Lurer du på hvordan man kan lage ordsky?

Mange faste seere av fredagstipset ønsker å se hvordan man enkelt lager en ordsky. Dette er enklere å få til enn man tror og kan gjøres i Word. I Office pakken og Office 365 får du tilgang til Office store, eller Office butikken som du kan si på norsk. Her finnes det mange små apper som du kan sette inn i Office programmene dine. Her kan du finne mange kjekke apper som gjør arbeidet med Office pakken og dokumenter enklere.

Lage ordsky GRATIS i Word

Se hvordan du kan legge til en App som lar deg lage ordsky i Word helt GRATIS. Ordskyen kan du lagre som et bilde og bruke i en presentasjon, som en fin illustrasjon, eller kanskje et Facebook innlegg. Har du teksten klar kan du lage en flott ordsky på under 1 minutt.

 

Slik gjør du det

Start opp Word og legg gjerne inn teksten eller åpne dokumentet som du vil lage en ordsky av. Velg <SETT INN> øverst på menyen. Nå velger du <Mine tillegg> og trykker på <STORE>. Nå skal du søke etter "word cloud" i søkefeltet og trykke på ikonet med forstørrelsesglasset.  Her vil du finne "Pro Word Cloud" og trykke <Legg til>

 


Legg til Apper i Word.

Det finnes mange forskjellige Apper som du kan laste ned GRATIS og bruke i de forskjellige Office programmene som Excel, Powerpoint eller Word. Når den nye Ordsky Appen er installert vil du se at den dukker på ved siden av dokumentet ditt på høyre side.

Hvordan lage en Ordsky i Word


Ordsky på 1-2-3

Nå markere du bare teksten som du vil lage ordskyen av og velger <Create Word Cloud>. Nå vil du få en forhåndsvisning av ordskyen helt øverst i bildet.

Hvordan lage en Ordsky i Word

 

Lag et bilde av ordskyen.

Du kan endre på fonter og farger og i tillegg har du også andre valg dersom du virkelig vil finjustere ordskyen din. Høyreklikk på bildet og <velg lagre som> slik at du kan få lagret en kopi av ordskyen som et bilde.

Nå kan du fint sette inn ordskyen du har laget i en presentasjon eller som en illustrasjon i dokumenter og innlegg.

 

Få Microsoft 365 levert av AGS

AGS IT-partner har spisskompetanse i implementering og support av Microsoft 365. Vi hjelper deg med skreddersydde løsninger som kan øke produktiviteten og datasikkerheten i din organisasjon med de samme prisene som hos Microsoft.

New call-to-action

Jeg er interessert, ta kontakt med meg