koding-og-hacking

Vi har tidligere publisert blogginnlegg som omhandler passord, og hvordan man bør bygge opp en god passordkultur i bedriften. Har du lest noen av disse vet du hvordan du lager smarte og sterke passord samt hvordan du skal klare å huske passordene dine. I dette innlegget får du noen gode grunner til hvorfor du bør etterstrebe med å følge dine passordrutiner.

 

Lag gode passordrutiner

Deling av passord øker sjansen for at sensitiv informasjon slippes ut og at bedriften din blir mer utsatt for cyberkriminalitet. Uten strenge rutiner for passorddeling står du mer i fare for hacking, ondsinnet skadelig programvare og ransomware-angrep.

Det som utgjør en stor risiko for bedriftens sikkerhet ligger gjerne internt. Menneskelig feil og dårlige rutiner skiller seg klart ut og ifølge Symantec er passorddeling en av de største risikoene for kundenes nettverkssikkerhet. Hvordan bedriften er bygd opp og hvordan rutiner for passordhåndtering foreligger viser seg å være viktigere enn du kanskje kunne tenkt.

 

Det er de minste bedriftene som er mest utsatt

I et land (Norge) som består av 565 054 bedrifter, hvorfor kun 9 349 ligger i sjiktet større bedrifter, er det kanskje skremmende å høre at over 43% av alle cyberangrep er rettet mot små bedrifter. Symantec har utført en undersøkelse som viser at økningen siden 2011 (da 18%), har vært ganske stor, og skal vi anslå årene fremover vil denne fortsette å øke dersom bedriften selv ikke setter i gang tiltak for sikkerheten.

Vi er sårbare når det kommer til datasikkerhet og viktigheten av å ha gode interne passordrutiner er stor. Ved deling av passord i bedriften bør dere sette klare retningslinjer og etterstrebe med å følge disse til det fulle.

deling av passord


Ta kontakt med oss

Velg den beste sikkerheten til din bedrift. AGS IT-partner leverer kun løsninger som vi selv mener har høy kvalitet. Les gjerne mer på våre nettsider her. Ønsker du å legge inn forespørsel på løsning til din bedrift, ring oss på Tlf 33 29 10 00, send oss en e-post til dinitavdeling@ags.no eller fyll ut kontaktskjema.


Kontakt oss