cloud-based_erp

Kjernen i bedriften er å ha et fungerende økonomi- eller ERP-system. Et ERP system omhandler områder som planlegging, innkjøp, lager, salg, markedsføring, økonomi, HR og andre prosesser i en komplett løsning.

Og med et velfungerende ERP system i bedriften vil man ha god informasjons- og prosessflyt, som igjen vil frigjøre tid og ressurser slik at bedriften kan konsentrere seg om det som er viktig for bedriften nemlig vekst og verdiskapning.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.


Tradisjonelle ERP systemer

Tradisjonelt har ERP systemer vært installert på en server, men nå er det stadig flere bedrifter som velger å flytte systemene sine ut i skyen.

For 10-15 års siden var det å skaffe seg et ERP system ensbetydende med et økonomisk mareritt. Store up-front lisens kostnader i tillegg til løpende vedlikeholdskostnader. Samtidig som det i tillegg kom dyre konsultentimer på toppen for å tilpasse systemet og installere oppdateringer.

De som står ovenfor et skifte av ERP system vil vurdere et skybasert system. I denne guiden vil se nærmere på dette alternativet og gi deg noen tips på hvordan et skybasert system vil bidra til å gjøre din bedrift mer effektiv og samtidig få en oversiktlig kostnads kontroll på systemet.

 

Skyen som forretnings modell

Skyen representerer en ny forretnings modell. Du slipper å tenke på store investeringer, servere og vedlikehold. Du betaler kun en månedlig sum for å benytte deg av programvaren du faktisk trenger. Du kan fleksibelt skalere brukere og funksjoner opp og ned etter behov. Oppdateringer skjer automatisk og gir deg ingen ekstra kostnader.

 

10 grunner til at bedriften bør gå over til skybasert ERP

1. Kostnadskontroll

Når du abonnerer på et skybasert ERP gir det bedriften en bedre oversikt over kostnadene, da man betaler en fast sum for leie av systemet. Og i tillegg inneholder dette som regel backup, drift og support hver måned. Som en ekstra kontroll så betaler man kun for de brukerne og tjeneste du trenger og har behov for.


2. Tilgjengelighet

Et ERP system i skyen vil være tilgjengelig for din bedrift og ansatte på alle slags ulike enheter, når og hvor som helst. Dette kan bidra til økt produktivitet ved at du kan gjøre enkle oppgaver med sikker tilgang mens du er på farten.


3. Automatisering

Gjennom å automatisere ulike prosesser vil det gi din bedrift bedre arbeidsflyt og innsikt i hvordan din

økonomiske status er på en enklere, kjappere og mer nøyaktig måte. Uten automatisering kommer ikke fakturaen ut i tide, eller et bilag blir ikke godkjent innenfor et riktig tidsrom.

Med et automatisert ERP system blir fakturaen opprettet når ordren kommer inn og blir sendt til kunden i riktig format, og når kunden betaler blir alt automatisk registrert. Det samme gjelder med inngående fakturaer. Alt dette gjør at du alltid har nøyaktige og oppdaterte tall i ditt regnskap.


4. Den lokale serveren er historie

Nå som det meste blir flyttet til skyen, blir servere, backup rutiner og installasjoner håndtert av de som leverer tjenesten. Du trenger derfor ikke å tenke på de tradisjonelle utfordringene som følger med å ha løsninger på din egen server. Alt som har med oppgraderinger, konsulenttimer og store investeringer er borte og du vil alltid jobbe på siste nyeste versjon.


5. Sikker lagring av data

I dagens digitale hverdag har IT-sikkerhet blitt forretningskritisk. Det som er bra er at bruk av skyløsninger i dag som regel gir bedre og tryggere sikkerhet sett i sammenligning med lokalt installerte løsninger og lokal datalagring.

Med et anerkjent økonomisystem i skyen kan du være trygg på at tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak er på plass for å beskytte data mot tap, misbruk og uautorisert endring.

Datatilsynet informerer på sine hjemmesider at kravene til håndtering av data er like, nettbasert eller ikke. Dermed blir skyløsningen en god måte å holde bedriften innenfor et strengt regelverk for datasikkerhet, da systemene til, enhver tid oppdateres og vedlikeholdes.


6. Fleksible og skalerbare løsninger

Med dagens skybaserte ERP system kan man utvide systemet i takt med hvordan din bedrift vokser og får nye behov. Du jobber mer fleksibelt og smidig og er raskt klar til å tilpasse deg endrede markedsituasjoner og ta i bruk muligheter ettersom det oppstår.


7. Tids- og ressursbesparelse

Ved å automatisere administrative prosesser som fakturering, inn- og utbetalinger, fakturagodkjenning, reiseregninger, purring og inkasso, kan den ansatte bruke tiden på mer verdiskapende oppgaver. Kundepleie og kartlegge salgspotensialet hos eksisterende og nye kunder er oppgaver som ofte ikke får nok oppmerksomhet. Her får du en gyllen mulighet til å utvikle dine ansatte og øke vekst i din bedrift.


8. Full innsikt

Full kontroll på egen virksomhet med tilpassede sanntidsrapporter og dashboard for visuell fremstilling av tall er gull verdt for en bedrift. Gjør viktige forretningsbeslutninger basert på oppdatert fremfor historiske data.


9. Sømløs integrasjon

De fleste skybaserte ERP systemene i dag tilbyr integrasjoner med mange ulike systemer. Samtidig er de laget med fremtidens teknologi slik at de lett kan tilpasses og integreres med andre programmer, siden de er bygget med åpne API’er.


10. Alt i én løsning

Vil du ha en alt i én løsning, hvor du samler alle ansatte, alle forretningssystemene, alle dine firmaer eller datterselskaper og ha full oversikt i en og samme løsning da anbefaler vi som sertifisert Visma Partner Visma.net som du kan lese mer om her.

Jobb smartere, jobb riktig!

 

Til slutt

Med et optimalt og fungerende ERP system i skyen er man på god vei til å få automatisert prosesser som før var tidkrevende og ved å gjøre dette vil man frigjøre tid og ressurser som kan brukes på å skape vekst og verdiskapning i bedriften.

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss