team, da går du til kanalen <Generelt>.

Trykk på <Ny samtale> i <Innlegg> fanen.
Gå til din Stream side og finn den videoen du ønsker å dele i oversikten <Mitt Innhold> og <Videoer>. Trykk så på de <tre prikkene> og <Del>.
Da kan du <kopiere URL’en> til videoen.3 smarte funksjoner i Teams (Bilde 6)

Gå tilbake til <Teams>, trykk på <Stream knappen>, <lim inn URL’en>
og trykk på <filmen> som dukker opp. Filmen vil da åpnes.

Gå tilbake til <Teams>, skriv eventuelt en ønsket tekst og deretter kan du trykke på <publiser>

 

3 smarte funksjoner i Teams (Bilde 7)

3 smarte funksjoner i Teams (Bilde 8)

 

 

Ønske du å vite mer om Microsoft Temas - bukk kurs med oss!

I dag er Microsoft Teams blitt en plattform som er kjent for de fleste, men likevel er det ikke alle som vet hvilke muligheter de har og kan benytte.

Noen bruker fortsatt Teams kun for møter, andre har tatt i bruk flere av funksjonene, men er usikre på om de bruker Teams optimalt. Det er et hav av muligheter og vi vil gjerne vise deg hvordan din bedrift kan utnytte denne plattformen best mulig!

Ta kontakt med oss i dag for å sette opp en tid for et møte slik at vi kan vise deg hvordan flere i din bransje nå bruker Teams, eller bukk et Teamskurs med oss hvis du ønsker at din bedrift skal få mer kunnskap om alle funksjonene som er tilgjengelig.

Ta gjerne kontakt på mail eller på telefon: 33 29 10 00 i dag!

3 smarte funksjoner i Teams (Bilde 11)

 

Se flere tips om Microsoft Teams

Kunne du tenke deg å lese flere innlegg om Microsoft Teams.
Under finner du tre fantastiske tips som kan bidra til en mer effektiv hverdag!

 

3 smarte funksjoner i Teams (Bilde 12)


Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 


Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

 

Ta kontakt med oss

Ønsker du å ta kontakt med oss for å ta en prat om Office 365, sikkerhet eller drift av IT-tjenester så ring oss gjerne på 33 29 10 00, eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no..

Kontakt oss