Bloggbilde-1

Først og fremst vil jeg skryte av våre kunder. Dere har blitt kjempeflinke til å ta i bruk ny teknologi. Dere er nysgjerrige, tar fort i bruk alle de nye tjenestene og funksjonene som ligger i Office 365, utfordrer oss og gir oss masse nye ideer.

De alle fleste av våre kunder har tatt i bruk Microsoft Teams og har begynt å dele Teams med eksterne brukere. Dette er helt supert!

I denne bloggen skal du få høre mer om sikkerheten i Teams, hva du bør tenke på når du deler filer og informasjon via Teams.

Eiere og medlemmer i Teams 

Bilde 1-2

Eiere i  Microsoft Teams kan

  • Endre instillinger i Teams. Eiere kan også legge til nye medlemmer til private team
  • Eiere kan administrere tilgang til SharePoint-området knyttet til et team.
  • Eiere kan gjenopprette tidligere versjoner av filer, knyttet til et team.

Medlemmer kan ikke endre innstillinger eller legge til nye brukere. Medlemmer kan redigere SharePoint-siten som er knyttet til Teams. Men har ikke tilgang til brukergruppene i SharePoint. Medlemmer kan legger til nye kanaler i et team, men de kan ikke slette dem.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

Rettighetsstyring i kanaler

Dersom du skal lage et team til styret eller ledelsen, er det best å lage et eget Team til det.

Men hvis du har et Team som heter f.eks Prosjekter og ønsker å lage en privat kanal under Prosjekter kan du gjøre det når du oppretter en ny kanal.

Bilde 4

På denne måten kan du lage private kanaler som noen få medlemmer i et team skal ha tilgang til.

2-faktor autentisering/Microsoft 365

Det er mange bedrifter som ikke tillater deling i Teams eller SharePoint med brukere som ikke har 2-faktor autentisering. Dersom noen får tak i brukernavnet og passordet ditt får man tilgang til alle dokumentene og samtalene som ligger i teamet. Men det er ikke sikkert at alle brukerne som dere inviterer i Teams har 2 faktor autentisering.  Dere kan velge om eksterne brukere skal ha 2 faktor autentisering eller ikke.

Deling av dokumenter via Teams

Vi får mange spørsmål om hva man skal gjøre med styring av rettigheter i Teams når du deler et Team med eksterne brukere. Jeg kan vise dere hvordan vi i AGS jobber med dokumenter i Teams. Hvert teams/kanal har en fane som heter Filer. Vi bruker dette filområde kun til deling med eksterne brukere. Dokumenter som eksterne brukere ikke skal ha tilgang til ligger på SharePoint.

Bilde 2

Men dersom dere velger å sette rettigheter på mapper under Filer, kan dere gjøre det via SharePoint grensesnittet.

Opprettelse av nye kanaler og Teams

Det er en fordel å begrense antall brukere som kan opprette nye teams. Når noen oppretter et nytt team, opprettes det en ny gruppe i Office 365, det opprettes en ny SharePoint site collection. Dette gjør at man mister oversikten.

Oppsummering

Dette var en kjapp gjennomgang av de funksjonene i Teams som dere bør vite om. Teams har mange flere muligheter og innstillinger som øker sikkerheten rundt den informasjonen og kommunikasjonen som deles i Teams. Dersom du er en Teams administrator og ønsker å vite hvilke innstillinger rundt sikkerheten som ligger i Microsoft Teams, anbefaler jeg å klikke på denne lenken Security Complience Overview

Ønsker du å komme igang med Teams og ta i bruk flere av tjenestene i Office 365?

Har du har flere spørsmål om Teams, SharePoint eller andre Office 365 tjenester, ta gjerne kontakt med oss.

AGS IT-partner tilbyr deg gjerne en 2 timers workshop hvor du gjennom hvilke tjenester som din bedrift bør ta i bruk og hvordan.

Du kan også booke oss inn på en  «Office 365 Best Practice» kurs hvor du lærer hvordan du bruker SharePoint, Teams, Planner, Stream og Flow.


Ta kontakt med oss

Ønsker du å ta kontakt med oss for å ta en prat om Office 365, sikkerhet eller drift av IT-tjenester så ring oss gjerne på 33 29 10 00, eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no..

Kontakt oss

 Se flere smarte måter du kan bruke Microsoft Teams på

Her har du 3 enkle tips som du kan ta i bruk.

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår