media-2082641_1280

Vi fortsetter vår serie fra sist uke – Hvordan sikre digitaliseringen i bedriften. I første del gikk vi inn på hva digitaliseringen egentlig dreier seg om. For å definere dette fant vi ut at digitalisering i hovedsak er et ønske om å forenkle og effektivisere prosesser ved bruk av elektroniske hjelpemidler. I denne delen kommer vi inn på hvilke spesifikke tiltak bedriften din kan gjøre for å sikre den digitaliserte hverdagen. Microsoft har nemlig gjort dette lekende lett, med sin nye sikkerhetsløsning, Microsoft Enterprise Mobility + Security. Dette blir gjerne omtalt som EMS, så vi kommer til å bruke denne forkortelsen videre i innlegget. 

 

Hva er egentlig Microsoft EMS?

EMS er et veldig stort og vidt område. Målet med dette innlegget er å forklare EMS på en kortfattet og enkel måte. Begrepet EMS sier deg kanskje ikke så mye, men bokstavene i E-M-S kan fortelle deg mye om hva dette produktet står for.

  • Enterprise ID
  • Managed Devices
  • Secured Information

Tenk deg en relativt vanlig hverdag, der du i en jobbsituasjon bruker flere bedriftsrelaterte apper, som ulike CRM systemer, ERP systemer osv. Og på privaten er du gjerne på Facebook, LinkedIn, Twitter osv. I tillegg har du ulike enheter du benytter deg av begge deler. Disse mikser du kanskje også i blant, ved at du bruker jobbrelaterte apper og enheter på privat tid, og private apper og enheter i jobbtid. For å forklare kort hva Microsoft EMS er, kan vi si det er en skyløsning som er laget spesielt til bedrifter, for å gi tilgang til og administrere ulike apper og data på alle enheter, samtidig som bedriften din er beskyttet.

Microsoft EMS


Med Microsoft EMS skal man fokusere på hele brukeropplevelsen og viktigst av alt er at EMS skal gi bedriften nok fleksibilitet til å møte nye utfordringer, samtidig som den skal kunne takle nye enheter, nye apper og nye ansatte raskt. Kort og greit en løsning som gir bedriften din mer mobilitet, gjør den mer sikker og gjør brukeropplevelsen til dine ansatte mye bedre. Videre nå skal vi presentere ulike utfordringer som er relativt vanlige i dagens digitaliserte samfunn og hvordan Microsoft EMS kan hjelpe deg å løse disse utfordringene.

 

Utfordring – Mine ansatte glemmer ofte passord

Et vanlig problem i stort sett alle bedrifter, er at man sliter med å huske alle passord. Man skal ha ulike passord i hver applikasjon og dette er vanskelig å holde orden på. Og hvor skal man egentlig begynne for å holde styr på alle disse passordene?

Funfact! En undersøkelse gjort av Forrester rundt Microsoft EMS i 2015/2016 viste til resultater der en bruker i snitt ringte support 6 ganger pr år. 25 prosent av disse samtalene dreide seg om passordendringer.

Microsoft EMS


Løsning:
Med Microsoft EMS får du Azure Active Directory Premium tilgjengelig. Her går man litt bort ifra løsninger der man skal ha ulikt passord for hver tjeneste, men ha ett og samme passord til alle dine applikasjoner. Med Azure Active Directory får alle ansatte et unikt brukernavn og passord som logger deg på alle de applikasjonene du har til rådighet. Dine ansatte blir mer produktive ved å kun ha ett brukernavn og passord å huske på. Et stort pluss er all tiden dine ansatte slipper å bruke på passord-support.

 

Utfordring – Miks av private og bedriftsrelaterte enheter og apper

Dine ansatte ønsker i dag å jobbe mer mobilt for å være mest mulig effektive. Med det trenger man flere enheter, og man bruker gjerne private enheter og apper i jobbsammenheng og jobbrelaterte enheter og apper på privaten. Hvordan skal man med dette klare å sikre bedriften? I bedriften din er mennesket din viktigste ressurs, men når det gjelder mobilsikkerheten, kan de også by på store problemer.

Funfact! Går vi et par år tilbake hadde vi ifølge TNS Gallup i snitt 2,4 enheter hver til rådighet. Nå nærmer vi oss 6 enheter i snitt.

