Wikipedia definerer nyttårsforsetter som et uttrykt mål, en plan eller et ønske for det nye året. Det kan være å begynne med noe nytt, slutte å gjøre noe, kutte uvaner, etablere nye vaner, øke en ønsket aktivitet eller minske en uønsket, for å gi seg selv en høyere livskvalitet. Et nytt år – en ny frisk start, vi prøver igjen! For 2017 skal vi prøve å hjelpe deg litt på veien. Det nytter ikke å sette opp hårete og uoppnåelige mål. Her kommer derfor noen enkle nyttårsforsetter som bør være overkommelig for deg.
Vi kan ikke si det ofte nok - husk å ta Backup! Vi er i en tid der tyveri, hacking, overvåkning og angrep over nett er noe som skjer daglig. Kanskje tenker du at dette kommer ikke til å skje med deg, men man vet aldri hva som kan skje. Tenk om viktige dokumenter og filer plutselig skulle forsvinne? Tiden der vi oppbevarte alt av dokumenter i fysiske arkiver er stort sett forbi, nå ligger det meste på server eller lagret i skyen. Backupen har aldri vært mer viktig! Har du ikke Backup – ordne dette snarest!
Når det gjelder passord er det flere ting du bør tenke på. For det første bør du velge et «sterkt» og smart passord. Følg spesielt disse enkle tipsene,
Sliter du med å huske alle passordene dine, bør du skrive de ned på papir, og legge de en plass som ikke er i nærheten av PC-en din. Vær også litt kritisk til alle nettstedene som spør om du ønsker «å huske passordet» ditt. En enkel huskeregel her, er å ikke la nettleseren huske dine passord, dersom maskinen deles med andre, eller dersom du ofte tar den med rundt.
Et papirløst samfunn sparer ikke bare miljøet, men det hindrer mye rot og papirflyt på arbeidsplassen. Ha det som et mål i 2017, at du ikke skriver ut unødvendige papirer og prøv å holde det ryddig på arbeidsbordet ditt. Ikke bare styrker det humøret, vi tør også å si at det sannsynligvis gir deg mer arbeidslyst!
Ved årsskiftet går man gjerne med tanker om hva som burde ha vært gjort og hva du ønsker å gjøre i det nyet året. Kanskje går du med en liten drøm om å sette i gang noe eller prøve ut noe nytt. Tenk litt over året som er passert og ta en gjennomgang av eventuelle gamle påbegynte prosjekter. Er det noe du kan klare å fullføre før du begynner på noe nytt? Et nytt prosjekt krever masse tid og planlegging og ikke minst mye ressurser. Ha det som en god regel at du 1 - setter i gang prosjekter som er realistiske å sette til livs og 2 - prøv å jobb iherdig for å få prosjektet ferdig før du begynner på neste.
Ønsker du flere tips til en bedre IT-hverdag, hjelper vi deg gjerne! På våre nettsider kan du lese mer om hva vi leverer av tjenester. Er det noe du føler vi mangler, gi oss tilbakemelding, så kanskje vi kan se på det. Legg igjen inn forespørsel i kontaktskjema nedenfor, ring oss på Tlf 33 29 10 20 eller send oss en e-post til dinitavdeling@ags.no