scale-2635397_1920

Grunnen til at jeg skriver dette blogginnlegget er at jeg har lurt på dette selv. Teams blir mer og mer populær. Microsoft snakker varmt om Teams ved hver anledning. Men betyr det at SharePoint blir borte, blir den erstattet med Teams?

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.Det er ikke snakk om å velge om man skal gå for SharePoint eller Teams. Det er snakk om å vite når du skal bruke hva.

Hvis dere utvikler et nytt produkt eller vurderer å ta i bruk et nytt system er det ofte masse mailer som blir sendt rundt internt. Mailer med spørsmål, forslag og informasjon. De mailene trenger du ikke å ta vare på. De bare forsøpler mailboksen din.

I startfasen genereres det masse dokumenter og det er ikke alt du trenger å ta vare på i lang tid fremover. Da er Teams det perfekte verktøyet å bruke.

Du kan opprette et prosjekt team hvor dere kan chatte, opprette dokumenter, lage prosjektplaner (koble til Planner).

Men husk at du ikke kommer til å ta vare på alle grupper og kanaler i Teams. Når prosjektet er ferdig og det nye produktet er utviklet eller det nye systemet er tatt i bruk er det ikke behov for dette prosjektteamet eller prosjektkanalen. Den blir slettet og da blir chatthistorikken og dokumentene knyttet til denne kanalen også slettet. Ha det i bakhodet når du vurderer å bruke Teams.

Kontrollspørsmålet er: Gjør det noe hvis dokumentene blir slettet i løpet av  noen måneder?

Hvis svaret er Ja, det er krise hvis dette skjer, bruk SharePoint til lagring av prosjektdokumentasjon.

Senario 1

Dere tenker å utvikle et nytt produkt men vet ikke helt hvordan det skal se ut, hvordan det skal fungere osv..

Opprett en gruppe i Teams med nødvendige kanaler hvor dere kan chatte og lagre dokumenter. Hvis det ikke blir noe av dette prosjektet, sletter dere gruppen med alle kanalene, chattehistorikken og dokumentene uten at det gjør noe.

Senario 2

Dere tenker å utvikle et nytt produkt men vet ikke helt hvordan det skal se ut, hvordan det skal fungere osv..

Opprett en gruppe i Teams med nødvendige kanaler hvor dere kan chatte og lagre dokumenter. Når dere ser at produktet kan lages og selges, opprett en mappe på SharePoint hvor all dokumentasjon om det produktet skal lagres. Den dokumentasjonen kan gjøres tilgjengelig for resten av bedriften. Mappen kan kobles til prosjektgruppen i Teams, men dokumentene blir ikke slettet når gruppen i Teams blir slettet.

Senario 3

Dere tenker å utvikle et nytt produkt. Vet ikke om det blir noe av det, men vil ta vare på all dokumentasjon som produseres i forbindelse med dette prosjektet.

Opprett en mappe eller et dokumentbibliotek i SharePoint med en gang, knytt den til prosjektgruppen i Teams og bruk kun den til å lagre alle dokumentene som produseres i forbindelse med dette prosjektet.

Da kan du trygt slette gruppen med alle kanalene uten at dokumentene blir borte.

Så det er ikke snakk om å velge om du skal bruke Teams eller SharePoint. Men å finne ut hva du skal bruke når.

Kontrollspørsmålet er: Gjør det noe hvis informasjonen og dokumentene blir slettet innen en viss periode? Hvis svaret er: «Nei, det er ikke så farlig» bruk Teams.

En annen ting som jeg ikke tenkte på er at den nye generasjonen «millennials», de kommer ut i arbeidslivet med helt annet utgangspunkt, helt andre krav. Millenium-generasjonen, gjerne omtalt som de digitalt innfødte.

De er ikke vant til å sende mail, de ønsker å kunne chatte på samme måte som de gjør i Messenger og SnapChat. De ønsker å kunne få svar på det de lurer på ila noen få sekunder og ikke vente på å få svar på mail.

Bare for 5 år siden var det administrasjonsdamer og sekretærer som slet mest med å ta i bruk ny teknologi. Det var ofte eldre damer som var vant til å jobbe på den gamle måten. Nå ser jeg en helt ny generasjon av administrasjonsdamer og sekretærer. Det er jenter på 25-30 år som setter ganske høye krav til IT løsninger. Det er nå de som setter standard for bedriften og nekter å lagre filer lokalt. De ønsker å kunne chatte.

Teams blir en naturlig del av deres arbeidshverdag.

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss