Lenovo PC for profesjonelle brukere

PC for den profesjonelle.

I denne utgaven av The Hardware Show har vi fått besøk av Johan Steffensen fra Lenovo. Han har en del nye spennende modeller å vise frem for deg som er en såkalt «Powerusers». Eller profesjonell bruker som det heter på norsk.

Se videoen her i denne linken eller i avspilleren nedenfor.Hva er en profesjonell bruker? 

En bedrift innenfor det profesjonelle arbeidsstasjonsmarkedet kan være alt fra en ekstremt tung Excel bruker, eller det kan være en bruker som driver med 3D. Det kan være VR (Virtual Realty), eller en Adobe brukere som driver med  video redigering, bilde redigering osv. Disse brukerne er type arkitekter, 3D tegnere,  reklamebyrå og medieproduksjon.

 Lenovo PC for profesjonelle brukere 1

Forskjellen mellom vanlig PC og en arbeidsstasjon.

Det er også sånn at det er forskjell på hva som er en kraftig PC, og hva som er en arbeidsstasjon (Workstation) som er laget for disse «Power brukerne»  Hovedforskjellen mellom disse maskinene er at de er sertifisert for de applikasjonene som skal brukes på maskinen. Det betyr at de er testet og godkjent for å kjøre optimalt på f.eks Autodesk og Adobe programmer. F.eks er drivere optimaliserte for grafikkortene og maskinene i sin helhet til å få full support hos applikasjonsleverandørene.

 

Mest solgte modellen - Lenovo P52 

Her er den mest vanlige maskinen vi leverer inn i det profesjonelle markedet, og er også en av de mest solgte på verdensbasis. Den har 6 kjerner CPU , du kan få inntil 128 GB med minne i den og et relativt kraftig grafikkort. Det kan nevnes at den også er VR-sertifisert.

Dette er en av de første 15 tommeren som du kan få som VR sertifisert,  så i praksis får du ekstremt høy ytelse. Denne er sertifisert for Adobe InDesign, Photoshop, Premiere til og med High-End Excel bruk.

Lenovo PC for profesjonelle brukere 2

 

Kraftplugg med 17" skjerm

Hovedforskjellen mellom denne og forgjengeren er at du går opp i skjerm så du får hele 17.3 tommer . Her kan velge mellom kraftigere grafikkort, eller for den saks skyld, svakere grafikkort, vis du har behov for det. For det er den store skjermen som er mest ettertraktet på denne modellen. De som ønsker sg denne synes det blir litt for smått og jobbe på 15 tommere, og kanskje ønsker og være mer mobile også.

Mange vil ha med seg hele kontoret i en pakke og ikke jobbe så mye på eksterne skjermer,  selv om det er mulig å gjøre på denne her.

Rent CPU, altså prosessor og minne «messig» likt med den forrige, Men du kan gå opp 2 hakk på grafikkortet.  Så denne kan levere for de som er interessert i det, nesten 9 terraflopp på grafikkortet, altså den har over 2,5 tusen kjerner på grafikkortet.  Så typisk her er olje/gass bransjen, de som kjører Autodesk Inventor eller lignende programvare.

 Lenovo PC for profesjonelle brukere 3

 

Kraftig men ultraportabel.

På neste maskinen får du Lenovo's nye Ultra book format, men med da første maskinens (p52)’s ytelse

Denne her er på en måte like kraftig som den første vi viste fram, men da i et mye mindre og mer portabelt format. Så denne denne modellen veier ganske mye mindre enn den første.

Den har kanskje ikke det aller kraftigste grafikkortet men det gjør den til en fantastisk modell for Adobe,  og for basis 3D modulering for alle disse applikasjonene. Passer til arkitekter, mediebransjen, og de fleste litt lettere brukerne i 3D, og f.eks Auto CAD.

Lenovo PC for profesjonelle brukere 4 

Konklusjon

Skal du gå til innkjøp av ny PC har du mange flotte modeller å velge mellom. Hvilken likte du best?

Se flere tips på vår Youtube kanal

Se flere smarte og nyttige tips på vår YouTube kanal!
Vi legger til nye videoer hver uke, så følg med og abonner på kanalen vår. 


Du kan se flere tips på Youtube her

Følg med på Youtube kanalen vår

 

Ta kontakt med oss

Ønsker du å ta kontakt med oss for å ta en prat om Office 365, sikkerhet eller drift av IT-tjenester så ring oss gjerne på 33 29 10 00, eller send en e-post til dinitavdeling@ags.no..

Eller du kan bruke kontaktskjema som du finner her 

Kontakt oss