Pass-på-mobilen-i-sommersola-thumb-2


Pass på mobilen i sommer sola

Har du opplevd at telefonen din plutselig slår seg av uten at den er tom for strøm? Da kan det faktisk være at telefonen din har blitt overopphetet, på samme måte som mobilen kan skru seg av hvis den blir utsatt for kulde. For å unngå at telefonen din blir overopphetet bør du sjekke ut videoen under eller lese videre.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

Dette bør du gjøre om telefonen er overopphetet

Dersom telefonen din blir utsatt for direkte sol, eller om den blir stående i bilens telefonholder midt i sola, kan temperaturen fort komme langt over det telefonen din tåler. Mange smart-telefoner har innebygget sensor som slår av telefonen når temperaturen kommer opp i 35-40 grader, men ikke alle.  En overopphetet telefon kan også oppføre seg rart på andre måter. Den kan for eksempel begynne å tulle med kamera og blits, mottaket kan bli dårligere og den kan generelt henge seg opp.

Dersom telefonen din blir overopphetet, må du starte avkjølingen på en fornuftig måte. Avkjølingsprosessen bør gjøres gradvis ved at du plasserer den i skyggen eller på en sval plass og ikke i fryseren eller kjøleskapet. Ved altfor brå nedkjøling kan det bli kondens og i verste fall en ødelagt telefon.

 

Pass på mobilen i sommer sola

 

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke 

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema.


Kontakt oss