Microsoft EMS


Løsning:
Microsoft EMS forenkler dette med Microsoft Intune. Dette er en mobil programbehandling på tvers av enheter og ulike OS. Med Microsoft Intune som grunnlag kan bedriften din levere en komplett administrasjon av programmer og enheter dine ansatte skal få benytte ved hjelp av et administrasjonskonsoll. Når dine ansattes enheter har blitt registrert, kan dere konfigurere, overvåke og styre maskinvare, programvare og policyer. Dere kan velge hvilke apper som skal være tillatt og være trygge på alt er oppdatert med de nyeste datasikkerhetsfunksjonene. Hvis dine ansatte skal få lov å bruke private enheter og apper på arbeid, bør dere forsikre dere om at enhetene er konfigurert i samsvar med bedriftens standarder. Med EMS får bedriften en sikker og brukervennlig løsning som lar dere henge med i mobilrevolusjonen, men samtidig være trygge på at bedriften deres er sikret!

 

Utfordring - Deling av bedriftsrelatert informasjon

I dagens digitale verden er det enklere å dele informasjon enn noen gang. For det meste er dette en god ting, men dette er når delingen skjer internt i bedriften. Når delingen skjer på utsiden av bedriften er imidlertid dette en stor U-TING! Det har blitt altfor enkelt å dele informasjon med uvedkommende.

Microsoft EMS

Løsning: Med Microsoft EMS er Azure Information Protection tilgjengelig. Dette unike verktøyet gjør at du kan beskytte dokumentene dine ved enhver anledning. Hvis en medarbeider ved en feiltakelse sender et vedlegg til feil person, er det bare den godkjente mottakeren som kan åpne vedlegget.

 

Utfordring – Jeg er redd for å miste mine viktigste data

Enkelte dokumenter og områder i bedriften din, ønsker du gjerne å holde beskyttet ekstra godt. Og hvis noen internt i bedriften eller eksterne får tak i informasjonen din, er det muligens ikke altfor mye du kan gjøre med det. Et annet scenario er der ansatte mister sin mobil eller bærbare PC, at det blir stjålet osv. Med tanke på tilgjengeligheten og fleksibiliteten vi møter i dag, og mikset bruk av personlige og bedriftsrelaterte enheter, er dette en utfordring stadig flere møter.

Microsoft EMS


Løsning:
Med Microsoft Advanced Threat Analytics får du varsler om mistenkelig aktivitet og tilhørende anbefalinger. Dette kan være at noen viser atferdsendring ved at de for eksempel logger seg på til unormale tider på døgnet, befinner seg plutselig i et annet land osv. Er du uheldig og får enheten mistet eller stjålet, kan bedriften ved hjelp av EMS tømme minnet til en enhet eksternt. Dermed får en hindret at uvedkommende får tilgang til dine mest sensitive data. Kort sagt - oppdag et eventuelt angrep før de forårsaker skade.

 

Moderne teknologi som møter digitaliseringens utfordringer

Med Microsoft EMS får din bedrift tatt i bruk en moderne teknologi som håndterer mobile enheter og sikkerhet knyttet mobilitet. Med den riktige løsningen kan dere redusere risikoen for menneskelige feil, og samtidig gi medarbeidere frihet til å arbeide i et sikkert og fleksibelt miljø. Microsoft EMS gir dere også mulighet til å kunne skille mellom private data og bedriftsrelatert data. Du kan blokke for tilgangen til viktige dokumenter ved pålogging utenfor kontoret, men allikevel få tilgang til dine private områder. Dette er absolutt et verktøy som møter dagens sikkerhetsproblemer. Les gjerne enda mer om utfordringer i forbindelse med digitaliseringen i dette Whitepaperet.

 

Hvordan kan min bedrift få EMS?

Microsoft EMS fungerer utmerket godt med Windows 10 plattform. Det fungerer også sømløst med alle dine Office 365 applikasjoner. For å få Microsoft EMS til din bedrift må du ha en Office 365 bruker og ha installert Windows 10 på dine enheter. Kontakt oss gjerne for en prat med vår rådgiver på Tlf 33 29 10 20 eller send oss en e-post til dinitavdeling@ags.no

Du kan også legge igjen en forespørsel i kontaktskjema.


Kontakt oss