Onedrive-til-blogg

I løpet av det nye året har det allerede kommet flere spennende oppdateringer i Microsoft Office 365. Vi synes oppdateringene i OneDrive for Business fortjener litt ekstra oppmerksomhet i ukens innlegg.


Nye oppdateringer i OneDrive 

I den oppdaterte versjonen av OneDrive for Business, kan du nå synkronisere gruppeområder i SharePoint Online og delte mapper i OneDrive for Business. Den nye oppdateringen gir deg enklere tilgang til dine delte filer og dokumenter og delefunksjonen har generelt sett blitt mye bedre, da du nå kan spesifisere omfanget og varigheten for delingstillatelsen på en mye enklere måte.

Det har også blitt enklere for "admin-bruker" å distribuere og administrere med den nye OneDrive admin-portalen.


Enklere å synkronisere 

I dag er tilgjengelighet viktig. Arbeidsplassen er ikke lenger bare kontorpulten, den er like gjerne hjemme som ute på farten. Med den nyeste oppdateringen kommer muligheten til å synkronisere gruppeområder i SharePoint Online direkte til OneDrive, samt synkronisere delte mapper i OneDrive for Business. Altså blir det nå enklere for brukerne å være mer tilgjengelig, ved at de har den informasjonen som er viktig på alle enheter uansett hvor de er.


Forenklet fildeling i og utenfor organisasjonen

Microsoft lanserte Office 2016 med følgende utsagn; Office 2016 – laget for samarbeid. Dette virker det som de lever opp til. Fildelingen har med den nye oppdateringen blitt forenklet og muligheten til å samarbeide når brukeren er på utsiden av kontorets grenser har blitt mye mer brukervennlig enn før.

Når brukere deler filer, møter de nå en forenklet delingsopplevelse som holder dem bedre informert om omfanget av deres deling. Du får en tydelig "beskjed" om mottakerne du ønsker å dele med er i eller utenfor organisasjonen, og det er også mulighet for å sette en utløpstid på lenker du deler på utsiden av organisasjonen.

Skal du dele filer med brukere som ikke har en Office 365 eller Microsoft konto, møtes de nå av en mye mer forenklet kontoregistrerings prosess enn tidligere.

 

Med de nye oppdateringene i OneDrive, er det nå enda enklere å samarbeide i Office 365. Del og jobb med de samme filene, så slipper du mye dobbeltarbeid.

 

Ny admin-portal i OneDrive

For å hjelpe "admin-bruker" med å administrere synkroniserings- og delingsfunksjonen, er det kommet en ny OneDrive admin-portal. Her styrer du enkelt hvordan og hvor en bruker skal få tilgang til filene i OneDrive. Her er noen av de nye funksjonene:


Deling/Sharing 
- Denne delen hjelper deg med å få kontroll over hvordan og med hvem brukerne dine deler informasjon med. Inkludert er også muligheten for å kontrollere bruken av ekstern deling og lenker, samt begrense hvilke eksterne domener brukerne kan få lov å dele med.


Synkronisering/Sync 
- Du kan nå blokkere synkronisering av bestemte filtyper og nekte synkronisering til ikke-domene sluttede PC-er.


Tilgang/Device Access - 
Her får du kontroll over hvordan og hvor en bruker kan få tilgang til sine filer. Det er også anledning til å sette opp regler for hvem som får og ikke får tillatelse til å logge på fra personlige enheter eller bestemte nettverk.


Varsler/Notification
- Flere muligheter for å slå av og på ulike varslinger for brukerne.Vi hjelper deg med Office 365

Ønsker du å vite mer om Office 365, kan våre rådgivere gjerne hjelpe deg. Du kan lese mer på våre nettsider her eller du kan kontakte oss for et uforpliktende møte på Tlf 33 29 10 20, sende oss en e-post til dinitavdeling@ags.no eller fylle ut kontaktskjema.


Kontakt oss