Intel_skylake-002

Tidligere i år annonserte Microsoft at støtte for nye arkitekturer under Windows 7 og 8.1 ville være begrenset, og oppdateringer for kompatibilitet, stabilitet og sikkerhet ville kun være tilgjengelig frem til 17.juli 2017. Etter denne datoen ville da kun sikkerhetsoppdateringer bli gitt og det var kun Windows 10 som ble forbeholdt full støtte for Skylake.

Flere reaksjoner
Ikke overraskende har bedriftene reagert dårlig på at denne støtten forsvinner. Bedriftene bruker lengre tid på et skifte og jo større bedriften er, jo flere systemer har de som inneholder applikasjoner som kun blir støttet under eldre operativsystemer.  Nå har Microsoft bestemt seg for å høre på kundene sine og utvider derfor tidsrammen for hvor lenge de kommer til å støtte nye arkitekturer under Windows 7 og 8.1.

Utvidet oppdatering
Oppdateringer som tar seg av kompatibilitet, stabilitet og sikkerhet er blitt utvidet med 12 måneder frem til 17. juli 2018 og sikkerhetsoppdateringene vil også bli gitt lengre en tidligere uttalt. Men selv om Microsoft har utvidet støtten for Skylake vil ikke installasjon av Windows 7 på en Skylake basert maskin være smertefritt.  Windows 7 har nemlig ikke støtte for Intels integrerte USB kontroller eller støtte for NVMe, slik at Windows 10 er fremdeles er det beste alternativet for brukerne og målet er å få flere brukere over på ny plattform.

Trenger du hjelp til oppgradering av Windows 10 på din maskin?
Husk at du kan oppgradere gratis til Windows 10 dersom du har en kvalifisert Windows 7, 8 eller 8.1 maskin. Du får en gratis fullversjon av Windows 10, ikke en prøveversjon eller en lite-versjon, hvis du fullfører oppgraderingen før 29. juli 2016. Vi hjelper deg med oppgraderingen! Ta kontakt med oss på Tlf 33 29 10 20 eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no. Du kan også lese mer på våre nettsider her.

Fyll ut skjema dersom vi skal kontakte deg.


Kontakt oss