women-1209678_1280

Som vi har vært inne på flere ganger, er Office 365 så mye mer enn bare mail og Office pakke. I dette innlegget skal du få lære litt mer om OneDrive og hva du kan bruke det til. Det er mange som har denne tjenesten lett tilgjengelig og ikke tar den i bruk. Ta en titt i videoen under for en kort oppsummering!

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.

 

Hva er OneDrive?

OneDrive er integrert i Office 365 og gir deg et sted i skyen der du kan lagre, dele og synkronisere filene dine. Det er et verktøy som er inkludert i de fleste Office 365 abonnement og er som de andre applikasjonene i Office 365 også bygget for samarbeid. Deling og filbehandling blir enklere i skyen, og du kan lagre filer og bilder og hente dem fra hvilken som helst annen enhet, fra hvor som helst. Det du bør være litt obs på er at det finnes OneDrive for privat bruk og OneDrive for Business.

 

Hva er forskjellen mellom OneDrive og OneDrive for business?

OneDrive er lagring i skyen for personlig bruk. Du får tilgang til OneDrive så lenge du har en Microsoft-konto eller Outlook.com bruker. Her kan du lagre dokumenter, bilder og andre filer i skyen og dele dem med venner og familie. Sammen kan dere dele, redigere og samarbeide om innholdet. Siden det er en personlig konto, bestemmer du selv hvordan du vil bruke den.

OneDrive for Business er lagring i skyen på arbeidsplassen. Det er organisasjonen som forvalter OneDrive for Business og det er organisasjonen som styrer reglene for hva du kan gjøre. Med OneDrive for Business kan du og dine medarbeidere dele og samarbeide på arbeidsdokumenter.

Du kan ikke koble din personlige OneDrive til Office 365-bedriftskontoen, men du kan kopiere og flytte filer mellom dem.

 

Dette får du med OneDrive

Nå som vi har forklart forskjellen mellom OneDrive og OneDrive for Business, har du mest sannsynlig skjønt at dette er en verdifull tjeneste du kan bruke til flere formål, både privat og på arbeidsplassen.

En klar fordel med å ta i bruk OneDrive er fleksibiliteten det gir deg. Du kan opprette et dokument på datamaskinen og redigere det samme dokumentet på din bærbare datamaskin, telefon eller nettbrett. Om du sitter hjemme eller på kontoret spiller ingen rolle.

Vi tør også påstå at du jobber mer moderne ved hjelp av OneDrive, siden flere deltakere kan jobbe på det samme dokumentet samtidig, uten at versjonene overlapper hverandre. Det er få skylagringstjenester som kan leverer like godt når det gjelder sanntidsredigering. Dette gir dere forbedret samhandling innad i organisasjonen.

Når det kommer til sikkerhet, er OneDrive kryptert ved hjelp av SSL, slik at du ikke trenger å frykte for at noe skal skje med filene dine. Filene du lagrer vil ikke deles med andre personer med mindre du lagre dem i den offentlige mappen eller velger å dele dem selv. For å beskytte filene dine fra maskinvarefeil, kan det også settes opp flere kopier av hver fil på forskjellige stasjoner og -servere.

 

Kort oppsummert

  • Du kan lagre bildene, filene og mappene dine sikkert på et sted.
  • Du kan dele filer og mapper med andre.
  • Du får tilgang til filene dine fra hvor som helst.
  • Du kan samarbeide på Office-dokumenter samtidig med andre, uten at versjonene overlapper hverandre.
  • Sikkerhet, smidighet og intelligens i høysete, med Microsoft sine tjenester.

OneDrive fleksibilitet

Aktuelle nyheter

På Microsoft Ignite-konferansen ble det vist over hundre OneDrive-funksjoner og forbedringer som er blitt levert i det siste året (2017). Det ble også annonserte nye kommende muligheter. Mange av disse har allerede blitt rullet ut til kundene. En oppdatering som vi vet flere av våre iOS brukere har ventet på er en ny oppdatering på iPad og iPhone.

En av oppdateringene Microsoft har gjort for iPad og iPhone, er at flere iOS brukere nå har mulighet til å jobbe i det samme dokumentet og at samarbeid i sanntid nå har blitt realisert. OneDrive har også fått støtte for «dra-og-slipp», som gjør det enklere å organisere filer og mapper. Det nye grensesnittet i iOS bruker også den tilgjengelige plassen mer effektivt og gjør det enklere for brukeren å finne innholdet sitt.

 

Konklusjon - hva får du?

Dette er ikke bare en god skylagringsløsning. Sammen med Office 365 er det også et viktig verktøy for å ta i bruk den moderne arbeidsplassen fullt ut. Har du allerede et Office 365 abonnement som inkluderer OneDrive, vil du få dette ved å ta i bruk verktøyet:

  • Fleksibel arbeidsdag der du har tilgang til filene dine når som helst, hvor som helst.
  • Samhandling på tvers med sanntidsredigering og deling av filer.
  • Sikkerhet, smidighet og intelligens i høysete, med Microsoft sine tjenester.

 

Hva nå?

Håper du sitter igjen med en bedre forståelse av hva OneDrive er og hva du kan bruke det til. Dersom du ønsker å vite mer om dette eller andre samhandlingsverktøy i Office 365 kan du gjerne ta kontakt med oss. Vi står klare til å hjelpe deg!

 

Se flere tips på vår YouTube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 

Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

Ta kontakt med oss eller meld deg på

Nå kan du automatisk få ferske og spennende IT nyheter og tips fra vår blogg hver uke

Ring oss på 33 29 10 00, send en e-post til dinitavdeling@ags.no eller bruk kontaktskjema. 


Kontakt oss

Kilde: Microsoft