I dette tipset skal du få se hvordan du tester GRATIS om ditt e-post domene har et godt rykte og tilfredsstiller de nye e-post kravene til Google og de andre IT-gigantene.

Nye krav til e-post domene fra Google April 2024

I dette tipset skal du få se hvordan du kan sjekke om ditt e-post domene oppfyller de nye sikkerhetskravene til Google som kom i April 2024. 

Google har nemlig kommet med nye krav til e-post domene ditt som i verste fall kan hindre at andre får e-post fra deg.  På samme måte som Google satt krav til kryptering og sikring av nettsteder for å unngå svindel, gjør de nå det samme med e-post for å hindre og redusere phishing og datangrep via mail.

Les mer om de nye kravene 

 

Slik tester du om e-post domene ditt har et godt rykte 5

 

Testen er enkel og GRATIS

Testen er enkel og GRATIS og tar bare noen sekunder å utføre. Du får en karakter på statusen til domene ditt og hvilke tiltak du må rette opp.

Statusen rangerer fra A+ som er best ned til F som er det dårligste du kan få. Jo, bedre status jo bedre rykte har du når e-post som du sender blir vektet som søppel eller ikke.Slik tester du om e-post domene ditt har et godt rykte 6

 

Slik gjør du det!

Du kan begynne med å starte opp nettleseren din slik som dette. Legg inn denne adressen https://powerdmarc.com/

 

Slik tester du om e-post domene ditt har et godt rykte 1

 

 

Slik tester du e-post domene ditt

Nå gjenstår det bare å finne ut hvor godt rykte ditt domene har. Skriv inn domenenavnet ditt her i test vinduet. Husk at det er e-post domene ditt vi er ute etter, altså det du har bak krøllalfaen i e-post adressen din slik som dette.

Klikk på Check Now når du er klar.

 

Slik tester du om e-post domene ditt har et godt rykte 2

 

New call-to-action

 

 

Resultatet ser du her

Her er resultatet. Som du kan se har domenet fått topp resultat. Domene er sikret på alle punkter både for utgående og innkommende e-post.

Får du opp denne er du heldig. Nå kan du trygt lene deg tilbake og slappe av. Du har alt under kontroll og trenger ikke å gjøre noe mer for å tilpasse deg de nye kravene fra Google og de andre store IT-aktørene.

 

Slik tester du om e-post domene ditt har et godt rykte 3

 

Slik ser et dårlig domene ut

Men hva om du får opp denne. En F.  Huffa mei. Her står det dårlig til.. Ikke bra.

Ja her må du ta tak å gjøre noe. I dette eksemplet oppfyller ikke domenet noen av kravene til verken utgående eller innkommende e-post  Dette betyr at ditt domene har dårlig status og rykte. Det verste utfallet er at dine e-poster ses på som søppel og ikke til å stole på av de andre bedriftene.  

 

Slik tester du om e-post domene ditt har et godt rykte 4

 

 

Slik fikser du et domene med dårlig rykte 

Så hva skal du gjøre nå?  Her bør du ta telefonen og ringe din IT-leverandør med en gang å få rettet dette opp. Det er ofte en enkel prosess som ikke tar mer en en time eller to for din IT-partner å fikse, så her er det bare å komme i gang.

Så kan du også lene deg tilbake og slappe av vel vitende om at ditt e-post domene er sikkert og til å stole på. Smart ikke sant.

Les mer om hvordan du fikser et domene med dårlig rykte og status

 

Slik tester du om e-post domene ditt har et godt rykte 7

 

Få Microsoft 365 levert av AGS


AGS IT-partner har spisskompetanse i implementering og support av Microsoft 365. Vi hjelper deg med skreddersydde løsninger som kan øke produktiviteten og datasikkerheten i din organisasjon med de samme prisene som hos Microsoft.

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg